Legalább hétszáz elvetemült lesz Salzkammerguton

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2014/07/09
Hihetetlen 211,3 kilométer és 7.049 méter szintkülönbség vár Európa leghosszabb MTB maratonjának résztvevőire.
Hirdetés

Az MTB legkeményebbjei számára júnlius 12. reggel 5-kor kezdődik. Ekkor állnak rajthoz a bad goiserni Marktplatzon az extrém táv versenyzői. Hihetetlen 211,3 kilométer és 7.049 méter szintkülönbség vár Európa leghosszabb MTB maratonjának résztvevőire.

 

Erre a versenyszámra hétpróbás profik is jelezték részvételi száldékukat. Favoritnak számít a 2011-es két első helyezett, a weißenbach bei liezeni Wolfgang Krenn és a hamburgi Stefan Danowski, akik akkoriban 2 perc 9 másodperc különbséggel értek célba. Erős konkurencia a két német számára a tiroli Daniel Rubisoir, aki nemrég a Race Across the Alpsot alig 22 óra alatt ért célba. Az abersee-i helyi matador, Bernhard Eisl, aki 2013-ban a negyedik helyezést ért el, idén is dobogóra kíván állni.

A hölgyeknél tavalyi év győztese, Katja Hentschel (GER) ismét rajhoz áll. A 2012-es első helyezett, Natascha Binder (GER) és a brazil Daniela Genovesi mellett favoritnak számít. Magyar színekben a tatabányai Cseh Veronika indul a hosszú távon.

 

 

Az A és a C távon kívül még minden távra lehet . Amennyiben még rendelkezésre állnak szabad rajtszámok, a jelentkezésre egy órával a rendezvény előttig még van lehetőség.

Hirdetés