Turracher Höhe  a hóbiztos téli paradicsom

Turracher Höhe a hóbiztos téli paradicsom

Támogatott tartalom
2023/11/06
Téli paradicsom 1763 m magasan

Téli paradicsom 1763 m magasan

1763 méteres tengerszint feletti magasságának köszönhetően a Turracher Höhe Ausztria egyik leghóbiztosabb síterepe, mely november végétől május elejéig maga a megtestesült téli paradicsom. A síelők és snowboardosok rajonganak az összesen 43 kilométernyi, 2.205 méteres magasságig húzódó csúcsminőségű pályákért. A 1,5 km hosszú hóparkkal a Turracher Höhe Ausztria egyik legkiterjedtebb "fun mountain" létesítményét kínálja, három különböző nehézségű pályával, továbbá egy könnyebb családi pályával, egy XXL fun pályával, egy fun cross pályával és egy gyerekpályával. Vonzó családi ajánlatok, gyermekbarát létesítmények és széles, garantáltan fehér lejtők teszik teljessé a téli szórakozást a Nockberge-hegység közepén. És hogy a szolgáltatás és minőség a Turracher Höhén nem csak üres frázis, hanem valóság, azt a pálya-komornyikok naponta bizonyítják a komornyik-szálláshelyekkel együtt.

Turracher Höhe a hóbiztos téli paradicsom-1

A Karintia és Stájerország határán - a Nockberge régió közepén - található hóbiztos fennsík lenyűgöz az egészen 2400 méteres magasságig nyúló csúcsokkal és a természeti csodával, a Turrachi-tóval. A Turracher Höhe változatossága síelőket és snowboardosokat, sífutókat, téli túrázókat és hótalpas túrázókat egyaránt elkápráztat. A Turracher Höhét a széles lejtők, a tökéletesen karbantartott sípályák és azok jó átláthatósága jellemzi.

Akciódús téli vakáció!

Az adrenalinfüggők is jó kezekben vannak a Turracher Höhén. A Fun Mountain - a 1,5 kilométer hosszú hópark - ugyanis négy nyomvonallal rendelkezik (kezdő, közepes, haladó és családi pálya), és ugratóival, elemeivel az egyik legfelkapottabb freestyle fészek az országban. Az XXL Fun pálya közel 1500 méterével a világ egyik leghosszabbja, amely nemcsak a kezdők, hanem a tapasztalt síelők, boardosok számára is maximális élményt kínál. A fiatalok is otthon érzik itt magukat. A "Nocky's WinterZeit" a gyerekek gyakorlópályája, ahol a kis síelőket a kabalafigura Nocky és barátai kísérik. A kis profik viszont a sí- és snowboardcrossos nagyok példáját követve a funcross pályán zúzhatnak. A szerviz pedig gondoskodik arról, hogy a felszerelések beállítása tökéletes legyen. A Turracher Höhe rendszeresen ad helyet különleges freestyle sí és snowboard  rendezvényeknek, ahol a frenetikus hangulat garantált.

 
Turracher Höhe a hóbiztos téli paradicsom-4
Turracher Höhe  a hóbiztos téli paradicsom-5
Turracher Höhe a hóbiztos téli paradicsom-5
Forrás: Daniel Waschnig
Turracher Höhe a hóbiztos téli paradicsom-5

Lesiklás és lazulás

A sebesség rajongói síelés vagy snowboardozás közben a széles lejtőkön száguldoznak. A pihenni vágyókat a sífutás vonzza a négy különböző (dupla nyomvonalas), kb. 18 kilométer hosszúságú pályán. A behavazott cirbolyafenyő erdőkön, alpesi réteken és a három befagyott hegyi tó valamelyikén átvezető vadromantikus téli vagy hótalpas túrákon a téli álmok valóra válnak. A tradicionális kényelem kedvelői két valódi lóerővel vontatott, romantikus lovas szánon siklanak át a puha hópaplannal borított tájon. Az igazi sláger a kicsik és nagyok körében a legendás alpesi hullámvasút, a Nocky Flitzer. A látványos és 1,6 km hosszú téli-nyári bobpálya a Panorama hegyi állomástól (2000 méter) éles kanyarokon és szédítő hullámokon keresztül vezet a Turracher Höhéig (1763 méter).

Turracher Höhe  a hóbiztos téli paradicsom-2
Turracher Höhe a hóbiztos téli paradicsom-2
Forrás: WEKNOWMEDIA

Hütte finomságok & ínyenc konyha

A Turracher Höhe lejtőin a sportteljesítményeket a kulináris élmények követik: Friss, regionális alapanyagokból készült stájer-karintiai finomságokat szolgálnak fel a rusztikus kunyhókban. A kiszolgálás itt a legfontosabb, hiszen az ételeket még mindig személyesen szolgálják fel, gyakran maga a házigazda. Emellett az autentikus, hangulatos hütte-kultúrát követik, és mindig a vendégek és a vendéglátók közötti személyes kapcsolat áll a középpontban. Ez természetesen a szállodákra is igaz, melyeket a generációkon átívelő vezetés jellemez, ahol családtagként kezelik a vendégeket.

Síelés egyedül vagy komornyikkal?

A Turracher Höhe vendégei sokféleképpen élvezhetik a tél nyújtotta örömöket. Akár a családdal, akár a legjobb barátokkal vagy egy olyan szakemberrel, aki úgy ismeri a régiót, mint a tenyerét. Ő a pályakomornyik, aki minden bennfentes tudását átadja a látogatóknak a régióról. A felnőtteket a lejtőkön egy pohár Proseccóval, a gyerekeket édességekkel kényezteti. Ha szükséges, a gáláns szolgáltató szakember még papírzsebkendőt és naptejet is osztogat. Minden olyan vendég számára, aki a komornyik-szálláshelyek valamelyikében éjszakázik, a pályakomornyikok változatos szabadtéri programot is szerveznek. Ez lehet egy hótalpas túra az egész családdal, egy hangulatos "reggeli trilógia" (rövid hótalpas túra után hüttés reggeli, majd lesiklás a frissen ratrakolt, szűz pályán), a Turracher Höhe megkerülése síléceken, vagy betekintés a felvonók kulisszái mögé.

Turracher Höhe

Turracher Höhe  a hóbiztos téli paradicsom-3
A pályakomornyik munkában
Turracher Höhe a hóbiztos téli paradicsom-3
Forrás: WEKNOWMEDIA

Kezdő képek: Thomas Sobian és WEKNOWMEDIA