Saját gyártásban készíti kerekeit a Neuzer kerékpárgyár Esztergomban Hír

Saját gyártásban készíti kerekeit a Neuzer kerékpárgyár Esztergomban Hír

Neuzer-bike.hu - Támogatott tartalom
2020/11/27
A gyár által kibocsátott kerékpárok nyolcvan százalékához saját maga készítheti el az abroncsokat.

A Neuzer Kerékpár Kft. kerékgyártó gépsor telepítéséhez kapott támogatást a GINOP-1.2.8-20 pályázati felhívás keretében, ennek köszönhetően függetlenebbé válik a beszállítóktól, a gyár által kibocsátott kerékpárok nyolcvan százalékához saját maga készítheti el az abroncsokat. A 75,4 millió forintos gépbeszerzési beruházást az Európai Unió és a Magyar Állam 52,78 millió forinttal támogatta. Az indikátorok teljesítésétől függően a visszatérítendő támogatás egy része vissza nem térítendő támogatássá változhat.
 
A beszerzés alatt álló gépsor naponta 600 kerékpár készre szereléséhez képest alkatrészt készíteni. A magyar, vagy európai  beszállítóktól érkező alumínium profilból a gépsor a gyárban a leggyakrabban használt méretű felniket állítja elő duplafalú, erősített kivitelben.
 
Ezzel olyan gyártási folyamatok kerülnek be a cég saját tevékenységi közé, amit eddig külföldi  partnerek végeztek el, így a vállalat kivédheti a koronavírus miatt összeomlott beszállítói hálózatok kedvezőtlen hatását.
 
A járvány kitörésének idején, márciusban a gyár megrendeléseinek felét visszamondták. A holland, belga és osztrák piac befagyását a hazai kerékpár-értékesítések 30-40 százalékos növekedése egyensúlyozta ki.

A működőképesség fenntartása érdekében a cég a rendelkezésre álló pályázati forrásokat használja fel a Covid okozta gazdasági nehézségek áthidalására. A HIPA VNT2020-1-0119 pályázat keretében gépbeszerzésre, ingatlan építésre és felújításra is sikeres pályázatot nyújtott be.
 
Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, amely jelenleg évente 80 ezer kétkerekűt gyárt. Elektromos kerékpárból  2020-ban 12 ezer darabot értékesítettek, jövőre több mint 20 ezer elektromos kerékpár eladását tervezik.
 
A vállalat termékeinek több mint  felét külföldön értékesíti, legnagyobb piacaik Belgium, Hollandia, Németország és Svédország. A társaság 150 főt foglalkoztat, árbevételük 2018-ban 3,4 milliárd forint volt, 2019-ben meghaladta a 4 milliárd forintot.