Pearl Izumi

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/03/01
A Pearl Izumi USA, Inc. a világ egyik technológiailag legfejlettebb és legjobb minőségben gyártott sport kiegészítő márkája.
Hirdetés

Több, mint 50 éve Tokyo-ban egy apa megalkotta az első kerékpáros mezt a fia számára, aki akkoriban ígéretes versenyző volt. Ma a Pearl Izumi USA, Inc. a világ egyik technológiailag legfejlettebb és legjobb minőségben gyártott sport kiegészítő márkája.

 

Pearl Izumi
Pearl Izumi

 

A Pearl Izumi USA, Inc. név az angol „pearl” azaz gyöngy és egy a tiszta vizeiről és forrásairól ismert japán terület az „Izumi” nevének házasításából született, szó szerinti fordításban „gyöngyök forrása”.

A ruházatot 1981 óta forgalmazzák az USA-ban. A Pearl Izumi USA, Inc. a nyolcvanas évek közepén több profi országúti csapatot is szponzorált, valamint azt a nemzeti válogatottat is, amelyik 9 aranyérmet szerzett az 1984-es Olimpián. Az ezekhez köthető asszociációk és a termékek kiemelkedő minősége miatt az USA-ban a termékeknek már majdnem „kult” státusza lett.

 

Pearl Izumi
Pearl Izumi

 

1989-ben a cég megszerezte a név használati jogát az USA-ban, ezzel elindulhatott egy Japánon kívüli fejlesztési folyamat, ami kombinálja a Kelet és a Nyugat legjobb technológiáit. A kitűnő alkalmazottak és a több, mint 40 területi képviselő segítségével a Pearl Izumi az egyik legelismertebb vállalattá vált az Egyesült Államokban.

A Pearl Izumi USA, Inc. fókusza továbbra is azon van, hogy a komoly sportolók igényeinek megfelelő ruházatot gyártson. A cég hosszú távú terve az, hogy erősítse pozícióit a kerékpáros kiegészítők piacán, és hogy ugyanazt a minőséget, innovációt és technikai szintet nyújtsa más sport kategóriákban is a vásárlók számára amit a kerékpáros mezek és kiegészítők között megszoktak.

 

Pearl Izumi
Pearl Izumi

 

1991 nyarán a cég megszerezte szinte a teljes világra a termékek forgalmazásának jogát, kivéve az ázsiai térséget, azóta a világ szinte összes országában kialakult a Pearl Izumi forgalmazók hálózata.

1997-ben a vég megvásárolta a Pearl Izumi USA, Inc. márkanevet és a védjegyet az anyacégtől, ezzel biztosítva a folyamatos stabil működést.

2003-ban a cég a kerékpáros ruházatot és cipőket kiegészítette a futáshoz szükséges felszereléssel, cipőkkel, mezekkel, nadrágokkal. Azóta a Pearl Izumi futócipők védjegye a „seamless upper” varrás nélküli felsőrész.

 

Pearl Izumi
Pearl Izumi

 

A cég 2005 júniusában egy fitnesz termékeket gyártó és értékesítő cég a Nautilus , Inc. tulajdonába került, ahonnan 3 évvel később 2008 március 31-én kivásárolta a Shimano, Inc. aki az óta is tulajdonolja a céget.

 

Klikk: Pearl Izumi termékpaletta

Hirdetés