Menü

2011.02.07.     Hozzászólás 0

Vakond Futam - Bringaverseny a föld alatt

Az ovisoktól az elit bringásokig, egész vasárnapra megtöltötte a több mint félezer résztvevő a kőbányai alagútrendszert.

A földalatti pálya még a legügyesebbeket is szokatlan kihívás elé állította, a nedves, csúszós kanyarok, a gyors vonalvezetés, akadályok között minden korosztályban kemény meccsek alakultak ki. Délelőtt a gyerekek kezdtek, az ovisok egyéniben, a nagyobbak már váltóban versenyeztek egymással. A Vakond futam sajátságaként az első kis kört futva kellett megtenni, majd bringára pattanva kezdődhetett a száguldás az alagutakban.

 

81319-vakond_futam_1000_MG_2403.jpg

 

Az általában családostul érkező résztvevők frenetikus hangulatot teremtettek, délelőtt még apu szurkolt a gyereknek, délutántól fordítva. Természetesen a farsangra való tekintettel sokan jelmezbe bújtak, és a szervezők különdíjakkal is jutalmazták a legötletesebb maskarákat. Volt amerikai focicsapattól, műtőssegédeken keresztül, méhecskékig, sok-sok, kerékpáron ritkán látható szerelés.

 

81319-vakond_futam_1000_MG_2413.JPG

 

A délutáni junior, felnőtt és master váltók után kezdődött az elit versenyzők egyéni küzdelme, ami már eszeveszett tempót hozott a csúszós beton ellenére. A futamot megtisztelte a kőbányai klub magyar cyclocross-bajnoka, Buruczki Szilárd is, azonban ő sem bírt a remek napot kifogó Búr Zsolttal, a Bringabanda versenyzőjével, aki magabiztosan nyert.

 

81319-vakond_futam_1000_MG_2594.jpg

 

Nekem kedvezett, hogy futnunk kellett egy kiskört, és kisebb előnnyel tudtam bringára pattanni. Innentől el tudtam kezdeni a saját tempómat hajtani, miközben a többiek egymással voltak elfoglalva. Nagyon élveztem a versenyt, úgy mentem be a kanyarokba, hogy szinte mindenhol súroltam a falakat, végig tartva a sebességet, jó ritmusban.” – értékelte „BuZsó” a 9 körös versenyt.

 

81319-vakond_futam_1000_MG_2792.jpg

 

Elit eredmények:
Férfiak:
1. Búr Zsolt – Bringabanda
2. Panyi János – Meditech SC
3. Pálmai Zsolt – Hotel Jacht Club Zalaegerszeg
Nők:
1. Dósa Eszter – Vitalitás SE
2. Fürdős Anna – Trek Józsefhegy SE
3. Epres Kornélia

 

További eredmények a www.kerekparinfo.hu oldalon.

Olvass többet a témáról: Vakond Futam

Ajánló

 • Hirdetés

 • Bikefun Sense kerékpáros komputerek

  Bikefun Sense kerékpáros ...

  Ilyen komputerre vágyik egy hobbibringás

 • Lazer Genesis LifeBEAM pulzusmérős fejvédő teszt

  Lazer Genesis LifeBEAM ...

  Fejemen a műszerem.

 • Hirdetés

 • Kerékpáros értelmező kéziszótár

  Kerékpáros értelmező ...

  A-tól Z-ig enciklopédia kerékpáros ...

 • Kerékpár katalógus 2018

  Kerékpár katalógus 2018

  A 2018-as év kerékpárkínálatának ...