Menü

2016.01.07.     Hozzászólás 0

Vuelta

Latyakbringa nagymenőkkel

A pálya rövid ugyan, de technikás, és várhatóan az időjárás sem kíméli majd a résztvevőket.


Január 10-én, vasárnap Kőbányán lesz a szezon legrangosabb versenye, a Soudal Cyclo-Cross Magyar Bajnokság, ahol a terep specialisták mellett az országúti szakág legjobbjainak is szurkolhatsz a Bringaparkban.

A versenyen a tavalyi Tour de Hongrie legjobb magyar eredményét elérő Lovassy Krisztián is rajthoz áll.

Lovassy mellett a bajnoki címre a legnagyobb esélyes a 2015-16-os Cyclo-Cross Magyar Kupa sorozat győztese, Pelikán János, valamint a moutain bike-os múlttal rendelkező, igen technikás versenyző, Búr Zsolt. A látványos versenyre rengeteg szurkolót várnak a szervezők.

Szinte tökéletes cyclo-cross helyszín a Kőbányai Bringapark, ahol az elmúlt három szezonban összesen nyolc CX versenyt rendeztek. A Bringaparkban kijelölt 2,6 kilométeres nyomvonalon helyet kap többek között egy gokart pálya, egy szánkó domb, néhány palánk és egy meredek töltés is, így látványos küzdelemből biztosan nem lesz hiány.

  

CX_OB_4.jpg

Galériához klikk a képre!

 

 

Lucsokban és latyakban bringázni

A pálya rövid ugyan, de technikás, és várhatóan az időjárás sem kíméli majd a résztvevőket. A napokban esett hó az előrejelzések alapján vasárnapra elolvad, sőt, további esőzések is várhatók. Így csak félig jó hír, hogy nem lesz fagy a versenyen, ami azt jelenti, hogy saras, komoly kihívást jelentő pályára kell készülni.

A felnőtt férfiak között a bajnoki mezért Pelikán-Búr-Lovassy összecsapás várható, így az is eldől most, hogy országúti vagy mountain bike versenyzőknek fekszik jobban ez a szakág. A felnőtt nők versenyében a legnagyobb név Benkó Barbara, aki néhány évvel ezelőtt a mountain bike világkupa sorozatot is vezette. A helyszín fejlődő infrastruktúrája már számos pozitív visszajelzést kapott a szezonban, de a szervezők ígérik, még ezt is lehet fokozni! A versenyzőket a legjobb helyeken kijelölt szurkolói pontokon lehet majd buzdítani. A hangos biztatás sokaknak segíthet majd az emelkedők leküzdésében, és nem utolsósorban remek hangulatot biztosít.

Az eseményt pénzdíjas kerékpáros magasugró verseny zárja, ahol kiderül, megdönthető-e a jelenlegi, nem hivatalos „cyclo-cross országos csúcs” vagyis a 45 centiméteres magasság.

 

 

Érdemes tehát bevésni a naptárba szurkolóként is

Soudal Cyclo-Cross Magyar Bajnokság

2016. január 10. vasárnap
Budapest, Sportliget (Hangár utca 10.)

 

További információk

Olvass többet a témáról: cyclocross

Ajánló

 • Tesztnap áprilisban!

  Hirdetés

  Tesztnap áprilisban!

  44 kiállító, 70+ márka. Gyerekprgramok, kerékpárverseny, futóedzések, ...

 • Utcai futócipő teszt 2018

  Utcai futócipő teszt 2018

  12 futócipő éles bevetésen

 • Tesztnap 2018 - ha indok kell...

  Tesztnap 2018 - ha indok kell...

  2018. április 22. Kamaraerdő

 • Futócipőt szín alapján?

  Hirdetés

  Futócipőt szín alapján?

  Miért nem teszteled inkább?

 • Kerékpáros értelmező kéziszótár

  Kerékpáros értelmező ...

  A-tól Z-ig enciklopédia kerékpáros ...

 • Kerékpár katalógus 2018

  Kerékpár katalógus 2018

  A 2018-as év kerékpárkínálatának ...