Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben

Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2022/03/22
És azt tudtad, hogy a magyar kerékpármárka kínálatában ilyen széles választékot találsz elektromos kerékpárokból!?
Ha hidegrázást kapsz a nagy városi autókázástól, de a tömegközlekedést is mellőznéd... Ha az elhatározás megvan, hogy kerékpárral járj be a munkahelyedre, de hiányzik hozzá egy kis lökés... Ha vágyakozol az új tájak és helyek felfedezésére, de jól esne közben egy kis extra hátszél... Ha felvennéd a ritmust a nálad jobb erőben lévő barátaiddal, családtagjaiddal, hogy együtt kerékpározhassatok... Ha egyszerűen csak arra vágysz, hogy könnyedén suhanj az úton, távolabb és még távolabb, de a kondíciód mindig kevesebbre elég... akkor neked egy elektromos kerékpárra van szükséged!

Napjainkra a kerékpársportok minden területén hatalmas teret hódítottak maguknak az elektromos kerékpárok (vagy más néven pedelecek, e-bikeok), és ez a trend csak erősödik. Az elektromos kerékpárok a félelmekkel ellentétben nem az amúgy is aktív kerékpárosokat kényelmesítik el, hanem azok számára is elérhetővé teszi a kerékpározás élményét, akik eddig nem tudtak, vagy nem akartak nyeregbe pattanni (az elektromos kerékpárok létjogosultságát ebben a cikkben taglaljuk). Ám ilyen típusú kerékpárt nem csak külföldi gyártók palettáján találunk! 

A hazai kerékpárgyártó, a Neuzer kínálatában széles kínálatában éppúgy megtalálod az elektromos összecsukható és kis helyen is elférő városi kerékpárt, a suhanós és felmálházható elektromos trekkinget, mint a laza terepekre is alkalmas elektromos mountainbike-ot. Válassz egyet a Neuzer elektromos kerékpárok közül, és élvezd az extra nyomatékkal ellátott pedálozást, a könnyedebb tekerést, a hosszabb letekert távokat, és kerülj közelebb a kalandhoz és az élményhez! Az elektromos kerékpárok a bringázás egy egészen újfajta élményét teszik lehetővé úgy, hogy közben a sportérték is megmaradhat.

Elektromos kerékpárok Magyarországról

A Neuzer széles kínálatából mi most 6 különböző kerékpárt emeltünk ki.

Neuzer Arezzo

Íme, a 2022-es Neuzer elektromos kerékpár kínálat legerősebbik modellje, melyben a Bafang M500 motorja 95 Nm nyomatékkal segíti a pedálozásodat, mely bőséges szinte bármilyen emelkedő könnyed legyőzéséhez. És hogy mindezt igen hosszú távon keresztül élvezhesd, az Arezzo vázának alsócsövébe egy 620 Wh kapacitású akkumulátort integráltak, mely tölthető a vázban és abból kivéve is (a vázban töltés lehetősége kényelmesebb és egyszerűbb, a kivétel lehetősége pedig azokban az esetekben jön jól, amikor nem megoldható, hogy az egész kerékpárt a töltési lehetőség közelébe vigyük).

Mivel terepre tervezték, az út egyenetlenségeinek csillapításáról egy Suntour XCM teleszkópos villa gondoskodik. Gyakori tévhit, illetve rossz felhasználói rutin, hogy az elektromos kerékpárnál elfelejtenek váltani. Bár az elektromos rásegítés miatt valóban kevésbé érződik a különbség a különböző áttételek között, ám a hajtásra jelentős többletterhelés jut, ha nem megfelelő fokozatban használjuk. Ahhoz, hogy minden helyzetben kellő sebességgel haladhass, a váltásról a Shimano Alivio 9 sebességes rendszere gondoskodik. Amikor pedig megállnál, az erőteljes és időjárás független fékerőt a Shimano hidraulikus tárcsafékei nyújtják. Abszolút kaland-kompatibilis!

Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-7
Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-7

Felszereltség:

váz: al6061
villa: Suntour XCT HLO 29"
fékek: Shimano hidraulikus tárcsafék
hajtómű: Bafang 32T 170mm
hátsó váltó: Shimano Alivio 9 spd
agyak: Shimano TX505
felnik: Mach1 Trucky30 29" duplafalú
motor: Bafang MT500 középmotor 250W
rásegítés: 3-7 fokozatú, kormányról vezérelhető, nyomatékszenzoros
akkumulátor: vázba integrált 36V / 18,2Ah
extrák: kitámasztó

Neuzer Belluno

Elegáns, mégis robosztus trekking elektromos kerékpár, melyben a Bafang M400 motor 80 Nm nyomatéka segíti a pedálozásodat. Legyen szó kikapcsolódásról, például felmálházva az egyik tavunk körül, vagy munkába járásról, a kerékpár vázának alsócsövébe integrált 620 Wh kapacitású akkumulátor kellő energiát biztosít, hogy rengeteg kilométeren keresztül élvezhesd a suhanást! Az akksi egyébként tölthető a kerékpárban és kivéve is, ahogy neked épp kényelmes. A rázósabb terepen sem esik kétségbe a Belluno, hiszen a Suntour NX1 teleszkópos villa segít csillapítani az út egyenetlenségeit és a hullámosabb terepen 9 sebességes Shimano Alivio váltórendszer teszi könnyedebbé a kerékpározást (no persze az elektromos rásegítés mellett). A hagyományos kerékpárnál valamivel nagyobb tömeget és az akár emelkedőkön is nagyobb sebességű kerékpárt Shimano hidraulikus tárcsafékekkel tudjuk biztonságosan kezelni.

Nincs jó trekking bringa csomagtartó nélkül, így természetes, hogy a Belluno modellen is megtalálod. Persze arra az esetre is gondoltak a tervezők, ha a hosszú bringázás közben rád sötétedne, így elöl-hátul egy-egy lámpa is a széria tartozéka! Ha pedig menetközben utolérne az égi áldás, a szintén tartozék sárvédők teszik komfortosabbá a gurulást. Elérhető alacsonyátlépésű- és klasszikus vázkialakítással is.

Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-8
Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-8

Felszereltség:

váz: alumínium
villa: Suntour NEX-DS-HLO Disc
fékek: Shimano hidraulikus tárcsafék
hajtómű: Bafang 32T 170mm
hátsó váltó: Shimano Alivio 9 spd
agyak: Shimano TX505
felnik: Remerx Better duplafalú
motor: Bafang M400 középmotor 250W
rásegítés: 3-7 fokozatú, kormányról vezérelhető, nyomatékszenzoros
akkumulátor: vázba integrált 36V / 18,2Ah
extrák: kitámasztó, sárvédő, világítás, csengő

Neuzer Mantova

Ha egy igazán jó ár-érték arányú elektromos trekking kerékpárt keresel, a Mantova igazi telitalálat! Társaihoz mérten ugyan csak 65 Nm nyomatékkal segíti pedálozásodat a Bafang M200 motorja, de ez még mindig bőven elégséges ahhoz, hogy a könnyen gördülő kerekekkel szerelt bringával suhanj. Az előző modellekhez képest szolidabb terepre született, főleg aszfalton, vagy jó minőségű dózerúton haladásra tervezték. A váz alsócsövébe egy 374 Wh kapacitású akkumulátor került, ami elégséges egy laza túrához, vagy akár a munkahelyedig és vissza. A hatékony tekerést egy 7 sebességes Shimano váltórendszer segíti, míg az időjárás függetlenül stabil fékerőt a Tektro hidraulikus tárcsafékei szolgáltatják.

Ahogy egy jó trekking kerékpártól elvárható, a Mantova felszereltségében is megtaláljuk a csomagtartót, sárvédőt és a kerékpár akkumulátoráról működtethető első-hátsó lámpákat is! Elérhető alacsonyátlépésű- és klasszikus vázkialakítással is.

Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-3
Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-3

Felszereltség:

váz: al6061
villa: merev
fékek: Tektro hidraulikus tárcsafék
hajtómű: motorba integrált
hátsó váltó: Shimano Tourney 7 spd
agyak: alu
felnik: Mach1 ER-10 28" duplafalú
motor: Bafang középmotor M200 250W
rásegítés: 5 fokozatú, kormányról vezérelhető, nyomatékszenzoros
akkumulátor: vázba integrálva Samsung 36V / 10,4Ah
extrák: AXA elemes hátsó lámpa, csomagtartó, sárvédő, kitámasztó

Neuzer Biella

Klasszikus trekking váz egy kis csavarral. Íme, a Biella elektromos kerékpár, melybe egy Magyarországon gyártott Ananda középmotort integráltak. 70 Nm nyomatéka kellő plusz erőt biztosít, hogy a legtöbb emelkedőn könnyedén feltekerhess, de egy szelesebb napon sem fog elmenni a kedved a kerékpárral közlekedéstől (mert ugye Murphy törvénye is kimondja, hogy bringán mindig szemből fúj a szél). 468 Wh kapacitású akkumulátorát a csomagtartón helyezték el, így tartva meg a hagyományos bringa-kinézetet, ezért a klasszikus dizájn kedvelőinek ideális választás. Az akkumulátort tölthetjük a kerékpáron, vagy abból kivéve is, ahogy épp a legkényelmesebb.

