Technikai dopping Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/06/18
A kerékpársport amúgy is hemzseg a doppingbotrányoktól, sőt a legújabb módszert még a vizeletminta sem mutatja ki.
Hirdetés
Már több alkalommal volt szerencsénk kipróbálni a Pedelec (elektromos rásegítésű) kerékpárokat. A próbák során a "ki ér előbb a következő oszlopig" típusú versengésben egyértelműen megmutatkozott a technikai vívmány előnye.
Ám míg egy Pedelec bringáról messziről ordít a turpisság - köszönhetően az óriási akkumulátornak és egyéb táska méretű berendezéseknek, - addig a doppingolt járgányon semmi sem utal csalásra.
 
A doppingbotrányt egy riportfilm tárgyalja:
 
A videó megtekintéséhez klikk ide!
 
A hab a tortán csak most következik, ugyanis a botránynak még magyar szálai is lehetnek - persze véletlen egybeesésről is lehet szó.
Az egykori kerékpáros sportoló Varjas István ősszel szeretné bemutatni a 600 wattos csúcsteljesítményre képes, alig 1000 gramm súlyú beépíthető motorját, melynek akkumulátorai 30-60 percnyi üzemidőt is kibírnak és akár 90 km/h sebesség elérésében segíthetnek.
 
80808-motorbike_800x600t0_ic.jpg
 
Az olimpiai bajnok kerékpáros, Fabian Cancellara keveredett a motoros rásegítés gyanújába és emiatt vették elő Varjas Istvánt. Elmondása szerint nincs kapcsolatban a svájci bringással, de tény, hogy találmányának prototípusait - melyből 2004 óta tucatnyi készült - nem őrizte meg.
Hirdetés