Mozdul az állóvíz - indul a SuperCross Sorozat! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/10/05
Öt versenyszervező úgy döntött sorozatba tömörülnek, hogy megpróbálják a hazai krossz életet fellendíteni...
Hirdetés
Sokan, sokféleképpen megfogalmazták már gondolataikat a hazai cyclo-cross élettel és a formula helyzetével kapcsolatban, most viszont néhányak a tettek mezejére léptek. Öt versenyszervező úgy döntött sorozatba tömörülnek, hogy megpróbálják a hazai krossz életet fellendíteni: Kazincbarcika, Ózd, Kerekegyháza, Balassagyarmat és Salgótarján várja a 2010/2011-es szezonban az I. SuperCross sorozat versenyzőit.
 
A sorozat futamai: 2010. október 24., vasárnap - Kazincbarcika , Jubileumi park (Kerékpár Klub Kazincbarcika) 2010. november 13., szombat - Ózd , Városi Stadion (Ózdi Kerékpáros Egyesület) 2010. november 28., vasárnap - Kerekegyháza, Borbás Gáspár Sporttelep (Guriga Bringa Kerekegyháza Kerékpáros Egyesület) 2010. december 4., szombat - Balassagyarmat , Szabó Lőrinc Általános Iskola - Springa domb (Vitalitás Sportegyesület) 2011. január 2., vasárnap - Salgótarján, Tóstrand - SBTC pálya (Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület)
 
81065-supercross_plakat.jpg
 
A szezon első eseményeként megrendezésre kerülő kazincbarcikai verseny nyitja a sort, a megszokott helyszínen kijelölt körön. A hazai krossz élet új belépőjeként az ózdi verseny következik - a borsodi városban a korábbi évek megszokott farkaslyuki központja helyett a városi stadion környékén kerül lebonyolításra a verseny. Szintén újít a Guriga Bringa is, Kecskemét helyett a néhány kilométerrel a város mellett található Kerekegyháza ad otthont a kiskunsági fordulónak. Szintén új belépő, de az előbbiekkel egyetemben korántsem kezdő versenyrendező a balassagyarmati Vitalitás SE csapata, ahol december elején rendezik a sorozat negyedik állomását. A záró felvonásra már a következő év második napján kerül sor, így csínján kell bánni a szilveszteri mulatozással annak, aki Salgótarjánban még javítani szeretne összetett pozícióján. A sorozat minden helyszínén parkolási- , wc-, zuhanyzási-, öltözési- és bringamosási lehetőséggel várják a nevezőket. A futamokat egységes szabályrendszer, időrend, nevezési díj és szolgáltatás jellemzi majd, melyekről részletesen a honlapon keresztül lehet tájékozódni. Minden érdeklődőt, versenyzőt és a cyclo-cross versenyzéssel ismerkedni szándékozót várnak a rendezők a sorozat futamain!
Hirdetés