Jasná - a síelés csúcsa Szlovákiában

Jasná - a síelés csúcsa Szlovákiában

(X) - Támogatott tartalom
2018/02/06
32 év után Jasná újra a TOP kategóriás síterepek között: új 15 fős kabinos felvonó Chopokon, 49 km sípálya, TOP kategóriás hotelek és szálláshelyek, valamint termálvizes aquapark csalogatja a téli üdülés szerelmeseit!

A fejlesztéseknek köszönhetően a Jasná Nízke Tatry központ a síelés csúcsát képezi Szlovákiában.

 

Panorámás kilátások, legmodernebb infrastruktúra

A leglátogatottabb idegenforgalmi központ, Jasná, amely a szlovák síelés Mekkája télen, és a turizmus célpontja nyáron. Az Alacsony-Tátra hegyeinek ölelésében, közvetlen a Chopok lábánál az idő fogalma teljesen elvész. A véget nem érő panorámás kilátással, legmodernebb infrastruktúrával és minőségi szolgáltatásokkal büszkélkedő helybe egyszerűen beleszeret az ember. Jasná szépségeit élvezheti a barátaival vagy a családjával, akár szenvedélyes síelő vagy a téli turisztika szerelmese.

Jasná Forrás: (c) marek-hajkovsky-foto-strediska-zima
Jasná
Kép forrása: (c) marek-hajkovsky-foto-strediska-zima
Galériáért katt a képre!

 

Jasná - Ski the future

Jasná, amely Top sí központ az Alacsony-Tátrában, 32 év után jelent meg újra a sívilág térképén. A Női Világkupa, amelyet 2016 márciusában rendeztek, a Chopokra csalogatta a világ legjobb női alpesi síelőit, akik ezen az eseményen élvezhették a hely felejthetetlen atmoszféráját. A Jasnán rendezett Világkupa üzenetét, vagyis a „Ski the future”-t, a síaréna jelentős, tíz éven át tartó modernizációja előzte meg. Jasná az infrastrukturális fejlesztéseknek – úgymint a modern, kabinos felvonók megépítése, lesiklópályák kiszélesítése, a hóágyú rendszer kiépítése, síiskolák és trendi sportboltok létrehozása – köszönhetően Szlovákia legjobb és legnagyobb sí arénájává vált.

 

Újdonság: 15 fős kabinos felvonó Chopokon

A Világkupa hatalmas sikere után a sí központ ismét fejlesztésekbe fogott, és a múlt szezonban jelentős újdonsággal rukkolt elő. A legsíeltebb szlovák hegyet, a Chopokot és annak felvonórendszerét a déli oldalon egy új, 15 személyes kabinos felvonóval egészítette ki. Megéri ellátogatni a szlovák hegyekhez, nemcsak a kirándulás kedvéért és a liptói aquaparkok termálvizében való pihenésért, hanem a tökéletes síelés élményéért is, amelyet átélhetünk a magyar határtól mindössze két órás autóútra lévő Jasná Nízke Tatry központban.

Jasná Forrás: (c) marek-hajkovsky-foto-strediska-zima
Jasná
Kép forrása: (c) marek-hajkovsky-foto-strediska-zima
Galériáért katt a képre!

 

49 km-nyi sípálya, menő szállás 2004 m magasan

A Jasná sí aréna összességében 49 km hossznyi sípályát kínál különböző nehézségi fokokban. Jasná központi lesiklópályái és a sí aréna szolgáltatásai elnyerték a legmagasabb nemzetközi díjakat. A sízők élvezhetik a tökéletességet a sportban, és gyönyörködhetnek a hegyi tájban, az egyedülálló mesebeli télben. A hely legmagasabban fekvő szállása, a Hotel Rotunda (2004 m a t.sz.f.), amely magasabb és alacsonyabb árkategóriájú szobákat kínál reggelivel, kilátással a hófödte völgyekre, a fenséges Magas Tátrára vagy a festői Felső-Garam vidékére.

Jasná olyan központ, amely diktálja a divatot, és remek szórakozást nyújt minden korosztály számára. Az esti szórakozásról, kikapcsolódásról a méltán híres zenei klubban, a Happy End-ben a legjobb dj-k gondoskodnak.

 

A GOPASS-sal nem kell várakozni a sorban

A tátrai skipasst a síelők kényelmesen lefoglalhatják otthonról is az e-shopban, a oldalon. Elegendő klikkelni és kiválasztani a terméket – a síelést, a kiránduláshoz szükséges felvonót, a belépőt az aquaparkokba, a síiskolát, vagy esetleg kiegészítő sporteszközöket. A GOPASS-nak köszönhetően a hűségprogramban részvevő felhasználók kedvezményesebb síbérlethez jutnak, de ami a legfontosabb: nem várakoznak a pénztárak előtti sorban.

Jasná Forrás: (c) tatry-mountain-resorts-jasna-batch
Jasná
Kép forrása: (c) tatry-mountain-resorts-jasna-batch
Galériáért katt a képre!

 

Jasná Nízke Tatry:
- Jasná Nízke Tatry Top központ 5 nemzetközi minőségdíjjal
- 49 km lesiklópálya
- 28 sílift és felvonó ebből a legmodernebbek: Funitel, Twinliner a  15-személyes gondola
- 100 km sífutópálya a Liptón
- GOPASS e-shop
- 14 gasztro egység, beleértve az aprés-ski-t és a vendéglőket
- 11 sportbolt
- 12 kölcsönző szervizzel és profi oktatókkal a síiskolában
- a hóágyúknak köszönhetően garantált hóminőség az év 5 hónapjában
- éjszakai síelés, szánkózás és snowtubing lehetősége
- skibus és aqua-skibus – regionális közlekedés
- üdülési csomagok kedvezményes síbérletekkel
- a többnapos bérletek lehetővé teszik, hogy a nem síelt napokat fürdőzésre váltsuk fel a termálvizes aquaparkokban

 

Hol találunk szállást az Alacsony Tátrában?

Különleges fekvéssel, egyenest a lesiklópálya alján találjuk a Hotel Grand Jasnát**** és az  új Hotel Poštát****, továbbá egyedülálló atmoszférával rendelkezik a Hotel Tri Studničky****, a Demenyi Völgyben. Luxust kínál a Chalety de Luxe Jasnán. Hagyományos szállást viszont a Holiday Village Tatralandia apartmanjaiban és bungalóiban találunk, vagy a Hotel Srdiečko-ban.

Jasná Forrás: (c) tatry-mountain-resorts-jasna-batch
Jasná
Kép forrása: (c) tatry-mountain-resorts-jasna-batch
Galériáért katt a képre!

 

Hol ehetünk finomakat?

A Rotunda Restaurant a Chopok csúcsa alatt legmagasabban fekvő étterem, amely nem hagyományosan szervírozott specialitásaival várja az idelátogatókat. Kulináris élményeket ígér a Von Roll vendéglő is, amely 1670 méterrel a tengerszint felett feszik, és ahová ratrakon juthatunk fel.

 

Hová menjünk a melegért télen is?

Nyár a télben – nyár minden időben! Irány a legnagyobb vízi világ, az Aquapark Tatralandia, amely magával ragad trópusi klímájával, tengervízével, hullámmedencéjével. A wellnes & spa rituálékat a szomszédos Bešeňová vízi parkban élvezhetik az idelátogatók.

Bővebb információk a www.jasna.sk és a  oldalakon érhetőek el.