Menü

2011.05.12.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Versenyek és szabadidős programok a május 22-ei BringaMánia Napon

A tavalyi sikeres debütálás után, idén május 22-én rendezik Budapesten a McDonald’s BringaMánia Napot.

Az ingyenesen látogatható rendezvényen a családi és gyermekprogramok mellett bemutatók, pályaversenyek kerülnek a programba. A Vuelta Sportiroda által szervezett bringás nap eseményeire a zuglói Millenáris Velodromban és a Városligetben kerül sor; a szervezők két-háromezer résztvevőre számítanak.   

 

81531-BringaMania-gyess-gi-p-lya-Ez-neh-z-feledat-lesz.JPG

 

A BringaMánia Rallyn családok, baráti társaságok különböző kerékpáros feladatokat oldhatnak meg a Városligetben, térkép segítségével. Pár száz méterrel arrébb, a Népstadion melletti Millenáris Velodromban – mely Európa egyik legrégebbi stadionja – triál, művészi kerékpár, egykerekű, freestyle és bringafoci bemutatókat szerveznek. A bajnokokkal felálló hazai pályás élvonal a környező országok legjobbjaival, nemzetközi versenyen mérkőzhet. A nap folyamán rekorddöntésre is sor kerülhet.

 

81531-bringamania2.jpg

 

- A gyermekek a BringaSuliban közlekedésbiztonsági pályán gyakorolhatnak, részt vehetnek a Merida gyermekversenyen és rajzpályázaton; várja őket ugrálóvár, arcfestés, biciklifestés. Szerepel a programban egykörös amatőrverseny, expó és kiállítás, kerékpár-alapanyagot használó kézműves vásár, autóhúzás, egyhelyben álló és szerelőverseny, görgőzés, divatbemutató és gyermekkoncert, melyen a Zabszalma zenél. Meg lehet majd próbálni kerékpáralkatrészekből hangszereket készíteni; a kilátogatók megismerkedhetnek a hazai kerékpáros és baleset-megelőzéssel foglalkozó szervezetekkel vagy akár egyedi kerékpárokat tesztelhetnek – mondta elöljáróban Eisenkrammer Károly, a McDonald’s BringaMánia Nap főszervezője, akinek személyéhez versenyző korából, a Millenárison megszerzett megannyi bajnoki cím köthető. 

Teljes program: http://www.kerekparinfo.hu/bringamania-nap/teljesprogram

Olvass többet a témáról: BringaMánia 2011
Ez is érdekelhet: Bringamánia 2010