Hüttézés Nassfelden

Hüttézés Nassfelden

Kakuk András
Kakuk András
2016/01/19
Egy sítúrán a hüttézés legalább annyira fontos, mint a sízés maga
Hirdetés

Legyünk őszinték! Egy sítúrán a hüttézés legalább annyira fontos, mint a sízés maga. Jó esetben csak annyira és nem jobban. De hát ízlések és pofonok… Ha Nassfelden járunk, akkor egy tökéletes hütte nap tervezésekor vegyük figyelembe a sokat látott emberek (jelen helyzetben mi magunk szerkesztők) tanácsait.
 

Hütteélmény Nassfelden

A Millenium Expressz állítólag az Alpok leghosszabb felvonója (bár ezt megerősíteni nem tudjuk) ami 17 percen keresztül szállít minket. Ez önmagában elég stresszes élmény, ezért ha kiszálltunk a legtetején, adjuk be a lécünket egy gyors szervizre (ő se lustálkodjon amíg mi dolgozunk) mi pedig azonnal támadjuk meg a napunk első hüttéjét. Gyors és modern versenyzők maradjanak a szerviz melletti büfénél, a részletekre odafigyelők pedig caplassanak fel a Kofel Alm Madritsche

Míg a kávéra vagy Rum Schoko-ra várunk élvezzük a hely hangulatát. A felújított egység kellemesen ötvözi az alpesi és modern építészetet, középen egy kortárs kandallóban lobog a tűz, ropog a fa. Kiváló kezdete a napnak.

 

Kofel Alm Madritsche
Kofel Alm Madritsche
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Most már kapkodjuk magunkat, de csak addig míg a lécünket át nem vesszük. Sajnos innen már csúszni kell, hiszen a hegy tetején vagyunk, de sebaj. Induljunk el a 23-as pályán a Passo Pramollo felé. Ez az a rész, ami már Olaszország.


Javasolhatunk egy korai ebédet eredeti olasz pizzával?
A 15-ös kék pálya alapján egy igazi cabrio pizzeria (Aprés Ski Kabrio) vár minket. A terasz szélvédett, de mivel üveges kiválóan figyelhetjük csemetéinket a szemben lévő kék pályán.

A pizza csillagos ötös, vékony tésztájú, friss. A capuccino nem olyan, mint Rómában, de hát hagyjuk is, mert még sok helyre kell eljutnunk.

Innen megint csúsznunk kell, mégpedig a szemközti hegyre. A Nassfeld Kino foto pointhoz igyekszünk, ahol egy eredeti osztrák iglu bár, a Berghex a célpont. Javasoljuk, hogy rossz idő esetén hagyjuk ki az ilyen iglukat, mert az ilyen kicsi helyiségekben nem túl felemelő a nikotin és cigifüst mennyisége a légtérben. Jó időben viszont a terasz verhetetlen. A kiválasztott ital után - aki nem tud választani, talál javaslatokat itt - kötelező selfie a Nassfeld színpadon a hegyek panorámájával a háttérben.

 

Berghex
Berghex
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Ha ezzel is megvagyunk, siethetünk vissza, mert 2-3 óra felé már dübörög a szláv rock és pop a Lockstanalm pavilonjában. Kellően becsípett szőkékkel és szimpatikus szláv vállalkozókkal rophatjuk Kusturicára! Ha ez nem jön be, akkor egy kis pihentető sízés után jöhet a célegyenes.

A völgymenethez át kell síelnünk egészen a pályarendszer másik végébe, ahol a Carnia pályán 7,6 km-en keresztül élvezhetjük a csendet.

Na ne ijedjünk meg, nincs messze a következő megálló. A pálya alján igazi parasztgazdaságokból kialakított egységekben lazíthatunk. Javasoljuk szíverősítőnek a fenyő schnaps-t, de a felesekkel csak óvatosan. Elég karcosak a helyi kevertek. Aki pedig szeretné megkoronázni a napját a völgyben, az egy kellemes vadászházban megteheti a sípálya végében a síbolttal szemben. Nem lehet eltéveszteni.

Egészségetekre!

Hirdetés