Specialized Tarmac Expert Hír

2016/06/23
Hirdetés
Aki országúti kerékpáros versenyzésre adná a fejét és még nem választott magának kerékpárt, a Specialized Tarmac kipróbálása nélkül ne is döntsön.
Kiemelkedően fürge, pontosan irányítható és erős. A FACT 10r karbon váz egyrészt kellemesen könnyű és a rájder által kifejtett energiákat hatékonyan vezeti át az aszfaltra, másrészt úthibák, vagy az utat kersztező vasúti síneken is határozottan hasít át, ami a masszív, stabilan kézben tartható kormányműnek köszönhető.
 
specialized-tarmac-2016-naplas-6-.JPG
 
Rider-First Engineered A Tarmac esetében a Rider-First Engineered dizájnt vetették be a mérnökök annak érdekében, hogy a Tarmac valamennyi vázméret mellett ugyanazt az élményt nyújtsa. A Specialized szakemberei először is megalkották az ideális vázgeometriát, majd kidolgoztak rá egy képletet, hogy miként lehet ugyanezeket az ideális értékeket a többi méret esetén is megtartani. Így született meg tehát a Rider-First Engineered dizájn.
A Tarmac Expert modelljéneke felszereltsége gondos válogatás eredménye, legalábbis az látszik az összetevők listáján, hogy a Tarmac Expert tervezői egy olyan kerékpárt akartak kiengedni a kezük közül, amit nem érhet kritika. A Shimano Ultegra váltó- és fékszettje mellé Fulcrum Racing kerekeket, és karbon nyeregcsövet adtak az exkluzív összhatás érdekében. Esetleg egy magasperemes, karbon kerékszettel tovább növelhetnénk a nívót, persze akkor az árcédula sokkal komorabb volna.
 
specialized-tarmac-2016-naplas-11-.JPG
 
Különösen igényesek, dizájnosak és praktikusak a vázban futó bowdenek be- és kivezető nyílásai. Sehol egy megtört, vagy útban lévő zsinór, elegánsan és masszívan járják át a bowdenek a vázat. Ahelyett, hogy egy sima lyukat fúrtak volna a vázba, menő csatornanyílásokat formáztak a váz anyagába és ettől az egész gép egy futurisztikus repülőgép érzetét kelti.
Az általunk kipróbált modell fényezését az alapvetően uralkodó mattszürke határozza meg, de az egyhangúságot piros dizájnelemek és élénk sárga Specialized felirat törik meg.
Hirdetés