MITAS gumi újdonságok - 2018 Hír

MITAS gumi újdonságok - 2018 Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2017/09/19
A cseh gumigyártó jövő évi újdonságai - követve a trendeket - elsősorban az e-bikeok terén érkeznek. 
Hirdetés

A Mitas standján az ezévi Eurobike kiállításon láthattunk átláthatóbbá tett monti kínálatot, kényes problémára megoldást nyújtó outi külsőket és a trendek alakulása folytán született új kategóriát is.

 

Mitas e-bike köpenyek

A városi e-bike-ok számára tervezték újra az Electront. A korábbi modell 2018-ra új mintázatot kapott, rendkívüli defektvédelemmel és teherbírással. A futófelülete alatt egy 1,5 mm vastag gumiszalag húzódik, míg peremtől-peremig egy extra szövet bújik meg, így bírkózva meg a nagyobb terheléssel. Az Electron a megszokotthoz képest jóval vastagabb, 10 mm magas fényvisszaverő csíkozást kapott (általánosságban 5 mm magas csík szokott lenni) az oldalfalára.

 

Mitas ebike paletta Forrás: Mozgasvilag.hu
Mitas ebike paletta
Kép forrása: Mozgasvilag.hu

 

A mountainbike e-bikeok számára pedig érkezik az Ocelot, mely közepesen agresszív mintázatot kapott – XC és túra felhasználásra ajánlott. Az Electronhoz hasonlóan ez a modell is megkapta a rendkívüli defektvédelmet, de a strapabírást növelő extra szövet (ami az Electronban peremtől-peremig tart) csak az oldalfalakat borítja. Mindkét modell 50 km/h sebességig használható e-bikeokon.

 

Mitas mountainbike köpenyeg

A hagyományos mountain bike kerékpárok számára tervezett külsőgumik kínálatát a gyártó egyszerűsítette – kevesebb modell és méret lesz, így a felhasználók számára átláthatóbbá és könnyebbé válik a választás. A felső kategóriás modellekben továbbra is elérhető lesz a TEXTRA technológia, mely rendkívüli defektállóságot ígér... emlékezzetek csak arra, hogy a legdefektelősebb többnapos maratonon, a Cape Epicen egy ilyen technológiájú gumival mentek végig defektmentesen nem is olyan rég!

 

Mitas mtb paletta Forrás: Mozgasvilag.hu
Mitas mtb paletta
Kép forrása: Mozgasvilag.hu

 

Mitas országúti köpenyek

Az országúti modellek között a legfontosabb újdonság a WELTEX+ technológia. Már korábban is feltűnt a Mitas fejlesztőinek, hogy számos karbonfelni belső peremének kidolgozása nem közelít a „babaposi” simasághoz, és több gumi kiszakadást ez okozta. Éppen ezért találták ki a WELTEX technológiát, melyben egy rendkívül tartós gumírozott szövetréteg védte a gumi peremét. Ezt fejlesztették idén tovább, melyben ez a szövet a teljes gumit átöleli.

 

Mitas országúti paletta Forrás: Mozgasvilag.hu
Mitas országúti paletta
Kép forrása: Mozgasvilag.hu

Hirdetés