Dögös síelés újrakezdőknek Magas-Stájerországban

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/11/20
A \"zergülés\" fogalma teljesen egyedi a maga nemében az osztrák Magas-Stájer üdülőrégióban. A nosztalgiasíeléstől az újrakezdők felzárkóztatásáig minden benne van!  
Hirdetés


"Dögös síelés" újrakezdőknek Magas-Stájerországban

82701-Skifahren-C-Pr-bichl-Bergbahnen_kisebb.JPG
82701-Skifahren-C-Pr-bichl-Bergbahnen_kisebb.JPG

(fotó: Skifahren (c) Präbichl Bergbahnen)


A VB jelentése stájerül: „Változatlanul Bajnoki“ síelés – ott, ahol 120 évvel ezelőtt beindult a sí turizmus.

Magához hív a hegy, de bizonytalan a sítudásod? Ráadásul a sífelszerelésed nem éppen a mai trendeknek megfelelő vagy szívesen kipróbálnád a jelenleg menő léceket és snowboardokat? Bécstől és Graztól egyaránt egy óra utazással megközelíthető Magas-Stájerország, ahol az „Újrakezdők Csomagajánlatai” várják mindazokat, akik nem túlzsúfolt sípályákra, hanem nyugodt téli üdülésre vágynak. Az „Après-Ski” hangulat nálunk lehet akár vad-romantikus, idilli, alpesi vidéki, de mindenképp kitűnő. Aki ráadásul nem bírja kihagyni a síverseny élményét, annak ajánljuk a világ legnagyobb símúzeumát, a -ot Mürzzuschlagban, a sí turizmus és a nemzetközi sífutóverseny szülővárosában.


Idei mottónk: “Merészkedj le újra“

82701-Gams-auf-4-Brett-l_kicsi.jpg
82701-Gams-auf-4-Brett-l_kicsi.jpg

Elsősorban kezdők, újrakezdők és családok találják meg itt a legideálisabb feltételeket, hogy a tél békés, kellemes oldalát élvezhessék. Az egész régióban teljes ellátás kényezteti a vendégeket: kedves fogadtatás, segítőkész síoktató – kezdve a felszerelés kölcsönzésétől az Après-ski kínálaton át, a fáklyás sétákon, hótalpas túrákon, lovas szánozáson keresztül, a jégtekézésig és vidám szánkózásig. Itt mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Az „Újrakezdő csomagajánlatok” a személyre szabott sí tanfolyamon kívül síliftbérletet, szállást és ellátást is tartalmaznak. Így kellemesen fedezheted fel újra a síelés nyújtotta örömöket!


Vissza az eredethez – idén „sikamlós történetekkel”

82701-cc-Nostal-Ski-Team-M-rzzuschlag-Austria-4-.JPG
82701-cc-Nostal-Ski-Team-M-rzzuschlag-Austria-4-.JPG

(fotó: Nostal!Ski!Team! Mürzzuschlag Austria (4))

Aki a VB-t felhajtás nélkül szeretné átélni, az Mürzzuschlag-ba utazik. Hiszen nem Arlberg-ben, nem Lilienfeld-ben és nem is Davos-ban, hanem
innen ered a sí turizmus és a nemzetközi síverseny, valamint a VB. 120 évvel ezelőtt, 1893 februárjában születtek meg Mürzzuschlagban a 1. nemzetközi síverseny, az alpesi sísport bajnokai. A világ legnagyobb „Winter!Sport!Museum!” mürzzuschlagi múzeumában testközelből nyerhetsz  betekintést a télisport történelmébe: a fa sílécek fejlődésétől kezdve a legújabb versenysílécekig és szánkókig, illetve az 1930-as évekbeli nosztalgia-sífelszerelésekig átérezhetjük a régió egész történetét.

 

82701-MinnaPiech2_kisebb.jpg
82701-MinnaPiech2_kisebb.jpg

(korabeli fotó: Minna Piech)


Az akkori idők hölgyei is irigylésre méltók voltak:
az ún. „nadrágos lányok” vegyes érzéseket keltettek a férfiakban, és hogy ki is viselte anno a nadrágot, a „Sikamlós történetek” mottó alatti múzeumkörúton kiderítheti a „Winter!Sport!Museum!”-ban. A teljes sífelszereléstől kezdve a retro-stílusú dögös fehérneműig minden prezentálásra kerül.

82701-Volle-W-sche-runter-C-M-rzzuschlag-Agentur_Baumann-12-.JPG
82701-Volle-W-sche-runter-C-M-rzzuschlag-Agentur_Baumann-12-.JPG

(fotó: Volle Wäsche runter (c) Mürzzuschlag Agentur Baumann (12))


Napra készen és mégis nyugisan

82701-kicsi.jpg
82701-kicsi.jpg
. . .
Régebben minden egyes lesiklás egy erőt próbáló feljutással volt összekötve. A felszerelés és annak anyaga hagyott maga után némi kívánni valót. Ma már különböző fajta modern liftekkel és tökéletes sípálya feltételekkel, Magas-Stájerország abszolút napra kész.

