Sikeresen zárult Ausztriában a Naturelle Freeride Tour Europe első fordulója Hír

Sikeresen zárult Ausztriában a Naturelle Freeride Tour Europe első fordulója Hír

Positive.co;http://positive.co.hu
2013/12/12
A szervezőknek és a ridereknek is kijutott az izgalomból
Hirdetés

Egy tucat versenyző, síelő és snowboardos állt rajthoz Ausztriában a tízéves freeride snowboard és sí európai kupasorozat első állomásán. A síelők közül Szepessy Dávid, a snowboardosoknál Czéh-Tóth Mátyás lett a legjobb férfi versenyző. A snowboardos lányoknál Serdült Veronika győzött.

A versenyt megelőző két napban folyamatosan szakadt a hó az osztrák Bad Gastein-ben, így vasárnapra, a verseny napjára tökéletes körülmények és 60 cm friss hó várta a freeride versenyzőket a pályán kívüli megmérettetésen.

A szervezőknek és a ridereknek kijutott az izgalomból. A nagy esélyesnek számító Ács Péter egy hatalmasat bukott, amikor elugrott az egyik szikláról, így férfi sí kategóriában ismét Szepessy Dávid lett az első. Snowboardban Czéh-Tóth Máté győzött, aki a world freeride tour-on 5. helyen végzett Szász Csongort utasította maga mögé.

A lányoknál Serdült Veronika szerezte meg az elsőséget, olyan bátorsággal és technikával csúszva, amelyet idáig magyar női snowboardostól még nem láthattunk.

A 10 éves születésnapját ünneplő freeride verseny második fordulója, a magyar bajnokság február 1-8. lesz, a franciaországi Vars-ban.

 

A verseny eredményei:

Sí férfi
1. Szepessy Dávid
2. Nils Antons
3. Ács Tamás

Snowboard nő
1. Serdült Veronika
2. Fazekas Borbála

Snowboard férfi
1. Czéh-Tóth Máté
2. Szász Csongor
3. Szász Ábel
4
. Kun Balázs
5. Farkas Gábor
6. Juhász Péter
7. Szolnoki Péter
8. Miskolczy Péter
9. Szendrő Péter

Hirdetés