Világbajnok a hétvégi McDonald’s BringaMánia Napon! Hír

Vasvári Press
2011/05/20
A 2010-es bmx-világbajnok Kun Ádám is bemutatkozik a május 22-ei McDonald’s BringaMánia Napon
Hirdetés
A 2010-es bmx-világbajnok Kun Ádám is bemutatkozik a május 22-ei McDonald’s BringaMánia Napon; a korábbi Eb-tizenegyedik motorvezetéses magyar bajnok Garamszegi László pedig a stéher-verseny alkalmával ül kerékpárra a zuglói Millenáris  Velodromban . A bajnokok sorát erősíti a hegyikerékpáros és ciklo-krosszos Buruczki Szilárd is; a bemutatókat Nagy „Gizmo” Attila freestyle-showja is színesíti.
 
A huszonhat esztendős Kun Ádám , a bmx flatland jelenlegi  világbajnoka délben és három órakor bemutatózik a bringás napon. A saját trükkökkel fellépő nyíregyházi sportoló bejárta már a világot, ezúttal a budapesti közönséget kápráztatja el világszínvonalú technikai tudásával.
Nem mindennapi izgalmakat kínál a délutáni motorvezetéses verseny, melynek során a többszörös bajnok Garamszegi László és versenytársai akár 80 kilométeres tempóval is tekerhetnek vezető motorosuk szélárnyékában, a Millenáris betonteknőjében, speciális, váltó és fékberendezés nélküli kerékpárjaikon. Az eseményre kilátogatók a sok bajnok közt találkozhatnak az olimpiai részvételért harcoló mountain bike-os és ciklo-krossz magyar bajnokkal, Buruczki Szilárddal is.  
  Érdekességként, kora délutánra kerékpárszépség-versenyt is meghirdetnek a szervezők, melynek során városi, fixi, országúti és mountain bike modelleket vár a zsűri; további művészeti alkotások a kétkerekűek mellett a gyermekeknek kiírt Merida Rajzpályázaton is megjelennek, melynek eredményhirdetésére tizenegy órától kerül sor.   A Vuelta Sportiroda által szervezett egész napos, ingyenesen látogatható rendezvényen a családi események mellett gyermekkoncert, kiállítás, látványos bemutatók, versenyek szerepelnek.
Hirdetés