Pro-User kerékpártartó újdonságok

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2016/03/23
A liftes, a nagycsaládos és a gyengéd kerékpártartó.

Lift a kerékpártartón

Pro-User Diamant Bike Lift

Azért ez már az őrület kategória valljuk be, de az sem véletlen, hogy EuroBike díjat érdemelt tavaly. Mondhatnánk, hogy, aki bringázik, az legyen már annyira kemény, hogy a bringáját fel tudja emelni a kerékpártartóig, ám az egyre népszerűbb elektromos rásegítésű kerékpárok és az azokat jellemzően használó idősebb, gyengébb kerékpárosok számára nagyon megkönnyíti az életet az, ha ahelyett, hogy a bringát emelgetnék, inkább a bringatartó süllyed és emelkedik automatikusan.

 

 

Pro-User Diamant Bike Lift kezelőszerv Forrás: Mozgásvilág.hu
Pro-User Diamant Bike Lift kezelőszerv
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

 

Két kerékpár biztonságos és elegáns szállítására tervezték 60 kg terhelésig. Ahogy a Pro-User felsőkategóriás kerékpárszállítóinál megszokhattuk, ledönthető (hogy a csomagtartóhoz hozzáférj), összecsukható (hogy használaton kívül kis helyet foglaljon csak) és mind a kerékpárok, mint a szállító lezárható (hogy a tolvajoknak ne legyen jó napjuk, nekünk pedig rossz).

 

Nagy a család, sok a bringa

Pro-User Amber IV

A Pro-User egyik méltán kedvelt kerékpárszállító típusa az Amber már eddig is elérhető volt 2, illetve 3 kerékpár szállítására képes kivitelben, 2016-tól pedig már négy kerékpárt is felpakolhatunk a kedvező árú modellre.

 

 

Pro-User Amber IV Forrás: Mozgásvilág.hu
Pro-User Amber IV
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

 

A korábbi Amber modellekhez képest módosítottak a rögzítő hevedereken, így még komfortosabb a rögzítés és a tartó hátradöntéséhez szükséges kar is kényelmesen elérhető, ha meg van rakva bringákkal.

 

A karbon védelmében

Pro-User Cross

Külön említést érdemel a karbonvázas bringákhoz tervezett Cross kerékpártartó, amivel akár két karbonvázas kerékpár is szállítható a vázak sérülése nélkül.

 

 

Pro-User Cross Forrás: Mozgásvilág.hu
Pro-User Cross
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

 

Mivel a kerékpárok nyeregcsöve a fő rögzítési pont, ezáltal nem kerül semmilyen terhelés a (karbon) vázra. Ha olyan mázlista vagy, hogy egy karbon csodával tekersz, vess erre a kerékpárszállítóra egy pillantást.