Menü

2008.11.27.     Hozzászólás 0

outoor-online.hu

Nyitják kapuikat a hazai síterepek

Az egész országot érintő havazás a síterepeket is készenlétbe állította. Ha tart a hideg és a a leesett hó is megmarad, Visegrád, Mátraszentistván és Bánkút már kinyit.

Az előrejelzések sajnos nem túl biztítóak, mert fokozatos felmelegedés várható, amit hógyilkos esőzések kísérnek. Ám a mai jelentések szerint – főkén az eső – csak a jövő hét elejére várható igazáb, úgyhogy nagy szerencsével még lehet esély egy kis bemelegítő hazai csúszásra.

 

A nyitást ígérő pályákon kívül a három nagyobb hazai sícentrum, a Nagy Hideg-hegyEplény Skiaréna és a Kékesetető-Mátraháza Síközpont még nem kapott eleget az égi áldásból, így ők még nem terveznek hétvégi nyitást.

 

Bánkút (ahol a Bálványi 7. és 8. pályákon már honaptól működik a tolókaros felvonó) nem kezdte szerencsésen az idényt. Az október 30-ai nagy szélvihar forgószél formájában szinte letarolta a pályát, számos műtárgyat megrongálva. A Bánkút Síklub elnöksége ezért felhívást intézett minden síbaráthoz, hogy adományával segítse a helyreállítási munkákat.
Az Alapítvány közcélúnak minősíttetett, ezért jogában áll olyan igazolást kibocsátani, amely alapján az adomány összege az adóalapból levonható. Bankszámla szám: 10200139-27017470-00000000, adószám: 18411962-2-05. A szíves támogatásokat előre is nagyon köszönik.

 

Mátraszentistván Sípark Az egyik legnagyobb síközpont idei újdonsága a Skidata beléptető rendszer, mely vélhetően komolyan csökkenti a sorbanállást a kasszánál. A rendszer továbbá lehetővé teszi, hogy új kedvezményeket és jegytípusokat is bevezessenek. A kapukat a külföldön már jól ismert chipkártya nyitja majd.
A tervek szerint már az idei szezonban (2009. január közepe) beüzemelésre kerülhet Magyarország első, téli mozgójárdája, mely kényelmesen és biztonságosan juttatja fel a Snowtubing pálya tetejére a bátor próbálkozókat.
Elkészült az 5-ös pálya hosszabbítása a felső szakaszon. Az 50 méterrel megnövelt rész lehetővé teszi, hogy a liftet és az új beléptető kaput kénylemesen megközelítsék a sízők, illetve, hogy a sor többé ne vegyen el helyet a pályából.

 

Visegrád A Budapesthez legközelebb eső pályán már hat felvonó, hóágyúk és világítás várja a síelőket, hódeszkásokat.
 

Olvass többet a témáról: eplény, kékestető