Vakond futam kőbányán Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/01/18
Vajon mekkora barlang kell ahhoz, hogy egy teljes kerékpárverseny elférjen benne?
Hirdetés
Vajon mekkora barlang kell ahhoz, hogy egy teljes kerékpárverseny elférjen benne? A szervezők 2011. február 6-án, vasárnap erre a célra pont ekkora bányát rendeznek be – stílszerűen – Kőbányán, a Bánya utcában.
 
Vakond Futam
 
Február 6-án, vízkereszttől indul a farsangi időszak, ezért a bányában jelmez, álarc viselése erősen javasolt ! A nézők között megbúvó zsűri tagok folyamatosan vizsgálják a résztvevők, nézők ruházatát, és a legötletesebb jelmezek gazdái értékes különdíjakat kapnak. A szurkolóktól minimális elvárás, hogy ha már egyszer lejönnek a föld alá, akkor hangosan biztassák kedvenceiket. Síp, dob, nádi hegedű és más szurkolói felszerelés használata ajánlott – már csak a jó hangulat érdekében is.
 
Vakond Futam
 
A föld alatt, 10-30 méter mélyen kanyargó, széles, kivilágított járatok különleges élményt nyújtanak a bringásoknak és a szurkolóknak egyaránt. A 15 évnél idősebbek részére a verseny egy 1200 méteres körpályán zajlik, amely magában foglal egy rövid lépcsőzést is. A fiatalabbak futamait a biztonságérzetük, és a szülők megnyugtatása érdekében ennél jóval kisebb körön rendezik. Érdekesség, hogy a rajtokat a versenyzők gyalogosan kezdik, és csak rövid futás után pattannak nyeregbe.

Vakond Futam - Felnőtt pálya

A McDonald’s BringaMánia Vakond futamon amatőrök, és profik, kicsik és nagyok egyaránt indulhatnak a saját kategóriájukban. A reggel 9 órától délután 5-ig tartó rendezvény rövid versenyein rajthoz állhat a legkisebbektől a profi versenyzőkig mindenki, akinek van egy használható bringája, egy fejvédője és legalább két barátja, akikkel egy csapatban nevezhet. Mivel legfeljebb 300 versenyző és 300 néző juthat be ebbe a különleges környezetbe, érdemes időben leadni a nevezést! A regisztráció a nézők számára is kötelező!
 
Vakond Futam - Gyerek pálya
 
Az óvodás és az elit kategória kivételével minden korcsoportban háromfős csapatokban lehet indulni : a csapatok tagjai az adott körszám megtétele után váltják egymást, és a végén az együtt elért eredményük számít. A lányokat is tartalmazó vegyes csapatokat külön értékelik. 
  
Vakond Futam - Ovis pálya
 
A bányáról: Budapest X. kerülete, Kőbánya is erről kapta a nevét. Évszázadokon keresztül itt bányászták a követ a Főváros középületeinek építéséhez. Hatalmas járataiban teherautók is közlekedhetnek, sőt a világháború alatt még repülőgépeket is szereltek itt. Az egymás alatt több szinten elhelyezkedő, rengeteg kis zsákutcát tartalmazó bányarendszer teljes hossza meghaladja a 30 kilométert – bár ennek jelentős része víz alatt van. Profi búvárok a világ számos országából járnak ide bátorságpróbára, és különleges élményeket gyűjteni. A felső bányaszintet karbantartják, ki van világítva, biztonságos, de csak ritkán engednek be látogatókat. Most egy izgalmas kerékpárverseny során többen is megismerkedhetnek ezzel a különleges hellyel.
 
Részletek, nevezés: Klikk ide!
Hirdetés