Parti András, hegyikerékpáros saját kávé márkával jelentkezik Hír

Parti András, hegyikerékpáros saját kávé márkával jelentkezik Hír

MASÜSZ - Támogatott tartalom
2021/05/17
A bringázás és a kávézás összeköt.

Parti András imádja a kávét, most ajánl is egyet, #KoffeinParti by CoffeeB

Parti András 22-szeres magyar bajnok, háromszoros olimpikon hegyikerékpáros választása a frissen pörkölt arabica kávéra esett, amikor elhatározta, hogy a kávék iránti szenvedélyét megosztja másokkal is egy saját brand keretében.

A rajongásból, saját kávé.

"Azt sokan tudjátok, hogy nagy kávés vagyok, így ez most egy "szerelem projekt" nekem! Nagy büszkeséggel mutatom be nektek, a saját nevemmel fémjelzett, a CoffeeB égisze alatt elkészült kávémat, a KoffeinParti névre keresztelt, frissen pörkölt arabica kávét.” - kezdi a bajnok a termék bemutatását.

Parti András, hegyikerékpáros saját kávé márkával jelentkezik-2
Berta István és Parti András
Parti András, hegyikerékpáros saját kávé márkával jelentkezik-2
Forrás: KoffeinParti by CoffeeB

A bringázás és a kávézás összeköt.

Berta Istvánnal, a CoffeeB tulajdonosával évek óta szoros barátságban vannak. A kávés barátság mellett a kerékpár is közös szenvedély.

“Barátságunk sok-sok éve kezdődött, több ezer letekert kilométer alatt, rengeteg jó kávézóban és pörkölőben fordultam meg én magam is és Andris is. De barátságunkhoz hozzá tartozik az is, hogy a 3 olimpiára, amin Andris is részt vett, jótékonysági út keretében #bringavalazolimpiakra eltekertem.” - mutatja be az előzményeket a pörkölő mester, Berta István, aki 2004-ben hozta létre első kávépörkölő manufaktúráját, amit később CoffeeB névre keresztelt.

“Időközben rájöttem, hogy a kávézás és a bringázás annyira szorosan összefügg, hogy bringa szónak benne kell lennie a kávénk nevében is, így neveztük el anno COFFEEB-nek (BIKE&BEAN). Nagyon örülök, hogy a legjobb magyar hegyikerékpárossal, közösen pedig megalkottuk az ő kedvenc kávéját. Egy igazán felpörgető, tanzániai arabica kávét. Ami az ország északi részének magasföldjéről, Arusha és a Kilimandzsaró 1400 -1800 méteren fekvő termő területeiről érkezik hozzánk, kistermelőktől. Kézzel szedik, vizes eljárással választják el a kávécseresznye héját és húsát a baboktól, majd 30 napig érlelik és a napon szárítják.” - tér a részletekre a szakember.

Parti András hegyikerékpáros az edzőtáborok és az újra indult versenyek mellett, folyamatosan tanulja a kávépörkölés rejtelmeit, ha itthon van sokszor megtaláljuk őt István mellett a CoffeeB üzemében.

Parti András, hegyikerékpáros saját kávé márkával jelentkezik-3
A bringázás és a kávézás összeköt
Parti András, hegyikerékpáros saját kávé márkával jelentkezik-3
Forrás: KoffeinParti by CoffeeB

“Most, hogy végre újra elkezdődtek a versenyek nagyon élvezem, hogy a saját kávémat ihatom akár az utazások alatt is. A megszokott íz, az ami tudat alatt megadja a wattokat, erővel tölt fel. Különösen szeretem a KoffeinParti ízvilágát, mindenkinek ajánlom, aki szereti a testes, de mégis krémes, borra jellemző savasságú, erős ízjegyeket. Szinte egyszerre érzed az érett, édes bogyós gyümölcsöket, de érzel mellette mogyorót és mandulát is, utóízként pedig néha mézet. Ha kifejezetten gyümölcsös kávéra vágysz, idd magában, de ha a mogyorósabb ízre a tejjel a jó választás.” - osztja meg a brand jegyeit a hegyikerékpáros bajnok.

A KoffeinParti brand a kávé ízén kívül tartogat még meglepetéseket. Kulcsszavak, amiket választottak - #kissthepeak #coffedynamite #tastethenature #feelthechill #workwithcoffee - sokat sejtetnek, de érdemes lesz követni Parti András hivatalos facebook oldalát.

Parti András kávéja a CoffeeB csak jó kávé kávé webshopon.