A napsütötte Nassfeld tavaszi programjai

A napsütötte Nassfeld tavaszi programjai

NLW Tourismus Marketing GmbH
2016/03/05
Hamarosan beindul Nassfeld tavaszi programsorozata: bikini flash mob, Vízi-board Verseny 15 méteres medencével, kulináris fesztiválok és az első  havas Heavy Metal Fesztivál! Ez mind rád vár!
Hirdetés

Mediterrán hangulat a hóban az alpok legnagyobb napozó teraszán - csak Nassfelden!

A tél a déli alpokban teljesen más: fényesebb, naposabb, sokkal csillogóbb és sokkal vidámabb! Mindezért a területre jellemző, átlagosnál több napsütés a felelős, amelyet a sportolók módfelett élvezhetnek a karintiai Nassfelden. Nassfeld  rendelkezik a legtöbb napsütéses órával az egész Alpokban és változtatja ezáltal a terepet az Alpok legnagyobb napozó teraszává 2016. március 12-től egészen április 10-ig.

Sőt, mi több, a legcsaládbarátabb is, mivel a gyerekek 10 éves korukig ingyen síelhetnek!

Válogatott panoráma pontok a legjobb háttérért Forrás: (c) NLW Tourismus Marketing GmbH
Válogatott panoráma pontok a legjobb háttérért
Kép forrása: (c) NLW Tourismus Marketing GmbH

Galériáért katt a képre!


A szezon nem várt meglepetéseként pedig 2000 méteren, a legszebb panoráma és mély hó közepette, bikini flash mobbal és 15 méteres medencében strandnadrágos boardozókkal ér véget.

A bárok egymás után nyitják ki napernyőiket, biztosítanak több száz napozóágyat, lounge pihenőket és árnyas strandfotelokat. Mindenfelé lehet majd hallani az élőzenét, amely mellett idén március 12-től a legjobb osztrák és olasz konyhai műremekek kerülnek felszolgálásra.

Ráadásként több esemény is emeli a hely hangulatát, mint például a Snow Beach Day, a Vízi-board Verseny, valamint legelső alkalommal megrendezett Full Metal Mountain Fesztivál.

A strandhangulatot a március 12-én nyitó Snow Beach Day alapozza meg: bárki, aki a sípályákon strandfelszerelésben tűnik fel, ingyen itallal lesz gazdagabb, valamint részt vehet a majd 2000 méteres magasságban véghezvitt, legkúlabb téli bikini flashmob fotózáson is.


Vízi-board Verseny

A nyárias öltözet előnyeit a Vízi-board Versenyen is élvezhetik a résztvevők, amely délután kerül megrendezésre és a vállalkozó szelleműek a 15 méter hosszú medence vizén sível vagy boarddal csúszhatnak át, több-kevesebb szerencsével a túlpartot is elérve.

Az természetesen elkerülhetetlen, hogy néhányan a kissé hűvös vízben landoljanak, ami nem feltétlenül baj, mivel az "Utolsó, aki állva marad" címen kívül ringbe szállhatnak még a “Legjobb Vízbeérkezés", a ”Legjobb Öltözet“ vagy akár az ”Első Meztelen" kategóriák győzelméért.

S hogy valójában miért is Nassfelden kerülnek megrendezésre az ilyen rendezvények? Ez könnyen magyarázható azzal a ténnyel, hogy a nap itt 100 órával többet süt, mint az északibb területeken
és a Felső Tauern régió meggátolja azt, hogy Nassfeldet a zordabb észak-nyugati légáramlatok maguk alá gyűrjék. Ebből kifolyólag esetenként a hó még Húsvétkor is több méter mély lehet.

Bikini flash mob csoportkép Forrás: (c) NLW Tourismus Marketing GmbH
Bikini flash mob csoportkép
Kép forrása: (c) NLW Tourismus Marketing GmbH


Galériáért katt a képre!

 

Az első havas Heavy Metal Fesztivál

A “Full Metal Mountain“ esemény első alkalommal kerül megrendezésre Nassfelden, 2016. március 28-tól április 3-ig. Eme zenei irányzat rajongói a hóval borított Alpok fantasztikus csúcsai között élhetik át a fesztiválhangulat és a téli üdülés egy különleges kombinációját. Több, mint 30 együttes tölti meg a hegyvidéket rockzenével 6 napon át.