82701--TRV-Hochsteiermark_Harry-Schiffer-8-_kisebb.JPG
82701--TRV-Hochsteiermark_Harry-Schiffer-8-_kisebb.JPG

(fotó: © TRV Hochsteiermark_Harry Schiffer (8))


Ezzel együtt egyedi alpesi hangulatát, azt a „bizonyos régi érzést” mindegyik sívidék megőrizte, mind a Präbichl Síaréna, a „Romantik Sírégió”, és mind Stuhleck környéke. Ínycsiklandozó regionális finomságokkal várják vendégeiket a takaros alpesi fogadók, a „Hütte”-k. A sílifteknél nem kígyóznak a végeláthatatlan sorok, és a sípályákon is nyugalomban érezheti magát.

Magas-Stájerországi TOP SÍRÉGIÓKért kattints a térképre:

82701-Top-Skigebiete.jpg
82701-Top-Skigebiete.jpg


Síszünet kulináris élvezetekkel, kultúrával és kényeztetéssel
A sípályákat elhagyva is csupa téli öröm vár: Öt kiválóan előkészített, és a stájer sífutó minőségi pecsétjével ellátott sífutópálya, pompás útvonalak téli- vagy hótalpas túrákhoz, szánkópályák és jégtekézési lehetőségek gondoskodnak a hideg évszak forró hangulatáról.

82701--TRV-Hochsteiermark_Harry-Schiffer-6-_kisebb.JPG
82701--TRV-Hochsteiermark_Harry-Schiffer-6-_kisebb.JPG

(fotó: © TRV Hochsteiermark_Harry Schiffer (6))

Adventi vásárok
Az unalmas, síeléstől mentes napot szabadidős programajánlatainkkal egyszerűen elkerülheted: Romantikus adventi vásárok és rendezvények, kiemelkedő kulturális események, megtekinthető nevezetességek és kihagyhatatlan vásárlási lehetőségek Leoben, Bruck an der Mur vagy Mürzzuschlag városokban:
- Leoben: 2012. november 30 - december 23. Gyermekeknek karácsonyi kívánság postahivatal, gyermek sütöde, 30 m magas óriáskerék, karácsonyi kisvonat, koncertek, kézműves vásár és ínyencségek, krampuszfelvonulás, és még sok más. Bővebb info:
- Mariazell: 2012. november 30 - december 23. Illatos mézeskalács város, hatalmas adventi koszorúval a város főterén, élő jászol, angyalposta, adventi barkácsoló műhely, pónilovaglás, kocsikázás, koncert a bazilikában. Bővebb info: www.mariazeller-advent.at
- Bruck an der Mur: 2012. november 30 - december 22. Magas-Stájer kézműves- és kulináris vásár távol a karácsonyi stressztől. Gyermekprogramok: karácsonyi posta, barkácsolás, mesélő, adventi curling bajnokság a városi jégpályán. Bővebb info:

82701-Adventi-v-s-r-Leoben.jpg
82701-Adventi-v-s-r-Leoben.jpg

Karácsonyi vásár Leobenben

- Kapfenberg: 2012. december 5-23. Karácsonyi vásár a hangulatos belvárosban, esténként koncertek a színpadon, Szilveszterkor pedig hatalmas buli és tüzijáték. Bővebb info: www.kapfenberg.at
- Turnau: 2012. december 1-2. Karácsonyi vásár egy kicsit másképp. Adventi vadspecialitások a karácsonyi vásárban, pl. vaddisznó grill, változatos zenei bemutatók, mint pl. a híres turnaui vadászkürt fúvók, valamint néptáncbemutató, ahová alkalmasint be is lehet csatlakozni. Tradicionális kézműves vásár és vadászkutya bemutató, végül egy izgalmas hajtóvadászat, nem vadászoknak is! Bővebb infó: - Oberkapfenbergi vár: 2012. november 29 - december 2. Különleges díszletet nyújt a karácsonyi kézműves vásárhoz a vár, ahol a vásár ideje alatt, a világ minden tájáról érkezett papírjászol bemutatóra is sor kerül. Fazekas, nemezelt és kovácsolt termékeket találunk itt, amelyek minden évben kreatív ajándékötleteknek bizonyulnak. Krampuszfutás, mesélő, zeneszó, adventi koszorú készítés, ínyencségek és borkóstolás. Bővebb info: www.narrenfreiheit.at

Magas-Stájerország és az „Újrakezdő csomagajánlatok” által garantáltan kedvet kapsz a téli élményekhez, és minden üdülő vendég átérzi a "dögös síelés" lényegét!

Töltsd le a PDF-et a magyar nyelvű ajánlatokkal! Kattints a képre!


 

 

82701-Logo-gr-n_homepageadresse.jpg
82701-Logo-gr-n_homepageadresse.jpg

Kapcsolat, információ:
TRV Hochsteiermark
Pestalozzistraße 12, A-8670 Krieglach
Tel.: +43 (0) 3855 45 570
Fax: +43 (0) 3855 45 5 70 – 20
Email cím: tourismus@hochsteiermark.at
www.hochsteiermark.at

 

 

 

 

Hirdetés