Balatonkör - jövő héten indulunk! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/04/16
Az indulásig, vagyis április 24. szombatig még bármelyik túrára jelentkezhetsz. 
Hirdetés
Április 14-ig 985-en regisztráltak a balatoni kerékpáros túrára . A hagyományos, 206 és 85 km-es túrák mellett részt lehet venni a Balatonföldvári Critical Mass -on, a Keleti Strandon szervezett gyerekversenyeken, a Balatonföldvári Dual Trial Kupán , ajándékokat lehet  nyerni a BicikliSuli pályán, sőt a strandon labdajátékokra is lehetőség nyílik. Az indulásig, vagyis április 24. szombatig még bármelyik túrára jelentkezhetsz. 
 
80655-b200_20.jpg
 
Immár tizenegyedik éve szervezik meg lelkes, siófoki bringások a Föld Napjához kapcsolódó Balatonkör Kerékpár túrát. Az útvonal a 95%-ban a Balatoni Bringa Körúton halad – többnyire kerékpárúton vagy kerékpárbarát útvonalakon, néhol keskeny, néhol kényelmesebb szakaszokkal, több rövid szakaszon a 71-es főúton. A szervezőcsapat (Berky Gyuri bácsi, Márkus Gábor, Koósz Zoltán, Szeles Péter, Kulifay Balázs, Berky Gergely) és a segítők minden tagja civil munkája, vagy iskolai tanulmányai mellett emelte tíz év alatt a legnagyobb hazai bringás események közé a Balatonkört. A tavalyi évben a gördülékeny lebonyolítás érdekében a Siófoki Kerékpáros Sportclub is beszállt a szervezésbe. A kezdetben családias hangulatú túra évről évre egyre népszerűbb lett, tavaly a résztvevői létszám elérte az ezer főt! Idén kapcsolódott be a szervezésbe a Vuelta Sportiroda, akik a Balatonkör-Teammel és az SKSC-vel együttműködve igyekeznek még vonzóbbá tenni ezt a fantasztikus eseményt. A korábbi évekhez képest talán a legnagyobb újdonság, hogy az indulási, érkezési helyszín Siófokról Balatonföldvárra költözött.

80655-b200_22.jpg

A 206 km-es, embert próbáló túra szombaton reggel 6 órakor indul (a földvári vendéglátók péntektől kedvezményes szálláslehetőségekkel várják a bringásokat) és az elmúlt évekhez hasonlóan este, sötétedéskor érkezik vissza. A Balatonkör egy vezetett túra, nem verseny, itt mindenkire vigyáznak, a a kerekesek együtt haladnak, hogy egy hatalmas, együtt szerzett élmény legyen ez a kerékpáros nap. A szervezők a frissítésről és szükség esetén a technikai segítségnyújtásról is gondoskodnak.
 
A balatonföldvári Keleti Strandról szombaton 10 órakor indul a rövidebb túra , a Balaton kiskör , amelynek távja „csak” 85 km. Ők is Siófok felé veszik az irányt, ők is baloldalukon láthatják végig a Balatont és a túlsó partot. Az útvonal Balatonfüredig megegyezik a nagy táv útvonalával. Itt azonban egy balkanyarral a Tihanyi-félsziget felé veszik az irányt, és a komppal Szántódra érkeznek a túrázók – innen már csak 3 km a célállomás. A kiskörön a szervezők két csoportot kísérnek, egy „sportos” és egy „kényelmes” túrát. A 85 km-es táv visszaérkezése délután 4-5 óra körül várható Balatonföldvárra.
 
80655-Balatonkor_fotoK1.JPG
 
Minden résztvevőnek javasoljuk, hogy – tekintettel az áprilisi dátumra, és a szeszélyes balatoni időjárásra – esőkabátot és meleg ruhát hozzon magával! Bár a frissítőpontokon igyekszünk megfelelően felkészülni, a nagy távolságok miatt a hátizsákba kerüljön bele néhány szendvics és egy két megtöltött kulacs. Persze a pótbelső sem hiányozhat a csomagból. A kiskörön a tihanyi átkelés költségét tartalmazza a nevezési díj, de a megfáradt túrázóknak a nagykörön is lesz lehetőségük rövidítésre, Tihanynál komppal Szántódra és Badacsonytomajnál – itt egy hajó viszi át a bringásokat Fonyódra. 
 
Az idei évben a Critical Mass-t Budapesten és a vidéki városokban is április 24-én szervezik, így aznap Balatonföldváron is lesz városi bringás demonstráció az elengedhetetlen bringaemeléssel. A Keleti Strandon gyerekek, családok és az extrém sportokat kedvelők is találnak kedvükre való programot: a rövid túrák, és több korosztály számára szervezett gyerekversenyek mellett egy látványos Dual Trial versenyen is szurkolhatnak.
 
Részletes információk és regisztráció a www.balatonkor.hu és a www.kerekparinfo.hu oldalakon található.
Hirdetés