Vasárnap Vakond Futam - Ne maradj le! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/02/04
Vasárnap végre kiderül, kik tekernek a leggyorsabban a bányában, már délelőtt kezdetét veszi a száguldás a sötétben a McDonald’s BringaMánia Vakond futam keretében.
Hirdetés
Jó hír az érdeklődőknek, hogy még a helyszínen is lesz lehetőség a nevezésre azoknak, akik úgy döntenek, hogy az utolsó pillanatban méretik meg magukat.
A résztvevőknek érdemes figyelni a szervező egyesület, a Vuelta Sportiroda honlapját ( ), ugyanis módosult a lebonyolítási rend és a nevezéssel kapcsolatban is kerülnek fel friss információk.
 
81316-800_MG_1854.jpg
 
Beléptetés, fejvédő: A McDonald’s BringaMánia Vakond futam előtti napokban az utolsó simításokat végzik a szervezők. A földalatti járatok biztosítása mellett várhatóan komoly feladat lesz a résztvevők (versenyzők, nézők, vendégek) be- és kiléptetése a bányába. Fontos, hogy mindenki ki is jöjjön, aki aznap lemegy a bányába. A biztonsági előírások szerint a bányában mindenkinek kötelező a fejvédő viselése, akár bringán ül, akár csak nézelődik . Aki nem hoz magával, annak a szervezők 1000 Ft kaució ellenében biztosítanak sisakot.
 
Spinning Hogy azok a téli bringások is megtalálják, amire vágynak, akik két kerékre csak márciustól ülnek, Spinning órákat is tartunk az egyik tágas földalatti járatban. Paksi Attila, a Paksi Spinning Center vezetője szervezésében délelőtt és délután is lehet tekerni, izzadni, és közben még a versenyből is láthatnak részleteket, akik erre a „versenyszámra” neveznek. Részletek a Spinninggel kapcsolatban, és jelentkezés itt: http://paksiattila.spinningportal.hu/
 
Távok, időrend Az eddigi jelentkezések alapján módosult a délutáni futamok lebonyolítási rendje. Az első futamban a női, a vegyes és a junior csapatok együtt állnak rajthoz. A második futamban a felnőtt férfi csapatok versenyeznek, a harmadik futamban pedig a master férfiváltók küzdenek meg egymással (a váltók távja összesen 9 kör). Ez után következik a VIP (2 kör) és az Elit futam (9 kör).
Minden futam rövid, kb. 100 m-es futással kezdődik azért, hogy az első kanyarba ne egyszerre érkezzen meg a teljes mezőny. A délutáni váltóknak 9 kör a teljes táv, vagyis az egyes tagok 3-3 kört tesznek meg. Az elit futam távja 9 kör, amelyet kb. 30 perc alatt tesznek a versenyzők.
 
Helyszíni nevezés Mivel sajnos több csapattal is megesett, hogy nem fizették be időben a nevezési díjat, így a pénteki adatok alapján az alábbi kategóriákban van még szabad hely: • Ovis 10-15 fő • 6-10 éves váltó: 10 csapat • 11-14 éves váltó: 8 csapat • Junior fiú váltó: 0 csapat • Női vagy vegyes csapatok: 0 csapat • Felnőtt férfi váltó: 10 csapat • Master férfi váltó: 0 csapat • Elit kategória: 15 fő
Az új nevezéseket a helyszínen, érkezési sorrendben bíráljuk el. A nevezés vasárnap 9 órakor nyit, és a futamok rajtja előtt 30 perccel zár - amennyiben nem telt be korábban az adott futam létszáma. Akik eddig nem regisztráltak nézőként, szurkolóként, a bánya aktuális telítettségétől függően juthatnak le a járatokba – vagyis akár versenyzési szándékkal, akár nézőként, érdemes ellátogatni Budapest X. kerületébe, Kőbányára, a Bánya utcába!
Hirdetés