Kerékpáros szervizpontok a Mátrában Hír

(X) - Támogatott tartalom
2018/12/10
Egyelőre összesen 6 kerékpáros szervizpont létesül a Mátrában: Gyöngyös, Farkasmály, Mátrafüred, Sástó, Kékestető, Szalajka, mely utóbbi településen november 30.-án adták át az első prototípust.

Újabb kerékpáros fejlesztések a Mátrában!

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület kiemelt célja, aktív turisztikai kerékpáros fejlesztések mielőbbi megvalósítása a Mátrában. Ennek keretében november 30.-án kerékpáros szerviz pontot adtak át a nagyközönség számára.

Kerékpáros szervizpont átadása a Szalajkánál Forrás: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület
Kerékpáros szervizpont átadása a Szalajkánál
Kép forrása: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

90 + 30 + (30) km jelzett kerékpárút a Mátrában

Nem ez volt az első konkrét történés a projektben, hiszen már a TDM egy 30 km hosszú kerékpárút felfestést lobbizott ki. Ez a nyomvonal, folytatása lesz a már meglévő 90 km-es útvonalnak. Ez persze csak a kezdet, mert további 30 km útvonal engedélyezését tervezi a Gyöngyös-Mátra TDM, mellyel a mátrai településeket kötné be a hegyikerékpáros hálózatba.

6 kerékpáros szervizpont létesül a kerékpárosok segítésére

Összesen 6 kerékpáros szervizpont is létesül a Mátrában: Gyöngyös, Farkasmály, Mátrafüred, Sástó, Kékestető, Szalajka lesznek a helyszínek. Sőt ezen a napon átadásra került az első ilyen elkészült prototípus a Szalajkánál. További 24 szervizpontot és egy kerékpáros térképet, egy LEADER pályázatból tervez finanszírozni a TDM, melynek folyományaként a gyöngyösi kistérség minden településére kerül egy szervizpont a jövőben.

 

Kerékpáros szervizpont átadása a Szalajkánál Forrás: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület
Kerékpáros szervizpont átadása a Szalajkánál
Kép forrása: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

 

Miből is áll egy szervizpont?

Egy-egy ilyen szervizpont igazából egy kb. 1 méter magas komplex szerkezet, mely tartalmaz minden olyan eszközt, amely segíthet pl. egy defektnél, vagy kerékcserénél a kétkerekű túrázóknak.

A jövő fejlesztése - új kerékpárút Fülek és Sirok között

Az ambiciózus bringás fejlesztéseknek az országhatár sem szabhat határt. Nagy Róbert, TDM elnök elmondta, hogy egy Füleket, Sirokkal összekötő kerékpáros útvonal létrehozása is tervben van.

 

Tovább a mátrai kerékpárútvonalakhoz!