Specialized Roubaix SL4 ELITE DISC Hír

2016/06/23
Hirdetés
Az országúti kerékpár, aki elirigyelte a fully montiktól a tárcsaféket és az első- hátsó csillapítást. Persze ízlése van, ezért bazi teleszkópok helyett a Zertz rezgéscsillapító betéteit aggatta magára, ami ugyanúgy jól jött a négyszeres Paris-Roubaix győztes Tom Boonennek, mint ahogy jól jöhet egy magyar utakon tekerő országútisnak is.
Tej, kenyér, Zertz szalámi A Zertz az aszfalthibákat (vagy nevezzük sajátosságnak) gumírozná ki, vagyis, mintha csupán puha gumigöcsörtökön tekernél. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, mint egy 130 mm rugóutas mountainbike teleszkóp adta érzést, sőt, igazából nem is a kátyúk, vagy puklik ellen van (me' a zatomrobbanás ellen a' nem véd), hanem az alapvetően rücskös, hosszú ideig, folyamatosan rázó és fárasztó minőségű aszfalt által keltett rezgéseit nyeli el és teszi az alacsonyabb rendű útszakaszokat is élvezettel járhatóvá.
Jóval kevésbé fárasztó és jobban is tudsz figyelni a tempódra. Mindemellett a FACT 8r Carbon váz bőven merev, nem fogod azt érezni, hogy elveszik az energiád még agresszív sprint közben sem. 
 
specialized-roubaix-2016-naplas-9-.JPG
 
A CG-R nyeregcső a "kényelmesebben gyorsabb" elvet vonultatja fel. Ez a forradalmi nyeregcső 18 mm-es hosszanti rugalmassággal rendelkezik a Zertz rezgéselnyelő betétenek és a FACT carbon konstrukciónak köszönhetően. A CG-R páratlan kényelmet és hatékonyságot biztosít anélkül, hogy nehezebb volna. Nem számít hol bringázol, a CG-R-el biztosan jobb lesz.
Ahogy a Zertz rezgéscsillapítók lényege is a kényelem fokozása, úgy a vázgeometria is a kényelmesebb üléspozíciót helyezi előtérbe, s ezzel hosszú-hosszú túrákra is ideálissá teszi a Roubaix-t. 
A Sram Rival váltókar koncepciója nem tűnik rossznak, de a rövid tesztkörök alatt eddig nem sikerült nagyon megbarátkozni vele. Egyetlen kallantyú megfelelő eltolásával lehet fel-, illetve le váltani, de a kezdeti erős ellenállás, majd az azt követő kattanás miatt azt az érzést kelti, mintha nem működne megfelelően. Az viszont kétség kívül előnyös, hogy ez a kallantyú jó nagy és könnyen, akár rázós úton is hatásosan eltalálható, nem csúszik le róla az ujjam.
 
specialized-roubaix-2016-naplas-13-.JPG
 
Ha az ideális útviszonyoktól távol álló útvonalakon tekernél hosszabb túrákat, vagy versenyeken is fontos számodra a kényelem és a zord időjárás mellett is szeretnél jó fékerőt, a Specialized Roubaix még mindig az egyik legjobb választás.
Hirdetés