Ezt tudnod kell Chopokról

Ezt tudnod kell Chopokról

Kakuk András
Kakuk András
2024/03/11
TOP 6 információ Jasnáról
Hirdetés

Jasnán/Chopokon odafigyelnek a részletekre

Chopok/Jasná Szlovákia, sőt a közép-kelet európai régió legnagyobb síterepe. Ennek megfelelően kellően populáris, így, ha minden összejön, kicsit zsúfolt is tud lenni. Szerencsére az üzemeltetők manapság erre is figyelnek. Az aktuális szabályozás értelmében max. 13 000 embert engednek egy adott pillanatban/egy nap a pályákra. Ha a jegyeladás egy napra eléri ezt a számot, akkor leállítják a további értékesítést. Ezt már csak azért is meg tudják tenni, mert a dinamikus árképzés melléktermékeként a bérletvásárlást online felületre terelték, így elég jól látják a várható forgalmat. 

Fresh track

A korai, exkluzív sízést nem itt találták ki, sőt más szlovák pályákon ugyanilyen néven fut a szolgáltatás, de a lényeg mindenhol ugyanaz: limitált létszámú síelés, garantáltan frissen kezelt pályákon egy exkluzív, luxus reggelivel kiegészítve. Chopokon szombatonként max. 100 fő veheti igénybe ezt a szolgáltatást, ami tényleg különleges élmény. Azt mindenki tudja, hogy a frissen kezelt pályákon a legjobb síelni, de sajnos normál üzemidőben a síelők tömegei hamar tönkreteszik a ratrakosok munkáját. Korán, hidegebb időben úgy, hogy max. 99 fővel osztozol a pályákon nincs ilyen probléma. Az, hogy melyik pályákat nyitják meg a célra- főleg az időjárás függvényében -,  változó.  Az árban foglalt reggeli Chopokon a csúcson található Rotunda étteremben kerül elfogyasztásra. Bár elkérik az árát rendesen (79 EUR helyben, 69 EUR előre online) aki megteheti ne hagyja ki a lehetőséget. Érdemes figyelni az akciókat is, mert pl. a Hotel Srdiečko-nak van olyan ajánlata, hogy 4 eltöltött éjszaka esetén a Fresh Track mindössze 1 EUR!

Őszintén, a hülyének is megéri!!!!

Ezt tudnod kell Chopokról-1
Ezt tudnod kell Chopokról-1

Sítúra

A sítúrázást szokás valamilyen extrém kihívásnak tekinteni, pedig nincs ez mindig így. Chopok például rendkívüli módon alkalmas kezdő, amatőr sítúrázók számára, ugyanis a teljes pályarendszer területén - a szabályok betartása mellett-, engedélyezett. A sítúra útvonalak jól láthatóan vannak jelölve, a könnyebb kék pályákon vagy a meredekebbek szélén haladnak. Tehát nem kell ismeretlen, pályán kívüli területre tévedni, ha úgy van kedvünk bármikor visszafordulhatunk és a pályákon visszasíelhetünk a völgybe. Kölcsönző bőven akad, már csak a komfortzónánkból kell kilépni. 

Ezt tudnod kell Chopokról-4
Ezt tudnod kell Chopokról-4

Freeride

Aki komolyabb kihívásokra vágyik, és meg van a kellő tudása és tapasztalata, annak Chopok/Jasná hatalmas kijelölt freeride zónát tart fenn. Természetesen itt mindig nagyon körültekintően, megfelelően felkészülten járjunk el. 

Ezt tudnod kell Chopokról-3
Ezt tudnod kell Chopokról-3

Buli

Imádjuk Ausztriát, de aki akart már egy jót bulizni este, az biztos belefutott az ilyen típusú szórakozóhelyek alulreprezentáltságába. Jasnán ilyen nem történhet. A Tátrában ugyanis imádnak partizni. Szezonban majdnem minden hétre esik valamilyen különleges koncert, fellépő vagy simán jó alkalom, hogy kieresszük a gőzt. 

Gopass-szal olcsóbb

A síbérletek mellett, szállást, wellness belépőket, koncertjegyeket és sok mást is vehetünk, foglalhatunk a gopass.travel oldalon vagy az azonos nevű app-ban. Ami igazán egyedivé teszi az itt található ajánlatokat, hogy az ezen keresztül foglalt szállások áraiba beletartoznak a síbérlet (fastpass-al) és az Aquapark belépők is. Ha csak azt vesszük alapul, hogy a síbérlet egy napra 45-69 EUR között mozog egy felnőtt részére, akkor hamar beláthatjuk, mennyire egyediek ezek az ajánlatok. 

Hirdetés