Menü

2015.03.19.     Hozzászólás 0

(x)

Neuzer fejlesztési központ

Júliusig a gyárnak 180 kerékpárt, 256 dokkolót és 23 információs oszlopot kell üzembe helyeznie a városban.


A Neuzer Kft. az Esztergomi ipari parkban átadta zöldmezős beruházásban épült fejlesztési központját. A 250 millió forint ráfordításával megvalósult létesítmény a kerékpárgyár közelében helyezkedik el. Az átadáson részt vett Glattfelder Béla, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője.

Neuzer András, a kerékpárgyár fő tulajdonosa elmondta, a központ megépítéséhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése a KDOP-1.1.1/C-12-2012-0001 jelű pályázaton 100 millió forintos támogatást nyújtott. A létesítmény teljes beüzemeléséhez további 50-70 millió forintos gépbeszerzést hajt végre a vállalat.

 

NEUZERIMG_730150.jpg

 

A központban végzik a sorozatban nem gyártható, különleges járművek, mint a közösségi, kölcsönözhető kerékpárok készítését, tesztelését, valamint az ezekhez kapcsolódó kiegészítő berendezések, dokkolók és információs oszlopok előállítását.

A Neuzer Kft. az 2013. szeptemberében Esztergomban adta át az ország első közösségi, kölcsönözhető kerékpáros rendszerét. Ezt követően a rendszert bevezették Hévízen, majd a társaság egy befektetési alappal közösen elnyerte Győr közösségi kerékpáros rendszerének kivitelezését. A Győrbe kerülő járművek és kiegészítők már a fejlesztési központban készülnek el. Ezév júliusig a gyárnak 180 kerékpárt, 256 dokkolót és 23 információs oszlopot kell üzembe helyeznie a városban.

A fejlesztési központban mérőszobát is kialakítottak, ahol terheléses próbáknak vethetik alá a gyárban készülő modellek mintadarabjait, valamint berendeztek egy bemutatótermet és létrehoztak egy raktárat. A beruházás részeként a tetőre egy 36 kW kapacitású napelem rendszer került, mely a termelt energiát a hálózatba juttatja.

Az új részleg megépítése 15 új munkahelyet teremtett, villamosmérnökök, gépészmérnökök, formatervezők, műszerészek és raktárosok alkalmazásával.

 

NEUZERIMG_730920.jpg

 

Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, termékeinek felét Hollandiába exportálja, további jelentős piacai: Németország, Szlovákia és Szlovénia. A társaság teljes kapacitáson évente 120 ezer kerékpár legyártására képes.

A vállalat 2013-ban 3,2, 2014-ben 4,3 milliárd forintos árbevételt ért el, ennek kétharmada exportból származott. A cégcsoport Magyarországon több mint 100 munkavállalót foglalkoztat, elsősorban saját fejlesztésű és tervezésű kerékpárokat készítenek. Termékeiket belföldön saját dealer hálózatban, üzletláncokban, külföldön nagykereskedők közreműködésével értékesítik.

 

Olvass többet a témáról: neuzer

Ajánló

 • Tesztnap áprilisban!

  Hirdetés

  Tesztnap áprilisban!

  44 kiállító, 70+ márka. Gyerekprgramok, kerékpárverseny, futóedzések, ...

 • Utcai futócipő teszt 2018

  Utcai futócipő teszt 2018

  12 futócipő éles bevetésen

 • Tesztnap 2018 - ha indok kell...

  Tesztnap 2018 - ha indok kell...

  2018. április 22. Kamaraerdő

 • Futócipőt szín alapján?

  Hirdetés

  Futócipőt szín alapján?

  Miért nem teszteled inkább?

 • Kerékpáros értelmező kéziszótár

  Kerékpáros értelmező ...

  A-tól Z-ig enciklopédia kerékpáros ...

 • Kerékpár katalógus 2018

  Kerékpár katalógus 2018

  A 2018-as év kerékpárkínálatának ...