Kerékpáros útvonalak karnyújtásnyira a fővárostól

Kakuk András
Kakuk András
2019/12/18
Graveltúrák, kincskeresés, bortúra és panoráma-kutatás a Budapest vonzáskörzetében.
Hirdetés

Dugóban araszolni időpocsékolás, ezért a Hybrid 12V rendszerrel felszerelt Suzuki Swiftet inkább arra használtuk, hogy kedvenc közeli budapesti kerékpárútvonalainkhoz jussunk el gyorsan és kényelmesen.

Mi csináljon egy Hybrid 12V rendszerrel felszerelt Suzuki Swifttel a bringás arc? Adja magát a válasz: menjen el vele bringázni!
A szerkesztőség kerékpárral vagy tömegközlekedéssel jár munkába, de persze sok olyan eset van, amikor az autót igénybe kell vennünk. Ha városban kell furikáznunk, akkor a szívünkhöz legközelebb a kis fogyasztású, környezetbarát, kis méretű autók állnak. Ellenben a kicsi kocsiban nem férnek el bringák, ezért azt egy hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartóra pakoljuk.

 

Mit éreztem a Hybrid Suzuki Swift előnyeiből?

A budapesti kerékpáros túrautak kiindulópontja a Hármashatár-hegyen található Gluckner Károly kilátó. Utunk Budaörsről ide változatos körülmények között vezetett. M1/M7 bevezető, Budaörsi út, keresztül a Moszkván, fel a hegyre. Szóval volt lehetőségünk dugóban araszolni, sztrádabevezetőn suhanni és még szerpentinen is húzatni a Suzukit.

Az új Swift előnyeiből egyből érezhető volt a fürgeség. A „totálkáron” biztos azt írták volna, hogy „feszes, sportos a felfüggesztés”, mi azt éreztük, hogy …feszes, sportos na és fürge. Tényleg, a kocsi remekül reagált a Fittipaldit ugyan meg nem szégyenítő, de hatékony kormányzási technikámra. Úgy ám blokk, jó érzés volt vezetni.

A fogyasztásról annyit, hogy igyekeztem minél feljebb vinni és ez az érték a HHH-ra vezető szerpentinen 7 liter fölött manifesztálódott. Persze, mire visszaértem a kocsival Budapestről Budaörsre ismét kicsit 5 liter fölött volt az átlag. Vesztettem.
A konkrét tesztautó mindenféle földi jóval fel volt szerelve. Az Apple Carplay-t imádtuk, az információs panel pedig folyamatosan tájékoztat a vezetési stílusunk eredményeivel. Igazán trendinek és menőnek éreztük magunkat. A bringákat a Hármashatár-hegyre cipeltük magunkkal, ahol az egyik kerékpáros útvonalunkon jól kiszellőztettük a fejünket.

 

8 olyan konkrét budapesti kerékpáros túratippünk van, amik a főváros és vonzáskörzetének közvetlen közelében találhatók,

némelyiket akár ebédszünetben is végig lehet járni egy kis „fejszellőztetés” végett, de olyanok is vannak, amikért akár instant félnapos szabadságot is érdemes beiktatni. Graveltúrák, kincskeresés, bortúra és panoráma-kutatás a Budapest vonzáskörzetében.
Annak érdekében, hogy a videóban az üzenet még hangsúlyosabb legyen, meghívtuk hegyikerékpáros olimpikon barátunkat, Parti Andrist, aki még több tippet ad kedvenc budapesti kerékpáros útvonalairól.

 

Kerékpáros útvonalak karnyújtásnyira a fővárostól

 

A kerékpáros útvonalak részletes leírását itt találod...

 

Hirdetés