Vakond Futam - Bringaverseny a föld alatt Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/02/07
Az ovisoktól az elit bringásokig, egész vasárnapra megtöltötte a több mint félezer résztvevő a kőbányai alagútrendszert.
Hirdetés
A földalatti pálya még a legügyesebbeket is szokatlan kihívás elé állította, a nedves, csúszós kanyarok, a gyors vonalvezetés, akadályok között minden korosztályban kemény meccsek alakultak ki. Délelőtt a gyerekek kezdtek, az ovisok egyéniben, a nagyobbak már váltóban versenyeztek egymással. A Vakond futam sajátságaként az első kis kört futva kellett megtenni , majd bringára pattanva kezdődhetett a száguldás az alagutakban.
 
81319-vakond_futam_1000_MG_2403.jpg
 
Az általában családostul érkező résztvevők frenetikus hangulatot teremtettek, délelőtt még apu szurkolt a gyereknek, délutántól fordítva. Természetesen a farsangra való tekintettel sokan jelmezbe bújtak , és a szervezők különdíjakkal is jutalmazták a legötletesebb maskarákat. Volt amerikai focicsapattól, műtőssegédeken keresztül, méhecskékig, sok-sok, kerékpáron ritkán látható szerelés.
 
81319-vakond_futam_1000_MG_2413.JPG
 
A délutáni junior, felnőtt és master váltók után kezdődött az elit versenyzők egyéni küzdelme, ami már eszeveszett tempót hozott a csúszós beton ellenére. A futamot megtisztelte a kőbányai klub magyar cyclocross-bajnoka, Buruczki Szilárd is, azonban ő sem bírt a remek napot kifogó Búr Zsolttal, a Bringabanda versenyzőjével, aki magabiztosan nyert.
 
81319-vakond_futam_1000_MG_2594.jpg
 
„ Nekem kedvezett, hogy futnunk kellett egy kiskört, és kisebb előnnyel tudtam bringára pattanni. Innentől el tudtam kezdeni a saját tempómat hajtani, miközben a többiek egymással voltak elfoglalva. Nagyon élveztem a versenyt, úgy mentem be a kanyarokba, hogy szinte mindenhol súroltam a falakat, végig tartva a sebességet, jó ritmusban .” – értékelte „ BuZsó ” a 9 körös versenyt.
 
81319-vakond_futam_1000_MG_2792.jpg
 
Elit eredmények: Férfiak: 1. Búr Zsolt – Bringabanda 2. Panyi János – Meditech SC 3. Pálmai Zsolt – Hotel Jacht Club Zalaegerszeg Nők: 1. Dósa Eszter – Vitalitás SE 2. Fürdős Anna – Trek Józsefhegy SE 3. Epres Kornélia
 
További eredmények a www.kerekparinfo.hu oldalon.
Hirdetés
Hirdetés
teaser_img_alt
cta_newsletter_logo_alt
Ez is tetszeni fog
Hirdetés