BringaBalaton Hír

Vasvári Press
2011/04/18
1200 feletti rekordrészvétel a Bringamánia Balatonkörön
Hirdetés
Balatonföldvárról indulva, majd oda visszaérkezve került megrendezésre a McDonald's BringaMánia Balatonkör április 16-án. A Föld napjához kapcsolódó program történetében rekordrészvétel született; a 206 kilométeres tókerülésen és a 86 kilométeres kiskörön összesen 1204-en rajtoltak el.   Az eseményhez hasonlóan hosszú, egész napos kerékpáros rendezvények ritkák Magyarországon: az első rajtra reggel hatkor, az utolsó befutóra este háromnegyed tízkor, az eredményhirdetésre féltizenegykor került sor.
 

81457-TIR_0051.JPG

  - A Balaton-kerülő túra 12 éves történetében az idei létszám rekordnak számít! A teljes tókerülésre 804-en, a kiskörre kerek 400-an indultak el; utóbbiak egyidejű kompátkelése nem mindennapi látványt nyújtott. Sok érdeklődőt vonzottak a családi rendezvények: népszerűnek bizonyultak a több korosztályban megrendezett gyermekversenyek, a BringaSuli oktatás, a különböző sportos bemutatók. A rendezvény sikere idén is igazolta az ötletadó Balatonkör Team munkáját, akik kétezerben útjára indították a túrát és azóta is aktív szerepet vállalnak a lebonyolításban – összegzett a Vuelta Sportiroda vezetője, Eisenkrammer Károly .
 

81457-TIR_0109.JPG

  Látványos bemutatót hozott Nagy „Gizmo” Attila és csapata, a hátraszaltók mellett a 16, földön ülő bátor jelentkező feletti átugratás minden bizonnyal földvári csúcsnak számít. A triál-bemutató , a gyermekversenyek, a földvári 10 kilométeres túra, a BringaSuli ezúttal is vonzotta a fiatalokat és a családokat; a magyar találmányú, rohamos népszerűségnek örvendő Gauswheel kuriózumot jelentett. A McDonald's BringaMánia Balatonkör kiegészítő-rendezvényein részt vevők száma tavalyhoz képest megduplázódott.
 

81457-TIR_0125.JPG

  A 86 „kilométeresek” mezőnyét Pindroch Csaba is színesítette. A színművész, mint interjúban, a kétkerekűhöz való viszonyát érintő kérdésre elmondta, agglomerációban élő emberként szeretne a vonattal, kerékpárral történő közlekedésre áttérni. – Alapvetően azt látom, Budapesten a megfelelő intelligenciával és szerénységgel történő biciklis közlekedés lesz a jövő. Kerékpáros kultúra van kialakulóban, melyhez a külföldi egyetemisták is jelentősen hozzájárulnak, ezt több vidéki nagyvárosban, például Szegeden is tapasztalni lehet. A mai tekerésem nagyon megérintett, a balatoni szél, a nap, a hangulat, a bringás tömeg mind-mind nagy élményt adott – mondta a színész. 

 

81457-TIR_9678.JPG  

 

A McDonald's BringaMánia programok következő állomására a zuglói Millenáris kerékpáros stadionban , családi nap keretében, május 22-én kerül sor.
Hirdetés