Salzkammergut Trophy 2019-ben újra!

Salzkammergut Trophy 2019-ben újra!

(X) - Támogatott tartalom
2019/04/16
Ausztria legnagyobb és legkeményebb mountainbike eseménye idén július 12-14. között visszatér!

A mountainbike maraton széria egyik fénypontja a július 12-14. között Bad Goisernben megrendezésre kerülő Salzkammergut Trophy, ahol több mint 5.000 kerékpáros, több mint 40 országból vesz részt a megmérettetésen. A mountainbike maraton fő versenyszámai szombaton kerülnek megrendezésre. A kerékpáros sport szerelmesei Salzkammergut képeskönyvbe illő tájain keresztül haladva, hét különböző távon mérhetik össze erejüket.

Hajnali rajt a 210,2 km-es távon Forrás: Salzkammergut Trophy_Erwin Haiden
Hajnali rajt a 210,2 km-es távon
Kép forrása: Salzkammergut Trophy_Erwin Haiden


22, 37, 53, 74 és 119 km-es távokra, vagy akár a nagyobb technikai tudást igénylő, 55 km hosszú, Bad Ischl-ből induló „All-Mountain“ szakaszra is jelentkezhetsz. Természetesen a legkeményebb kerékpárosok választhatják a már legendává vált extrém távot is. A hírhedt extrém szakasz résztvevői már hajnali 5 óra előtt rajthoz állnak Bad Goisern főterén, a „Marktplatzon”, hogy teljesítsék a 210 km-es távot.

A maratonra és természetesen a monocikli downhillre, a monocikli-maratonra, a cyclocross maratonra, a SCOTT Junior Trophyra illetve a Bosch eMTB Challenge-re május 1.-ig kedvezményes áron nevezhetsz. Regisztrálj gyorsan és tűzd ki az idei évre vonatkozó célod! Kihívásképp válassz egy lehetőleg hosszú, de teljesíthető távot, ami folyamatosan motivál majd a rendszeres edzésekre.

 

Hallstatti Salzberg mászás Forrás: Salzkammergut Trophy_Harald Hois
Hallstatti Salzberg mászás
Kép forrása: Salzkammergut Trophy_Harald Hois

 

Monocikli downhill - július 12.-én, pénteken 18 órától!

Egy igazán különleges versenyszám a trophy hétvégéjén! Péntek este a monocikli downhillesek 4,1 km hosszú, 500 m szintet jelentő downhill pályán száguldanak le a Predigstuhlról Bad Goisernbe. Ez a szenzációs downhill verseny egyre népszerűbb színfoltjává válik a monociklis eseményeknek és idén ismét osztrák monocikli downhill mastert hirdetnek majd.

 

SCOTT Junior Trophy - újoncok, bringára fel!

Junior trophy Forrás: Salzkammergut Trophy
Junior trophy
Kép forrása: Salzkammergut Trophy

 

A Trophy vasárnapján, július 14.-én, a gyerekek két versenyszám közül választhatnak majd: gyorsasági futam az XC-Race-en, vagy részvétel az ügyességi pályán. Az épített akadálypálya leküzdése nem is annyira a sebességről, mint inkább a fiatal kerékpárosok technikai felkészültségéről/ügyességéről szól, időnyomás nélkül. Minden gyermek kap rajtszámot, bár ennek nem lesz jelentősége, ugyanis nem lesz értékelés és ranglista sem.
Az XC-Race pedig tökéletes verseny lesz a sportos és ambiciózus újonc kerékpárosok számára, akik korcsoportjuknak megfelelő kategóriában állhatnak majd a rajtvonalhoz.
Még több infó a Junior Trophy-ról itt!

 

Hallstatti Salzberg hegymenet Forrás: Salzkammergut Trophy_Erwin Haiden
Hallstatti Salzberg hegymenet
Kép forrása: Salzkammergut Trophy_Erwin Haiden
  


A Trophy alatt számos különleges csapatértékelés biztosít további izgalmakat:

Többek között pl. az ún. "Slow Motion Rating", ahol az utolsókból lesznek az elsők!
Itt nem a leggyorsabb, nem a legnagyobb, hanem a leglassabb csapat nyer díjat július 13.-án. A verseny után az összes csapattag idejét összeadják - amelyik csapat a leghosszabb ideig kerékpározott, az nyer! Ebben a versenyben azoknak a csapatoknak van előnyük, melyeknek tagjai a lehető leghosszabb távokat éppen a limitidő előtt fejezik be.

 

Fatbike kategória a D-távon

Fatbike-kal természetesen az összes távon el lehet indulni. A Bad Ischl-ből induló fatbike-osok az 55 km-es távon viszont egy külön értékelési kategóriába kerülnek. Ha szeretnéd, hogy külön értékeljenek ebben a kategóriában, akkor jelentkezz az 55 km-es távra a hagyományos módon és mellette küldj egy e-mailt "Fatbike" címszóval és a részvételi ID számoddal a fatbike@trophy.at címre!

