Mozogj és lazulj el Burgenlandban! Hír

Mozogj és lazulj el Burgenlandban! Hír

(x) - Támogatott tartalom
2015/10/09
A napsütötte Burgenland megismeréséhez ideális választás a kerékpár

Egyedülálló természeti sokszínűség vár a határokon átnyúló nemzeti parknak és a natúrparkoknak köszönhetően.

A határokon átnyúló Fertő tó–Tózug Nemzeti Park és a tartomány hat natúrparkja változatos természeti élményeket garantál. Az UNESCO-világörökséghez tartozó nemzeti parkban vezetett túrák alkalmával ismerhetjük meg a növény- és állatvilágot. A Fertő tó partján található strandfürdőkben változatos gyermekprogramok várják a családokat, ráadásul itt kezdődik a leghamarabb a fürdőszezon. A csodás strandok és a sztyepptó kellemesen meleg vize gondtalan üdülési napokat garantálnak. Különleges ellazulásban lehet részünk a burgenlandi termálfürdőkben is, amelyek nyáron hatalmas szabadtéri részleggel várják a vendégeket. Aki izgalmas természetközeli élményekkel szeretné meglepni a gyermekeit, annak 160 falusi szálláshely kínál örömteli falusi élményeket. A Best for Family szálláshelyeken pedig garantált a felhőtlen családi kikapcsolódás.

 

Österreich Werbung/Rainer Fehringer Forrás: Burgenland Tourismus/steve.haider.com
Österreich Werbung/Rainer Fehringer
Kép forrása: Burgenland Tourismus/steve.haider.com

Galériához klikk a képre! 

 

Kerékpárral Burgenlandban

A napsütötte Burgenland megismeréséhez ideális választás a kerékpár

A tartományban mintegy 2.500 kilométernyi tökéletesen kiépített és kitáblázott kerékpárút várja a biciklizés kedvelőit. A legszebb látnivalókat hét válogatott kerékpártúra segítségével fedezhetjük fel. A túrák mindegyike egyedülálló élményt kínál: míg a Fertő–Fertőzugban található B20-as Lacken kerékpárútnál (48 km) a természet megfigyelése áll a középpontban, addig a B12-es Cseresznyevirág (43 km) és Fesztivál kerékpárúton (65 km) a borok és a kulturális élmények játsszák a főszerepet. Igazi downhill érzés vár a kerekesekre a Rosali régióban, az R32-es Rosalia kerékpártúra-útvonalon (58 km), míg a dél-burgenlandi Paradies túra alkalmával csaknem 260 kilométert tehetünk meg elektromos kerékpárral. Európa történetének nyomába is eredhetünk a Vasfüggöny túraútként is ismert Eurovelo 13 (10.400 km) burgenlandi szakaszán. A napsütötte Közép-Burgenlandban a Sonnenland túrák (130 km), a Vörösbor kerékpárút (36 km), a Zöberntal-Rabnitz (36 km), az Erdei forrás kerékpárút (18 km), a Liszt túraút (27,5 km) és a Natúrpark kerékpárút, valamint számtalan további rövidebb körtúra csábít kerékpározásra. Különösen családbarát választás a 21 km hosszú Termálfürdő kerékpárút vagy a hajtánytúra.

 

Valamennyi kerékpárút jól kitáblázott és túlnyomó részt aszfaltozott

Válassza ki az önnek legmegfelelőbb kerékpártúrát! A kerékpárbarát szálláshelyek és vendéglátóegységek feledhetetlen élménnyé varázsolják a Burgenlandban töltött üdülést. Pattanjon kerékpárra Burgenlandban és fedezze fel a pannon tájat két keréken!

 

Mozogj és lazulj el Burgenlandban! Forrás: Burgenland Tourismus/steve.haider.com
Mozogj és lazulj el Burgenlandban!
Kép forrása: Burgenland Tourismus/steve.haider.com

Galériához klikk a képre! 

  

Az aktív életmód egyik kulcsfontosságú összetevője a pihenés

Te mikor lazítottál utoljára?
 

A pannon táj ajándékainak, az iszapnak, a krétának, a bornak, valamint a termál- és ásványvíznek köszönhetően a Burgenlandban töltött wellness- és gyógyüdülés igazán különleges feltöltődést garantál. A Burgenlandi Termálvilághoz tartozó válogatott szállodák és termálfürdők felüdülést kínálnak a testnek, a léleknek és a szellemnek egyaránt. A tökéletes kényelemnek, az esztétikus légkörnek, a tágas fürdőrészlegeknek és az exkluzív szauna-oázisoknak köszönhetően a gondtalan pihenés garantált.