Európa 5. legnagyobb bringás maratonja

Európa 5. legnagyobb bringás maratonja

Baumann Viola
Baumann Viola
2014/06/24
Július 12-én, szombaton idén is Salzkammergut Trophy!
Hirdetés

Július 12-én, szombaton idén is Salzkammergut Trophy! Jobb esetben már neveztél, az extrém távon ugyanis már csak várólistás hely van. Nem érdemes tovább gondolkodni, mert a lehetőség rohamtempóban fogy, a létszámlimit életbe lép, aztán maradhatsz itthon a Panorámakörön tekerni. Ami ugyan nem rossz, de…

Szóval lehet, hogy inkább részt vennél Európa 5. legnagyobb bringás maratonján, ahol 7 táv közül válogathatsz, és rajtad kívül még körülbelül 4499 ember is ott fog küzdeni. Persze nem egyszerre indultok, mert ez nem a Vivicitta, hanem különböző időpontokban, olykor különböző településekről, tempótól függő rajtcsoportokban.

Van miből válogatni


Még csak az sem igaz, hogy kizárólag az extrém táv (211,3 km) jelentene kihívást, mert egyrészt minden kategóriába jönnek nagyágyúk, akiket legyőzhetsz, másrészt például a 60,4 km-en vár a 3 legbrutálisabb downhill terep, a legszebb kilátások, és a full teleszkópos bringád álma, a technikás, nehéz pálya. Merevfarral erre a távra csak az elszántak és vakmerők jelentkezzenek, és ne sírjanak másnap, hiszen mi szóltunk.

Ha esetleg nem az osztrák bajnok, világkupanyertes Daniel Federspielt szeretnéd porig alázni, hanem csak tekernél egy jót úgy, hogy véletlenül még párszázan ugyanott izzadnak, akkor választhatod a 119, 5 kilométeres, a 76-os, az 53,5-es, a 37,9-es vagy a 22 km-es távot. Mindegyik a lenyűgöző Dachstein-Salzkammergut területen vezet, szóval feltétlenül köss előtte sportbiztosítást, mert könyű elbámészkodni tekerés közben. Azt is garantáljuk, hogy nem fogod hiányolni a szintet, szóval ha eddig Szentendrére bicikliztél ki vasárnaponként fagyizni, akkor most ideje függőleges falakon gyakorolni, hogy átlagban legalább meglegyen a szükséges emelkedés. A 38 km-en például 1100 métert kell kapaszkodni, és lefele néha csak még nagyobb szívás. De a 76-os távon már 2400 szint van, ami után szinte garantált a másnapi combizomláz. Ja nem, bocs, az a szombati partitól lesz, amikor is mindenki széttáncolja a lehetőleg nem SPD-cipőjét a Neuwildenstein kastélyban. Vagy tőlem akár spd is lehet, csak ne az én lábamra lépjetek vele, légysz

Aludni (hol) lehet?


Az esemény kiválóan alkalmas fészbukposztok készítéséhez, mivel megszállhatsz csini szállodákban, és a verseny alatt végig nyitva tartó bringaexpón megveheted a legújabb, szupermenő napszemcsit vagy épp villát. De ha igazából tekerni jöttél, akkor vagány lowbudget megoldásként alhatsz az erre az alkalomra megnyitott focipálya-kempingben, vagy épp matraclágerben, ahol szinte biztosra jósolható az after-afterparti.

Azért vasárnap még érdemes felkelni, mert ha sikerül kinyitni a szemeidet, akkor láthatod, ahogy 100 őrült egykerekűvel leszáguld az 500 méternyi szintet eső pályán. Túl közel persze nem állnék a helyedben az attrakcióhoz.

De ha véletlenül a gyerekek is elbújtak a kocsiban induláskor, akkor már akár a vasárnapi kölyökversenyen is elindulhatnak, 3-14 éves korig (tehát nincs kifogás, hogy de még olyan picik), arányosan növekvő hosszúságú pályán. Sőt, amíg te pénteken rettentően készülsz fejben a megmérettetésre, a srácokat akkor is elszórakoztatják helyetted arcfestéssel, ugrálóvárral, vagy épp pohárvárépítéssel. Persze rád is gondoltak, úgyhogy pénteken tésztaparti, bringás filmek, és az Eliminator verseny vár, ahol mindig négyen versenyeznek egymással, hogy a napvégi döntőben győzedelmeskedjen a legkeményebb harcos.

Szívesen írnék még a programokról, de nem szeretnék lemaradni a nevezésről, úgyhogy inkább nézd meg a saját szemeddel...

Hirdetés