 

Tandem kategória

Azok, akik szívesebben lépnek párosával a pedálba, mind a 7 távon elindulhatnak tandemben. A tandemben elöl ülő regisztráljon hagyományos módon választott távjára, majd küldjön egy e-mailt „Tandemwertung” címszóval és társa adataival a tandem@trophy.at e-mail címre.

 

Frissítő pont Forrás: Salzkammergut Trophy_Harald Hois
Frissítő pont
Kép forrása: Salzkammergut Trophy_Harald Hois

 

Cyclocross-Maraton a Dachstein-Salzkammergut támogatásával

A cyclocross maraton lassan egyet jelent a Trophy C-távjával. Ugyan a táv elején az obertrauni hurok és az extrém meredek mászás a hallstatti Salzbergre idén is kimarad a pályarajzból, ennek ellenére a 63 km és az ezzel járó 2076 m szintemelkedés bőven rejt kihívásokat a gravel kerékpárokkal versenyzők számára. A táv 2/3-a sóderes és erdei úton halad, 1/3-a aszfalt. A gravel kerékpárosok 10:13-kor rajtolnak el, 2 perccel a normál mezőny rajtja előtt. A táv Obertraunból közvetlenül az Echerntal-ba vezet, majd onnan a Rossalmra.

 

Bosch eMTB-kihívás a TREK támogatásával

Idén immár 4. alkalommal kerül július 13.-án, szombaton megrendezésre az eMTB verseny. Ez az új versenyszám még több kerékpározási élményt és uphill-flowt garantál a terepen. A kerékpáros készségek, a tájékozódás, a fizikai edzettség és az okos akkumulátor használat azonban mind számítani fog a verseny folyamán. Hat rövid és technikailag kihívást jelentő szakaszt kell teljesíteni (fekete, piros és kék útvonalszakaszok választhatóak) - érintve 10 ellenőrző pontot. A résztvevőknek egyénileg kell kiválasztaniuk, hogy a rövidebb vagy könnyebb úton érik el ezeket.
Az "Explorer" kategóriában, a távot túraként teljesítőknek, a teljes 30 km-es pályahossz teljesíteniük kell. Mivel a pontozási szakaszokat kihagyják, további tájékozódási pontokat kell találniuk. A különböző teljesítményi szintek ellenére családok, párok és csoportok együtt is élvezhetik ezt a különleges versenylégkört. Ha nincs e-MTB-d, de szívesen kipróbálnád ezt a versenyszámot, a kiállítóktól lehet bérelni a helyszínen.

 

Ha a verseny idejére egy jó szállás kell.. Hagan Lodge!

Salzkammergut szívében, Altaussee települése felett, a Loser-hegy tövében megbújik egy kicsi hegyi hüttefalu, amelynek fából készült házai a hamisítatlan alpesi hüttehangulatot idézik. Ha a verseny ideje alatt nem vágysz a nyüzsgésre, ellenben a legeslegnyugodtabb körülmények között készülnél fel lélekben, akkor a válaszunk egyértelműen AlpenParks Hagan Lodge!

AlpenParks Hagan Lodge Forrás: Mozgásvilág
AlpenParks Hagan Lodge
Kép forrása: Mozgásvilág


Kérj infót, foglalj szállást Ausztria egyik legszebb és leghangulatosabb hüttefalujába:
www.alpenparks.at


eMTB tesztek és vezetett e-bike túrák

A résztvevők kihívást jelentő szakaszokon megismerhetik az eBike-ok előnyeit és úgy egyáltalán élvezhetik az eBike száguldást. Aki eMTB vásárláson töri a fejét, ezeket a teszt lehetőségeket semmiképp se szalassza el.

Tesztelési időrend:
- július 12., péntek: 10-19 óra között
- július 13., szombat: 9-19 óra között
- július 14., vasárnap: 9-11:30 között bérelhetőek ki a kerékpárok.

4,5 km hosszú, kitáblázott tesztkörön tesztelhetik az érdeklődők a legújabb fully-, merevfarú- és eleketromos mountainbike-okat. Több mint 100 kerékpár áll majd készen a tesztelésre! A programok között szerepel vezetett e-Mtb tesztkör és eMTB technikai oktatás is.

 

Sziklafalba vájt utakon Forrás: Sportograf
Sziklafalba vájt utakon
Kép forrása: Sportograf
 


Kiegészítő rendezvények: Bike Expo, dirt-bike-show, verseny utáni buli

A Bike Expo több mint 80 kiállító részvételével mindhárom napon látogatható lesz. Továbbá dirt-bike-show, izgalmas gyerekprogramok is megrendezésre kerülnek, részt lehet venni helikopteres repülésen és folyamatosan lesznek programok Bad Goisernben a főtéren, a fesztivál sátorban.

 

A Trophy ördöge a Gosausee-nél. Forrás: Sportograf
A Trophy ördöge a Gosausee-nél.
Kép forrása: Sportograf

 

További infók, részletes program és regisztráció a 22. Salzkammergut Trophy-ra:
www.salzkammergut-trophy.at