Menü

Összes termék a kategóriában

Fischer profoil fóka

Fischer profoil fóka

Klikk a képre a galériáért!

A 2015-s ISPO-n bemutatott, egyelőre még csak tesztelés alatt álló fóka az ígéretek szerint forradalmasítja a sítúrázást. 

A profoil speciális anyaga vízálló így hosszabb túrán sem szívja magába a vizet, nem válik nehézzé. A hagyományos fókáknál ez a hatás impregnálással érhető csak el. A Fischer azt ígéri az új termék jobban is csúszik, így kisebb erőkifejtéssel hosszabban tudunk siklani. Különösen hasznos ez ha a túránk során nem csak felfele haladunk, hanem több helyen esetleg siklás is van benne. 

A Profoil profilját állítólag a sifutó lécektől lopták ahol egyes lécek talpa egyirányban recés, hogy ne csússzon vissza  a versenyző. Sífutásban kevésbe jártásként én a hódfarok zsindelyhez hasonlítanám. 

A termék következő idényben lesz elérhető, de egyelőre csak méretre szabva Fischer lécekhez. Nem kizárt, hogy a közeljövőben önállóan is piacra dobják a terméket, mert állítólag már most hatalmas az érdeklődés iránta más gyártóktól. 

Súlyáról nem kaptunk információt, ezt nem közli a Fischer. A felhelyezéshez hagyományos ragasztó használnak, tehát ebben nem különbözik a megszokott fókáktól. 

Tesztelésre egyelőre nem kaptunk mintapéldányt, de reméljük hamarosan ez is megoldódik. 

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


  • Zed 2015.02.18.   10:17

    Zed

    Kíváncsi vagyok. A Crown és a hozzá hasonló pikkelyes talpkiképzés tapadása köszönőviszonyban sincs egy fókáéval, márpedig egy jól csúszó, de gyenge tapadású fóka használhatósága elég behatárolt volna.

    válasz erre...