Trekking kerékpártól elvárható módon felszereltségében megtaláljuk a csomagtartót – extra gumipókokkal, hogy csomagjainkat könnyedén lefogathassuk – a sárvédőt és a kerékpár akkumulátoráról működtethető első-hátsó lámpákat is!

Lockolható teleszkópos villája komfortosabbá teszi a rosszabb minőségű utakat, 9 sebességes Shimano Alivio váltójával könnyedén a tempóhoz, vagy az út meredekségéhez igazíthatjuk az áttételeket, ha pedig meg szeretnénk állni, a Shimano hidraulikus tárcsafékei biztosítanak kellő fékerőt minden időjárási körülmény során.

Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-4
Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-4

Felszereltség:

váz: al6061 
villa: Suntour NEX-P-HLO 28"
fékek: v-fék
hajtómű: Ananda
hátsó váltó: Shimano Nexus 7 spd
agyak: Quando alu / Shimano Nexus
felnik: Mach1 ER-10 28" duplafalú
motor: Ananda M60 BBTR középmotor 250W
rásegítés: 3 fokozatú, kormányról vezérelhető, nyomatékszenzoros
akkumulátor: Phylion 36V / 13Ah
extrák: rendszerakkuról működő világítás

Neuzer Zion

Sokan keresnek olyan kerékpárt, mellyel csak kikapcsolódás céljából kisebb távokat tekernének és ilyen célokhoz nincs szükségünk komoly és egyben költséges alkatrészekre. Ezen gondolatmenet alapján készült a Zion, ami egy remek ár/érték arányú elektromos kerékpár, a lényegre koncentráló felszereltséggel. A hátsóagyba épített elektromos motor segítségével plusz erőt kapunk, mellyel lazán tekerjük le a pihenés céljából elénk tűzött távokat, a hosszú kilométerekre elegendő energiát biztosító 417 wH-s akkumulátor pedig az alsó vázcsövön kapott helyet. Bátran nekivághatunk az enyhébb erdei terepnek is, lockolhato teleszkópos villája alkalmassá teszi rosszabb minőség terepen, vagy akár aszfalton gurulásra is.

Alkatrészeket illetően sem lehet okunk panaszra, Shimano hidraulikus tárcsafékekkel és Shimano Altus, 7 sebességes váltóval szerelték fel, így megjelenése abszolút korszerű és megnyerő.

Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-1
Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-1
Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-6

Felszereltség:

váz: al6061 650B plus
villa: Suntour XCT HLO 27,5"
fékek: Shimano hidraulikus tárcsafék
hajtómű: alumínium 170mm
hátsó váltó: Shimano Altus 7 spd
agyak: alu / agymotor
felnik: Mach1 ER10 27,5" duplafalú
motor: AKM agymotor 250W
rásegítés: 4 fokozatú, kormányról vezérelhető, nyomatékszenzoros
akkumulátor: alsócsőre szerelt 36V / 11,6Ah
extrák: kitámasztó

Neuzer Supercity

Kompakt kerékpárt keresel városi közlekedéshez? A összecsukható kerékpárok igazán praktikusak, hiszen könnyű szállítani a tömegközlekedési eszközökön, de amikor igény van rá, pillanat alatt nyeregbe pattanhatunk rá. Ráadásul a Supercity modellt elektromos rásegítéssel is felszerelték, így a pedálozás még könnyebb! A 374 Wh kapacitású, és a csomagtartóra szerelt akkumulátor kellő energiát biztosít az első agyba épített motornak, hogy elégséges legyen a napi ingázásodhoz.

Természetesen egy ilyen kerékpártól elvárjuk, hogy a rosszabb időjárási körülmények során is használható legyen, így ezen modellnek is széria tartozékai a sárvédők és a lámpák. A táskánkat vagy egyéb cuccainkat pedig könnyedén szállíthatjuk a csomagtartón, melynek része a gumipók is! A váltásról a Shimano 3 sebességes agyváltója gondoskodik. Kombinálhatod vonatozással, vagy tarthatod az autód csomagtartójában is (meg persze a tengeri vitorlásod fedélzetén is).

Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-6
Neuzer elektromos kerékpárok 2022-ben-6

Felszereltség:

váz: nagy teherbírású, összecsukható alu 
hátsó váltó: Shimano Nexus 3 spd
akkumulátor: 374,4Wh / 10,4Ah
extrák: sárvédő, csomagtartó, világítás, kitámasztó