Mindegyik Neuzer e-bike-ra igényelhető az állami támogatás

Mindegyik Neuzer e-bike-ra igényelhető az állami támogatás

Neuzer.hu - Támogatott tartalom
2020/09/22
Elektromos kerékpár vásárlására ír ki az Innovációs és Technológiai Minisztérum pályázatot. Minden Neuzer pedelec megfelel a pályázati feltételeknek.

Elektromos kerékpár vásárlás pályázat

E-bike, pedelec, kerékpár állami támogatás

Pedelec kerékpárok vásárlását támogatja az állam 2020 őszén. A tavaszi elektromos autó vásárlási pályázat után most azok juthatnak támogatáshoz, akik elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolnak. A kerékpárnak meg kell felelnie a pedelec szabványnak, vagyis csak tekerés hatására működhet a motor és az is a pedelec szabályozás része, hogy 25km/h sebesség felett az elektromos motor lekapcsol.

A kezdeményezés a kerékpáros munkábajárást hivatott segíteni, ami aktuális járványveszélyes időkben különösen aktuális. A kiírásban szereplő 1 milliárd forint a  90 000 - 150 000 Ft kerékpár támogatást figyelembe véve 6- 7 000 kerékpár eladására elég. 

Kik vehetik igénybe az e-bike támogatást?

A támogatást kizárólag magyar, munkaviszonnyal rendelkező állampolgárok igényelhetik, tehát jogi személyek nem. Ebből következik, hogy senki se számoljon azzal, hogy a támogatáson felül még az áfát is leírja és közel féláron juthat pedelec kerékpárhoz.

Milyen kerékpárokra érvényes? Mekkora a támogatás?

A támogatás csak pedelec kerékpárokra érvényes, azaz 25 km/h rásegítésig. (Mi az a pedelec? - itt megmagyarázzuk) Ezen felül a terméknek meg kell felelnie az uniós előírásoknak. A választható termékek egy regisztrálási folyamaton esnek át, majd az elfogadott és elérhető típusok egy listára kerülnek fel. A támogatott e-bike-ok felső értékhatára 900 000 Ft.

A támogatás összege pedálszenzoros kerékpárok esetén 90 000 Ft, nyomatékszenzoros társaiknál 150 000 Ft. 

Ezekre a pedelec kerékpárokra nem szükséges jogosítvány, sem kötelező biztosítás, mégis az egyik legjobb közlekedési eszköz ingázásra - egy Neuzer pedelec nyergében például nem kell dugóban ülni, vagy buszra várni, Neuzer elektromos kerékpárral gyorsan lehet közlekedni, és az állami támogatásnak köszönhetően most olcsó elektromos kerékpár vásárlási lehetőség nyílik.

A részletekért kattints ide!