Menü

2011.05.23.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Rekordok dőltek a BringaMánián

Fábián Márk új egykerekűs világcsúcsot ugrott a BringaMánia Napon!

A Vuelta Sportiroda által szervezett McDonald’s BringaMánia Napon mintegy félszáz program közül választhattak a kilátogatók; a kerékpáros versenyeket családi események, kiállítások, látványos bemutatók színesítették. A zuglói Millenáris Velodromban Fábián Márk a monociklivel történő magasugrás világcsúcsát, Szalontay Sándor a repülőrajtos, egykörös pályarekordot döntötte meg május 22-én. 

 

81570-_VAN3390.jpg

  

A világ- és Európa-bajnok egykerekűs Fábián Márk a korábban saját maga által felállított 124 centis magasságot szárnyalta túl, az új rekord 134 centiméter lett. A felnőtt magyar KSI-s sprintbajnok Szalontay Sándor a BVSC-s U23-as Juhász Balázs felvezetése mellett javította 22.98 másodpercre az egykörös, 412 méteres időt.

 

81570-_VAN3448.jpg 

 

A pályaversenyek közül a tempót Lovassy Krisztián, a keirint Szalontay Sándor, a motorvezetésest Garamszegi László nyerte.

 

81570-DSC_0069.JPG


 
Az ingyenesen látogatható, mintegy ötven program között szerepelt a bmx-világbajnok Kun Ádám illetve a kerékpárral szaltózó Nagy Gizmo Attila és csapatának bemutatója; műsorra kerültek különböző felnőtteknek kiírt pálya-versenyszámok, gyermekversenyek, Merida Rajzkiállítás, bringás divatbemutató; egyhelyben álló, szerelő és autóhúzó verseny; művészi kerékpár a női válogatottal és triál-bemutató Jamrik Andrással; időre görgőzés – melyet a több mint százszoros bajnok Pais Péter is kipróbált –, BringaSuli, gyermekkoncert és expó; a legkisebbeknek ugrálóvár és arcfestés; a Városligetben BringaMánia Rally

 

81570-_VAN3313.jpg


 
A második alkalommal meghirdetett, színvonalas és minden korosztálynak szórakozást nyújtó programok a Millenáris közepén, majd’ teltházat hoztak. 

 

81570-DSC_0151.JPG

  
 
A pálya-versenyszámok eredményei:
Tempóverseny:

1. Lovassy Krisztián (Ora-Hotels-Carrera)
2. Solymosi Márton (Ora-Hotels-Carrera)
3. Török Zoltán (AEGON Notebookstore)
 
Keirin:
1. Szalontay Sándor (KSI-Schwinn Csepel SE)
2. Veres Ádám (KSI-Schwinn Csepel SE)
3. Juhász Balázs (BVSC Zugló-Orient 21)
 
Motorvezetéses – stéher – verseny:
1. Garamszegi László, 2. Ábrok Norbert, 3. Erdélyi Sándor.
 
Csapatverseny:
1. Holló Botond, Solymosi Márton, Török Zoltán, Lovassy Krisztián
2. Veres Ádám, Bozó Lajos, Pretz Dániel, Durucz Miklós.

Olvass többet a témáról: BringaMánia 2011
Ez is érdekelhet: Bringamánia 2010,Egykerekű