Láthatóság lakott területen belül Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/10/21
Nindzsák és karácsonyfák a kerékpárutakon.
Hirdetés

A városi kerékpáros közlekedők láthatósági hajlandóságáról megvannak a saját személyes élményeink, de kíváncsiak voltunk egy kerékpárüzlet tapasztalataira is.

A DunaKerékpárba betérő vásárlók alapján a szélsőségek látszanak. A legtöbben a minimálisra törekszenek, hogy "csak a rendőr ne büntethessen meg, de lehetőleg 1000 Ft-nál ne legyen több". Előfordul olyan is, aki az 5000 Ft-os bünticsekket lóbálva keresett magának "eső után köpönyeget", ami pénzből egyébként kényelmesen megelőzhette volna a tortúrát.

 

Dizájnban is széles a kínálat Forrás: Mozgásvilág.hu
Dizájnban is széles a kínálat
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

A másik véglet az, aki minőségi kerékpárlámpát keres, akár többet is felszerel egyetlen kerékpárjára és az is fontos szempont, hogy akár lásson is a lámpa fényében.

 

"Csak a rendőr ne büntessen"
Ehhez lakott területen belül legyen a bicikliden macskaszem (elöl fehér, hátul piros), a kerekeiden borostyánszínű küllőprizma és/vagy az abroncson ezüstszínű reflexcsík, elöl és hátul pedig már szürkülettől használj villogót vagy lámpát! Vedd azért a fáradságot arra, hogy a minimálisból is minőségit válassz, mert attól, hogy van egy halovány villogód, még egyáltalán nem leszel biztonságban.

 

Villogóból is erősebbet válassz Forrás: Mozgásvilág.hu
Villogóból is erősebbet válassz
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

A szilikon kerékpárlámpa szettből is olyat válassz, amiben lehetőleg nem csak egy gyenge LED van, hanem több. A jó fényerőt azzal tudod letesztelni, ha sötét - vagy akár világos szobában - a lámpa fénye minimálisan látszik a falakon, vagy a padlón. Hidd el, az egy-két ezer forintos (pl. Velotech, vagy Spyral) modellek is tudnak ilyet produkálni, csak nézz körbe.

Minimalistáknak a lehető legjobb választás a BikeFun hátsó macskaszem, ami világítani is képes, ráadásul 600 Ft-ért máris két legyet ütöttél egy csapásra.

 

Személyes kedvencünk már évek óta a Blackburn lámpaszett. Apró, USB-ről tölthető és még közvilágítás mentes övezetben is működik extra fokozatban, persze úgy az akku tartaléka rohamosan csökken. Napi ingázáshoz tökéletes és az örökélet garancia is kecsegtető. Igaz, ez már a magasabb árkategóriába sorolható.

 

Láthatóság profi módon
Ha korrekt kerékpáros lámpát szeretnél, ami oldalirányban is láthatóvá tesz és akár még meg is képes világítani az utat, akkor sem kell több tízezres kiadástől félned. A Trelock LS szériája dizájnos oldalvilágítással is fel van szerelve és 10 000 Ft alatt hozzájuthatsz, akár szettben is.

 

Nem árt, ha oldalról is láthatóak vagyunk Forrás: Mozgásvilág.hu
Nem árt, ha oldalról is láthatóak vagyunk
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Az sem lehet kifogás, hogy nem találsz a bringádhoz stílusban illő lámpát, mert az AXA színes vintage dizájnjától kezdve a minimalista dizájnon keresztül az űrhiperszuper megjelenésű borítású lámpákig tart a választék.

 

Látogass el a , vagy bármelyik kerékpárüzletbe és válogass kedvedre!

Legyen lámpád, világos!?

Hirdetés