Menü

2013.12.12.     Hozzászólás 0

A sífutás Neked való!

A sífutás remek kiegészítése a ciklikus nyári sportágaknak


Hazánkban évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sífutás. Egyre több futó, kerékpáros és triatlonos váltja le télen sportfelszerelését két keskeny lécre, hogy kipróbáljon valami egészen újszerű mozgást. A sífutás remek kiegészítése a ciklikus nyári sportágaknak, de ez természetesen visszafelé is igaz: a sífutás kiegészítő sportjai a kerékpározás és futás. A megnövekedett igényeket egy ízig-vérig profi sífutó szakbolt, a Suli Sí igyekszik kiszolgálni már évek óta, akik kicsit bevezettek minket is a sífutás világába.

 

Kinek ajánljátok első sorban a sífutást?
Jellemzően azok az emberek lesznek lelkes sífutók, akik nyáron is szívesen túráznak, bringáznak, futnak a természetben. Rajtuk kívül azoknak is ajánljuk, akik könnyed, szabadidős jellegű testmozgást keresnek télen (is). Az idősebbek számára kifejezetten ajánlott, hiszen nagy fizikai megerőltetés nélkül is átmozgatja az egész testet, és kevésbé terheli az izületeket. Egy igazán harmónikus és mozgás-esztétikai élményt nyújtó sport. E tulajdonságok miatt egyaránt kiváló időtöltés a sífutás gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek.

 

Kell tudni hozzá síelni?
Nagy alpesi síelési múlt nem, de minimális mozgáskoordináció szükséges hozzá. A klasszikus és korcsolyás stílus is könnyen elsajátítható. A klasszikus sífutás valamennyi más sífutótechnikának az alapja, vagyis ha ezt a technikát megtanulod, akkor a többi könnyebben fog menni.

 

Sifutás, sítúra

 

Milyen alapvető felszerelés szükséges a sífutáshoz?
Van néhány alap dolog, ami mindenképpen szükséges: Egy keskeny, hosszú speciálisan sífutásra kialakított léc, kötés, sífutó cipő illetve sífutó botok. A ruházatnak síruházaton kivül akár a téli futóruházat is megteszi, persze ma már sífutásra is külön készítenek ruházatot.

Egy jó tanács: Alpesi síléc és síkötés nem alkalmas a sífutáshoz, vagyis ha valaki bele akar kóstolni ebbe a sportba, de nem akar egyből egy komplett felszerelésbe beruházni, akkor a kölcsönzés számára a jó megoldás.

 

Mivel nyújtotok többet mint egy átlagos síbolt?
23 éve foglalkozunk sífutással. Több 100 pár új és használt sífutófelszerelés található meg sífutóboltunkban, minden bizonnyal nekünk van a legnagyobb készletünk Budapesten. Több téli szezont is eltöltöttünk svájci profik között, sőt az Engadin Skimarathonon (az egyik legnagyobb sífutó maraton) is több alkalommal készítettünk fel síléceket maratonra. 

Szaktanácsadást biztosítunk, kezdőtől profiig. Síboltunkban Salomon, Atomic, Fisher, Rossingol sífutólécek, és salomon és Atomic cipők is megtalálhatók.

Tipp: a sífutó felszerelések közül itthon a Salomon SNS és Pilot rendszerek a legelterjedtebbek, ezért ezekhez tudsz legnagyobb eséllyel felszerelést találni (a különböző rendszerek nem kompatibilisek egymással)!

 

Olvass többet a témáról: sífutás