Lezárt utak nélküli "egyéni tömegközlekedés" Hír

CriticalMass.hu
2011/09/20
"Legfőbb célunk, hogy a városi közlekedők közül egyre többen járjanak bringával"
Hirdetés
"Legfőbb célunk, hogy a városi közlekedők közül egyre többen járjanak bringával. A felvonulás alkalom arra, hogy ezt kipróbálják, és arra is, hogy terjesszük a biciklizés egyéni és közösségi előnyeit. Szeretnénk felhívni városvezetőink figyelmét is a kerékpáros közlekedés robbanásszerű terjedésére, és az emiatt egyre égetőbb közlekedésszervezési feladataikra."
Mikor, hol, mettől, meddig? 2011. szeptember 22-én , az Autómentes Napon , 18:30-kor indul a menet a Budai Parkszínpadtól (Feneketlen-tó), és mindenki szabadon választott útvonalon , a KRESZ szabályai szerint közlekedik a városban. 20:00-kor  találkozó a Szépművészeti Múzeum lépcsőinél , a Hősök terén .
Így kerülheted el, ha autózol A legtöbb bringásra a Bartók Béla út, Szabadság híd, Kiskörút, Andrássy út útvonalon lehet számítani. A többi útszakaszon nem várható komolyabb torlódás. A villamosok menetidejében jelentős csúszás nem várható, de a buszok lassabban járnak majd, így érdemes inkább a villamos és metróvonalakon utazni. A felvonulással járó dugókat észak-déli irányban az alsó rakpartokon, kelet-nyugati irányban az Árpád-, Erzsébet- és Lágymányosi hídon lehet leginkább elkerülni. Javasolt kerülőút még az Alkotás út és a Hungária körút.
20 órakor, a bringaemelés után a Budapesti Fesztiválzenekar játszik a Szépművészeti lépcsőjén. Utána 20:30-tól Pannonia Allstars Ska Orchestra koncert majd DJ a Kertemben (Olof Palme sétány 3.) a Holland Királyság Nagykövetsége ajándékaként.
További részletek, válaszok a gyakran felmerülő kérdésekre: klikk ide!
Hirdetés