Neuberger György - a leggyorsabb magyar a világ leghosszabb síversenyén

NASSFELD IRODA BUDAPEST
2015/03/03
A nassfeldi "Schlag das Ass" lesikló versenye 26 km-es hosszával még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült!
Hirdetés

A legkedvezőbb pályafeltételek mellett került megrendezésre most szombaton, február 28-án, a karintiai Nassfelden a világ leghosszabb síbajnoksága. Több mint 500 hobbi sportoló mellett számos profi versenyző is indult a Nassfeldi trófea megszerzéséért.

A 6. Schlag das Ass - A világ leghosszabb sífutóversenye büszke győztesei trófeáikkal és a sérült házigazdával Armin Assingerrel Forrás: www.nassfeld.at/hu
A 6. Schlag das Ass - A világ leghosszabb sífutóversenye büszke győztesei trófeáikkal és a sérült házigazdával Armin Assingerrel.
Kép forrása: www.nassfeld.at/hu


0:46:43,2 legjobb idővel
, a 31 éves karintiai Josef Durnik vehette át fődíjat, aki az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő versenyen fantasztikus eredménnyel bizonyította a sítudását.

A nassfeldi verseny egyébként, a 26 km-es hosszával a Guinness Rekordok Könyvébe is bejegyzést nyert. A televíziós műsorvezető Armin Assinger, egykori élversenyző, egyben házigazdája és névadója a versenynek, csütörtöki, a célegyenesben elszenvedett sérülése ellenére részt vett a díjkiosztó ünnepségen is.

10,7 másodperces lemaradással Burkhard Bär végzett a 2. helyen. Az egykori világklasszis salzburgi sífutó, Hans Enn nyerte el a bronzérmet 0:47:03,0 időeredménnyel.

A mókáról mindenek előtt Hans Enn gondoskodott Forrás: www.nassfeld.at/hu
A mókáról mindenek előtt Hans Enn gondoskodott
Kép forrása: www.nassfeld.at/hu


Hazánkból Neuberger György érte el a legjobb eredményt, aki 0:56:37,1 időeredménnyel az erős középmezőnyben, a 297. helyen, jó eredménnyel végzett! Eredményéhez ezúton is gratulálunk!

A női versenyszámban a karintiai Nicole Galle aratott győzelmet 0:48:22,9-es időeredménnyel. Őt követték a sorban második illetve harmadik helyen Alexandra Grabner szintén Karintiából 0:49:01,9-es idővel, illetve az olasz Giusy Rottonara 0:50:05,-as idővel. Legjobb csapat kategóriában a "Kleine Zeitung" végzett az első helyen ( 03:12:28,9), második és harmadik helyen a Möllrokets és a Finanzsportverein Kärnten 1 végeztek 0316:01,8 valamint 03:16:11,3 időeredménnyel.

A világ leghosszabb síversenye számos tekintélyes résztvevőt is mágnesként vonzott magával Nassfeldre: A szlovéniai híresség Bojan Krizaj (56. helyezés) mellett az Ö3 -Dj résztvevője Alex List (136. helyezés), valamint Christoph Schmölzer ( 32. helyezés) - az evezés kétszeres bajnoka mellett a karintiai kerékpáros Pao Wrolich ( 39. helyezés), vagy az egykori világkupabajnok Claudia Strobl ( 12. női kategóriában) és Andreas Berger ( 178. helyezés) - egyike a leggyorsabb osztrák sífutóknak is egyaránt starthoz álltak és megmérettették magukat.

Méltó ünnepséggel, a “Winners Party"-val zárult a nagyszabású rendezvény a célegyenes területén, a Millenium Express sífelvonó völgyállomásánál, Tröpolachban. A nézők és a résztvevők szemet gyönyörködtetésére egy különleges divatbemutató is megrendezésre került az Alpe Adria Manufaktur Strohmaier jóvoltából.


További információ:
Nassfeld Iroda Magyarország
H-1052 Budapest, Fehérhajó utca 8-10.
Tel.: +36-1-329-6355,
magyar@nassfeld.at
www.nassfeld.at/hu

Hirdetés
Hirdetés