Pearl Izumi Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/03/09
60 évvel ezelőtt, Japánban készült el az első bringás ruházat, melyre a későbbi gyártás során ragadt rá az Izumi név. 
Hirdetés

 

A Pearl nevet már Coloradoban illesztették hozzá az amerikaiak, így jött létre a mai „Forrás Gyöngye”, azaz Pearl Izumi név. 

A márka rendületlenül törekszik a kompromisszummentes prémium kategóriájú sportfelszerelések gyártására. Termékeik közt megtalálhatók kerékpáros, futó és triatlonos ruhák, melyek közül csemegézünk egy kicsit, szem előtt tartva az újdonságot, praktikumot és felhasználhatóságot.

 



 

Legelőször is itt van a futócipő formájú kerékpáros cipő: Az X-ALP Footwear kollekciója. A karbon gumiból készült talpat úgy állították össze, hogy kerékpározás során merev legyen, míg futás, vagy séta során kellően ruganyos és kényelmes. A cipők sarkán ütéscsillapító párna található, hogy terepen futás során is megfelelő védelmet nyújtson. Első ránézésre rögtön a triatlon jutott eszembe, mint célterület, de gyorsan lebeszéltem magam erről hiszen, akiknél számít a cipőnek a cseréje, azok sem fogják feláldozni a megszokott kényelmet és merevséget 5 másodpercért. Úgy gondolom, hogy e modellek nem a profiknak szólnak, hanem inkább azoknak, akik a kerékpárral túrázás mellett, kisebb sétákat is megtesznek gyalog, nekik viszont irtó praktikus viselet.

 



 

Aerodinamikus triatlonos ruha: P.R.O. In-R-Cool Tri Suit. Biztosan sokakban merül fel a kérdés: minek? Vagy, hogy: mit is jelent ez, hiszen egy normális triatlonos ruha tökéletesen felveszi viselőjének alakját! Még, régebben, a Discovery csatornán volt egy film Lance Armstrongról és a felszereléseiről. Ebben a szösszenetben górcső alá vették az időfutamokon viselt ruháját is. Ott, azzal a példával éltek, hogy a golflabda fura, lukacsos felülete is a jobb aerodinamikát szolgálja, és ezt a megoldást hasznosítva, az időfutamokon is másodperceket lehet nyerni. A gyártó állítja, hogy így 15%-kal csökken a mez légellenállása, illetve 8% energiát takarítunk meg 40 km/h felett. Hát valószínű, hogy egy szűk, elit rétegen kívül, akik képesek tartósan 40 felett közlekedni, nem látja ennek senki a hasznát, főleg akkor, ha bármilyen kicsi szőrzet is fedi a végtagokat.

 



 

Végezetül jöjjön egy praktikus kerékpáros viselet: a P.R.O. Thermal Toe Cover, vagyis a termó lábujjmelegítő. Igazából, ez egy jó ötlet, főleg 10 fok körüli szeles, esetleg kicsit esős időben. Ez, a levágott kamásli csak a lábfejre illeszkedik rá, miközben a sarkat és a bokát szabadon hagyja. Hányszor fordult már elő velem is, hogy szeles időben a lábujjaim fáztak, míg ha kamáslit húztam, akkor a bokámnál úgy beleizzadtam, hogy edzés után kész öröm volt megszabadulni a cucctól. A fényvisszaverő csíkokkal ellátott, Softshell anyagból készülő lábujj melegítőt országútra és montizáshoz is ajánlják, de egy-egy triatlon versenyen is igen jó szolgálatot tehet viselőjének.

 

Ismerd meg a Pearl Izumi márkát és a teljes termékpalettát! Klikk ide! 

 
Hirdetés