Menü

2010.12.13.     Hozzászólás 1

Új néven a hazai országúti csapat

ORA Hotels néven folytatja 2011-ben az egyetlen magyar országúti kontinentális csapat

Az olasz ORA Hotels szállodalánc lesz 2011-ben az egyetlen magyar kontinentális kerékpáros csapat névadó főtámogatója. A gárda jelenleg öt magyar, három olasz és egy argentin kerekest számlál. Az együttes  legfontosabb célkitűzése az olimpiai kvótaszerzés – tudatja közleményében Stubán Ferenc sportigazgató. 


 
A csapat menedzsere, Germano Pierdomenico, Stubán Ferenc sportigazgató mellett Haiszer Ákos masszőrrel és Marcelli Mario szerelővel kötött szerződést. Az együttest Cziráki István (születési éve 1986, előző klubja Atlas Personal-BMC), Lovassy Krisztián (1988, Tecnofilm-Betonexpressz 2000), Puskás Dávid (1988, Tecnofilm-Betonexpressz 2000), Simon Péter (1991, Tecnofilm-Betonexpressz 2000) és ifjabb Stubán Ferenc (1992, KSI-Schwinn Csepel SE) mellett az olasz Angeloni Adriano (1983, Tecnofilm-Betonexpressz 2000), Malaguti Alessandro (1987, Calzaturieri Montegranaro Marini S.) és Fioretti Luca (1984, Centri Della Calzatura) valamint az argentin Richeze Roberto Antonio (1981, Tecnofilm-Betonexpressz 2000) alkotja.  

Az új főtámogató, a 27 szállodával és üdülőközponttal rendelkező ORA Hotels egységei a világ számos pontján megtalálhatóak, ezekből tíz Olaszországban van.

Az olaszok már befizették a kontinentális csapat 2700 eurós nevezési díját, bemutatták a 30 ezer euróról szóló bankgaranciát; valamint a világ összes országára érvényes biztosítást kötnek versenyzőik számára; autókat, kerékpárokat, ruházatot és edzőtáborozási lehetőséget biztosítanak.  

 

- A mai napig kilenc versenyzővel szerződtünk, de az olasz menedzsmenttel történt megállapodásunk értelmében a maximális, 16+1 kerékpárossal fogjuk az ORA Hotels kontinentális csapatot működtetni. Kiváló pályaversenyzőnk, Lovassy Krisztián az első százban található az omnium számban a világranglistán, így ő lesz a plusz egy kerekes, akit létszámon felüliként versenyeztethetünk, nyolcra emelve a hazai létszámot. A hatodik magyarral tulajdonképpen szóban megegyeztünk, csak a szerződés aláírása van hátra. A fennmaradó két hely betöltésére további öt kerekessel egyeztetünk. Olasz részről sokszoros a túljelentkezés, valószínűleg a már hazánkban ismert Rizza, Carletti, Proch hármas lesz a befutó, míg az argentin Richeze, Giro-t is megjárt fívére, Mauro Abel mellé még egy szlovén vagy ukrán bringás érkezhet – tájékoztat Stubán Ferenc.   
 
Jelenleg a versenyzők egyéni edzésterv alapján készülnek, majd január közepétől különböző helyszíneken edzőtáboroznak az ORA Hotels szállodáinak segítségével és a már jól ismert Porto Sant’Elpidio-i üdülőközpontban.
 
- Legfontosabb célkitűzésünk az olimpiai kvótaszerzés, ami az elit férfiak esetében – a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ide vonatkozó szabályzata értelmében – csak a jövő esztendőben lehetséges. Egészen március végéig együtt dolgozunk az edzőtáborban, annak ellenére, hogy már februártól versenyzünk az Europe-Tour  versenysorozat 1-es és 2-es kategóriájú egy- és többnapos versenyein. Számíthatunk a Magyar Olimpiai Bizottság segítségére és magunk mellett tudhatjuk korábbi főszponzorunk, Pisók István úr támogatását is. Bevallom, jól jönne még egy magyar támogató, ez ügyben tárgyalásokat folytatunk néhány céggel – tette hozzá a sportigazgató.


 
További információk:
a csapatról:
www.teamblm.net,  a főtámogatóról: www.orahotelsgroup.eu

Olvass többet a témáról: országúti kerékpár

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • szaab 2011.01.02.   19:03

  szaab

   


  Az évtized legeredményesebb magyarországi országúti kerékpárversenyzői:

  1. BODROGI László
  2. KUSZTOR Péter
  3. IVANICS Gergely
  4. CADOR Rida
  5. MADARAS Zoltán
  6. HAISZER Ákos
  7. CZIRÁKI István
  8. REMÁK Zoltán
  9. SZEGHALMI Bálint
  10. ROHTMER Balázs
  11. LOVASSY Krisztián
  12. GARAMSZEGI László
  13. MOLNÁR István
  14. SZEKERES Csaba
  15. ARANY Gábor

  Teljes lista:
  http://bicibuci.blogspot.com/2011/01/az-elso-evtized.html

  válasz erre...