Nemzetközi metál zenekarok, érdekes újonc bandák, számtalan parti azonos beállítottságú emberek részvételével, megannyi esemény a hegycsúcsoktól egészen le a völgyig. Mindenféle téli sport, napsütés és chill-out sarkok.. mindez persze körbevéve megannyi izgalommal. Egyébiránt, az esemény megvalósítását a világ legnagyobb heavy metál programjának, az észak-német Wacken településén már 25 éve minden évben megrendezett “Full Metal“-nak a rendezői támogatják.


Terítéken az Alpok-Adria határokon átívelő konyhájának specialitásai

Bárki aki a déli életérzést havas viszonyok között is szívesen megízlelné, ki ne hagyja azokat a finomságokat, amelyek erre a régióra oly jellegzetesek. Közvetlenül itt az olasz határ mellett, kényelmesen csaponghatunk az alpesi és az adriai konyha között. 

Tipp: csússz egyenesen a pályáról egy olasz étterembe, ahol az Adriából származó halak, olasz tészta és Friuli finomságok kerülnek az asztalra. Vagy a porhavas síelés után célozz meg egy hüttét vagy napozó teraszt, ahol regionális ínyencségekkel fognak elkápráztatni. A helyi finomságokat kulináris meglepetésként síelés közben is felfedezhetjük, pl. a március 13-án megnyitó rendezvénynek a főszereplője a híres “Gailtal völgyi alpesi sajt“ lesz. Ezen a napon, a Gailtal völgyi tejgazdaságok egy mini alpesi sajtfalut építenek a Madritschén és mutatják be ezt a nem mindennapi sajtspecialitást. A megnyitótól számítva egészen március 27-ig az igazi gurmanok még több regionális termék között válogathatnak az alpesi hüttékben.

Napfényes síelés napágyakon való pihenéssel egybekötve Forrás: (c) NLW Tourismus Marketing GmbH
Napfényes síelés napágyakon való pihenéssel egybekötve
Kép forrása: (c) NLW Tourismus Marketing GmbH

Galériáért katt a képre!
 

Bámulatosan nagylelkű..

És végül, de nem utolsó sorban, néhány fontos információ a családoknak: Nassfeld különösen nagylelkű a családokkal egy számukra megengedhetőbb síelés érdekében. A “SkiHits for Kids“ csomagajánlat keretében a gyerekek 10 éves korig március 12-től április 10-ig, azaz a szezon végéig ingyen síelhetnek. A síbérlet számukra ingyenes és a szülőkkel vagy nagyszülőkkel egy szobában ingyenesen szállhatnak meg, amely az ellátást is magában foglalja.

A “SkiHits for Kids PREMIUM“ csomag a fentivel azonos időszakban az alapszolgáltatások mellett még sífelszerelést és  síoktatást is biztosít.

Meglepetések közvetlenül a sípálya mellett is várnak: például 2016. március 20-26-ig, a Húsvéti tojáskeresés. Az elfoglalt húsvéti nyuszi minden nap új helyre rejti a tojásokat. Ha megtalálunk egyet-egyet, édes finomság lesz érte a jutalmunk. Nagyobb szerencsével pedig nyári felvonó bérletet nyerhetünk, amellyel felfedezhetjük Nassfeld nyári oldalát.

Végül alkalom nyílik arra is, hogy két sportágat egy nap egyszerre próbáljunk ki, ugyanis április 16-án a ”Sí & Golf Trophy“-n síelhetünk délelőtt a hegyen, majd golfozhatunk a zöld völgyben délután.


Engedd magad elbűvölni…

… Nassfeld kedvező fekvésének hála, akár egész nap napsütötte sípályákon síelhetünk.
1.000 vendéglátóegység, köztük napozó teraszok, változatos chill-out sarkok, bárok, hütték és különleges panorámával rendelkező kilátópontok várják vendégeiket.
… alpesi plébánia ünnep a tél közepén az Alpenhotel Plattnerben, a Gartnerkofelen kerül megrendezésre 2016. március 28-án.


Kapcsolat:

Nassfeld Iroda Magyarország
1052 Budapest, Fehérhajó utca 8-10
+361 329 6355
magyar@nassfeld.at

Logo Forrás: Nassfeld Iroda Budapest
Logo Forrás: Nassfeld Iroda Budapest

Hirdetés