Menü

2010.12.13.     Hozzászólás 1

Új néven a hazai országúti csapat

ORA Hotels néven folytatja 2011-ben az egyetlen magyar országúti kontinentális csapat

Az olasz ORA Hotels szállodalánc lesz 2011-ben az egyetlen magyar kontinentális kerékpáros csapat névadó főtámogatója. A gárda jelenleg öt magyar, három olasz és egy argentin kerekest számlál. Az együttes  legfontosabb célkitűzése az olimpiai kvótaszerzés – tudatja közleményében Stubán Ferenc sportigazgató. 


 
A csapat menedzsere, Germano Pierdomenico, Stubán Ferenc sportigazgató mellett Haiszer Ákos masszőrrel és Marcelli Mario szerelővel kötött szerződést. Az együttest Cziráki István (születési éve 1986, előző klubja Atlas Personal-BMC), Lovassy Krisztián (1988, Tecnofilm-Betonexpressz 2000), Puskás Dávid (1988, Tecnofilm-Betonexpressz 2000), Simon Péter (1991, Tecnofilm-Betonexpressz 2000) és ifjabb Stubán Ferenc (1992, KSI-Schwinn Csepel SE) mellett az olasz Angeloni Adriano (1983, Tecnofilm-Betonexpressz 2000), Malaguti Alessandro (1987, Calzaturieri Montegranaro Marini S.) és Fioretti Luca (1984, Centri Della Calzatura) valamint az argentin Richeze Roberto Antonio (1981, Tecnofilm-Betonexpressz 2000) alkotja.  

Az új főtámogató, a 27 szállodával és üdülőközponttal rendelkező ORA Hotels egységei a világ számos pontján megtalálhatóak, ezekből tíz Olaszországban van.

Az olaszok már befizették a kontinentális csapat 2700 eurós nevezési díját, bemutatták a 30 ezer euróról szóló bankgaranciát; valamint a világ összes országára érvényes biztosítást kötnek versenyzőik számára; autókat, kerékpárokat, ruházatot és edzőtáborozási lehetőséget biztosítanak.  

 

- A mai napig kilenc versenyzővel szerződtünk, de az olasz menedzsmenttel történt megállapodásunk értelmében a maximális, 16+1 kerékpárossal fogjuk az ORA Hotels kontinentális csapatot működtetni. Kiváló pályaversenyzőnk, Lovassy Krisztián az első százban található az omnium számban a világranglistán, így ő lesz a plusz egy kerekes, akit létszámon felüliként versenyeztethetünk, nyolcra emelve a hazai létszámot. A hatodik magyarral tulajdonképpen szóban megegyeztünk, csak a szerződés aláírása van hátra. A fennmaradó két hely betöltésére további öt kerekessel egyeztetünk. Olasz részről sokszoros a túljelentkezés, valószínűleg a már hazánkban ismert Rizza, Carletti, Proch hármas lesz a befutó, míg az argentin Richeze, Giro-t is megjárt fívére, Mauro Abel mellé még egy szlovén vagy ukrán bringás érkezhet – tájékoztat Stubán Ferenc.   
 
Jelenleg a versenyzők egyéni edzésterv alapján készülnek, majd január közepétől különböző helyszíneken edzőtáboroznak az ORA Hotels szállodáinak segítségével és a már jól ismert Porto Sant’Elpidio-i üdülőközpontban.
 
- Legfontosabb célkitűzésünk az olimpiai kvótaszerzés, ami az elit férfiak esetében – a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ide vonatkozó szabályzata értelmében – csak a jövő esztendőben lehetséges. Egészen március végéig együtt dolgozunk az edzőtáborban, annak ellenére, hogy már februártól versenyzünk az Europe-Tour  versenysorozat 1-es és 2-es kategóriájú egy- és többnapos versenyein. Számíthatunk a Magyar Olimpiai Bizottság segítségére és magunk mellett tudhatjuk korábbi főszponzorunk, Pisók István úr támogatását is. Bevallom, jól jönne még egy magyar támogató, ez ügyben tárgyalásokat folytatunk néhány céggel – tette hozzá a sportigazgató.


 
További információk:
a csapatról:
www.teamblm.net,  a főtámogatóról: www.orahotelsgroup.eu

Olvass többet a témáról: országúti kerékpár