Újabb hegyikerékpáros sikerek Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/06/03
Nemzetközi, UCI C2-es kategóriájú olimpiai crossz hegyikerékpár-verseny zajlott a Pilisben június első vasárnapján. A hazai kerékpárosok továbbra is az élmezőnyben.
Hirdetés

Buruczki elit győzelme mellett Benkó arany-, Lukács ezüstérmes a Pilis Kupán

A pontszerző viadalon - mely egyben a Magyar Kupa 3. állomása is volt - a magyarok mellett többek közt osztrák, ukrán, szlovák és szlovén bringások álltak rajthoz. A Pilis Kupán az elit férfiak mezőnyében - és összetettben - Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas-X-iont) révén hazai siker született. A junioroknál Benkó Barbara (LTV Merida Racing) az ukrán világbajnokot - majd' negyed órával (!) - legyőzve arany, míg klubtársa, Lukács Bálint a szlovén fiú mögött ezüstérmet szerzett. A felnőtt nők között Deli Anett (Bringavilág SK Bornsport) bizonyult a legjobbnak, aki összetettben két ukrán riválisa mögött harmadikként zárt. Az U23-as férfiaknál Szlobodnyik Zsolt (Merida Maraton Team) a dobogó második fokára állhatott fel.

Nyilatkozatok

Benkó Barbara, junior női győztes (LTV Merida Racing): "Kifejezetten jól éreztem magam verseny közben a meleg ellenére is. Csak arra mentem, hogy az ukrán világbajnokot megverjem, de arra nem gondoltam, hogy ennyivel sikerül. Rég örültem ennyire egy győzelemnek, bár ezeket a nagy teljesítményingadozásait nem értem. Nagyon boldog vagyok!"

Lukács Bálint, junior 2. helyezett (LTV Merida Racing): "Jól sikerült hétvégét tudhatok magam mögött. A szombati diákolimpián sikerült győznöm, vasárnap pedig a majdnem 2 órás futamomon, egy szlovén srác mögött a 2. helyre bejönnöm. A vasárnapi futam nem volt egyszerű, a meleg és a hosszú versenyidő talán az idei szezon legkeményebb versenyét produkálta. A verseny előtt nem számítottam ilyen helyezésre, hiszen a németországi EB ezüstérmes ukrán juniorja is a rajtvonalnál állt, valamint a múlt heti rossz egészségi állapotom is ezt támasztotta volna alá, de ennek ellenére teljes mértékben elégedett vagyok, valamint derűlátó a jövő heti maraton OB-ra. Készülök rá."

Buruczki Szilárd, elit felnőtt férfi győztes (PCCC-Magellan-Adidas-X-iont): "Jó erőben éreztem magam a verseny előtt is, sikerült kipihennem a Szilvásvárad 117 kilométerét. Tudtam, hogy hosszú versenynek ígérkezik a mai XCO Magyar Kupafutam, ezért úgy taktikáztam, hogy nem a verseny elején kell vezetni a nagy meleg kánikulában, ez bejött, a meleget is jól bírtam. Egy hét múlva Crosskovácsi Maraton Magyar Bajnokság, mostantól oda koncentrálok."

 

Eredmények, Pilis Kupa, 2008. június 1. (C2-es kategória)
Elit felnőtt férfiak:

1. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas-X-iont), 02:37:07,
2. Blazsó Márton (Szegedi KSC), 02:43:02,
3. Hauer Gerard (Sportunion MTB Team), 02:44:21.

Elit felnőtt nők:

1. Deli Anett (Bringavilág SK Bornsport), 02:39:53,
2. Füzy Anna (Józsefhegyi Amatőr Montis SE), 02:50:09,
3. Horváth Ágnes (Meditech Sport Club), 02:59:18.

Elit U23 férfiak:

1. Hanus Lukas (Merida Biking Team), 02:47:05, 2. Szlobodnyik Zsolt (Merida Maraton Team), 02:49:08,
3. Daum Philipp (Best Bike Parts Haibike), 02:50:01.

Elit U19 férfiak:

1. Tancer Vid (KK Ravne), 01:57:50,
2. Lukács Bálint (LTV Merida Racing), 01:59:59,
3. Juhász Zsolt (Cube Csömör KSK), 02:01:48.

Elit U19 nők:

1. Benkó Barbara (LTV Merida Racing), 01:17:12,
2. Boyko Alla (Team Ukraine), 01:30:48,
3. Koós Brigitta (Salgótarjáni HKE), 01:51:26.

Teljes eredménylista: http://pccc.hu/mambo/images/stories/eredmeny-teljes.pdf  
Fotók: www.velo.hu  
Bővebb információk: www.ltvracing.hu  és www.pccc.hu  

 

Hirdetés