Helovelo - Bike & Café - Pápa Hír

Helovelo - Bike & Café - Pápa Hír

Takács Viktor
Takács Viktor - Támogatott tartalom
2021/09/20
Kerékpárok egyszerűtől a profi versenygépekig, kerékpáros alkatrészek, prémium kávékülönlegességek, profin elkészített szendvicsek, kézműves chiamagpuding, mascarpone pohárkém, smoothie, sajttorta...
A világ nagyobb városaiban már nem számít újdonságnak egy olyan kávézó, ahol mellesleg bringás cuccokat is árulnak vagy bringát szervizelnek.

Ez az ötlet vezérelte Valkó Andrást és párját, amikor 2018-ban megnyitották BikeCafe-jukat Pápa belvárosában. A HeloVelo koncepciója a hazai piacon egyelőre ritkaságnak számít és főleg azt a réteget célozza meg, akiknek a kerékpár nem csupán egy közlekedési vagy sporteszköz, hanem inkább életstílus. András kerékpárversenyzős múltja adja az üzlet kerékpár részének szakmai alapját, párja pedig a vendéglátós vonalat viszi. Mindketten szívvel lélekkel részt vesznek az bolt üzemeltetésében és a nyitvatartási idő nagy részében személyesen is jelen vannak.

Helovelo - Bike & Café - Pápa-2
Helovelo - Bike & Café - Pápa
Helovelo - Bike & Café - Pápa-2
Forrás: helovelo.hu

Kávézó

András elmondása szerint az elmúlt 3 és fél évben azt tapasztalták, hogy két üzletág közül a vendéglátásra van nagyobb igény, így az üzleti modellt is ennek fényében alakították át. A kávézó részt felfejlesztették saját készítésű prémium minőségű szendvicsekkel és ínycsiklandó shake-ekkel, süteményekkel. Ahhoz, hogy ne vesszenek el a "mezei" kávézók között, a kezdetben forgalmazott hétköznapi kávékat is lecserélték valami különlegesebbre. Választásuk a CoffeeB kávéjára esett (ennek is a Brazil változatára), melynek egyediségét a közepesen erős City Roast pörkölés adja. A pörkölési eljárás során a 100% Arabica kávé túlzott savassága tökéletesre tompul, amellett, hogy a kávé egyedi ízjegyei megmaradnak. Törekednek arra is, hogy a kínálat ne a klasszikus espresso, hosszú kávé, cappucino vonalon mozogjon (persze ezeket is lehet kapni), hanem olyan kombinációkat is kipróbálhassanak a vendégek, mint pl. a tonicos vagy Bailey’s-es kávé, illetve a nyári melegben igazán jól eső jeges kávé. Az egyedi igényekre is különös figyelmet fordítanak, így minden kávé kapható koffeinmentes változatban is, illetve pl. olyan kiegészítők is elérhetőek, mint a kókusztej vagy a laktózmentes tej. Bár ez a fajta odafigyelés és kínálat egy kicsit magasabb árkategóriát eredményez, ám Andrásék mottója az, hogy „inkább legyen valami egy kicsit drágább, de legyen jó minőségű!”

Helovelo - Bike & Café - Pápa-4
Helovelo - Bike & Café - Pápa
Helovelo - Bike & Café - Pápa-4
Forrás: helovelo.hu

Kerékpár szerviz és bolt

A vendéglátás dominanciája mellett természetesen a kerékpár vonal is robog, azonban ezen a területen inkább az értékesítésre koncentrálnak. Viszonylag nagy árukészlettel a hátuk mögött inkább a kész termékek eladását célozzák meg. Kiemelt Kellys és Alpina partnerek, komplett kerékpárok és a gyártók kiegészítői egyaránt elérhetőek az üzletben. Ezen a vonalon inkább a megfizethető árkategóriát részesítik előnyben, ami nem csoda, hiszen a hétköznapi kerékpárosnak egyáltalán nincs szüksége milliós gépekre és több százezres alkatrészekre. Mivel a másik két vonal az üzletben elég erős, szerviz szinten nem bonyolódnak nagyobb hackkelésekbe, felújításokba, megmaradnak az klasszikus karbantartási munkáknál.

Helovelo - Bike & Café - Pápa-1
Helovelo - Bike & Café - Pápa
Helovelo - Bike & Café - Pápa-1
Forrás: helovelo.hu

Kerékpáros és nem-kerékpáros törzsközönség

A helyi és környékbeli kerékpáros közösség nagyon jól fogadta az ötletet és mára a vendégek 60-70 százaléka törzsvendég. A környező nagy városokból, Győrből, Veszprémből a Bakonyba induló túrázók vagy a nagyobb kört tekerő országúti kerékpárosok rendszeresen útba ejtik a HeloVelo-t, sőt néha még olyan arcokkal is összefuthatunk itt, mint Valter Ati vagy Parti András

Sőt, Parti Andris a KoffeinParti-nak elnevezett saját kávéjait is megkóstolhatod. A #kissthepeak #coffedynamite #tastethenature #feelthechill #workwithcoffee fantázianevű kávék - melyet a Csak a jó kávé- CoffeeB kávé webshoppal fejlesztettek ki -  tuti felfrissítenek bringázás közben (is).