Menü

2010.12.10.     Hozzászólás 0

Steiermark.com

Kivilágított sífutópálya

Rohamosan nő a sífutás népszerűsége, így a sífutópályák színvonala is egyre magasabb.


Az az időszak már rég a múlté, amikor a sífutás csak néhány vállalkozó kedvű ember furcsa hóbortja volt. Az északi sportág fejlődése egyedülálló sikertörténet, mára az egyik legkedveltebb téli sportágnak számít az alpesi síelés mellett.

Stájerországban kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a sífutás legjobb feltételeinek megteremtésére, sőt, a "Tanulja meg a sífutás alapjait 6 óra alatt" elnevezésű ajánlatcsomaggal mindenki számára elérhetővé teszik a sportot.

 

Oktatópálya
6 óra alatt megtanulható

 

A sífutás egyébként több, mint egy egyszerű szabadidős tevékenység, a tudomány időközben felfedezte, hogy a harmonikus mozgás közben az egész test dolgozik, az izmok csaknem 90 százaléka részt vesz a munkában.

Az osztrák-magyar határ közelében (térkép a cikk alján) fekszik a St. Jakob Im Walde sífutópálya-rendszer. Joglland 40 kilométernyi kiválóan előkészített sífutópályája állandó hóutánpótlást kap, ráadásul egy 4 kilométeres, kivilágított szakaszon, naplemente után is futhatunk.

 

Hütte
Természetesen kölcsönző és szerviz is van

 

Természetesen a Joglland is kínál alternatívákat annak, akinek épp nem a sífutópályához van kedve. A St. Kathrein am Hauenstein mellett található kicsike családi síterep, a Hauereck titkos tipp mindazok számára, akik az alpesi síelést egy nyugodtabb, kevésbé nyüzsgő környezetben szeretnék élvezni. És a hótalpas túrák is egyre közkedveltebbnek számítanak…

 

Sífutópálya
minden korosztálynak

 

Az 1200 méter magasan fekvő sífutópályán kezdők, haladók és profik részére is van megfelelő terep.

Klasszikus mesterséges pályák: 20 km
Skating sífutópálya: 20 km
Magaslati sífutópálya: 25 km
Kivilágított pálya: 4 km

 

Pályatérkép
nagyításhoz klikk a képre

 

Térkép
Nagyításhoz, mozgatáshoz klikk a képre! 

 

További infók: Klikk ide!

Olvass többet a témáról: sífutópálya ausztria, sífutás