Menü

2009.08.12.     Hozzászólás 0

Kerekezz végig az El Caminon!- Mozgásvilágos kedvezménnyel!

Már csak pár napod maradt, hogy kihasználd a Mozgásvilág kedvezményét, amely életed egyik legnagyobb élményéhez segíthet hozzá. Jelentkezz most, és kerekezz végig a világ egyik leghíresebb, és legszebb zarándokútján: az El Camino-n!


A Szent Jakab-út, gyakran spanyol neve után El Camino-nak is nevezik, középkori zarándokút, mely Spanyolország Galícia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak Idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai. Compostellába nemcsak egy kiindulópontból lehet eljutni, viszont az út fő része azonos. A zarándokút jelvénye a fésűskagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk. Az út mentén a bencések kórházakat és rendházakat építettek.


Ma már nemcsak magukat kifejezetten vallásosnak tartó emberek indulnak el az úton, hanem egyre többen azok is, akik keresnek valamit, keresik önmagukat, keresik különféle kérdéseikre a választ. Az 1980-as évek második felétől kezdve a Szent Jakab-út reneszánszát éli. Az egész világból érkeznek ide zarándokok, hogy a Camino-t, vagy annak egy részét végigjárják. 1993-ban július 25-e, Szent Jakab ünnepe vasárnapra esett, ezért ún. Szent év volt. Ebben az esztendőben Galícia tartomány különös figyelmet fordított az útra, elindította a Xacobeo 93 nevű kampányt, melynek keretében számos zarándokszállást, útjelzőt felújítottak. A zarándokok száma az ezredforduló után 50 000 felett van. A 2004-es szent évben pedig minden addigi rekordot megdöntött. Ebben az esztendőben a zarándokok száma megközelítette a 180 000-et.


A Camino gyalogosan is felejthetetlen élményt nyújt, ám nincs mindenkinek ideje a szerzetesek szekerén utazni. Ha mégis látni szeretnéd, hogy mégse maradj ki, akkor egy alternatív közlekedési eszközzel most megteheted: pattanj a jó öreg drótszamárra, és kerekezz velünk Spanyolhonban!


Jelentkezési határidő: 2009. szeptember 04.

Régi ár: 199.000 FT/fő

Takarékos nyári ár: 179.900 Ft/fő

Speciális Mozgásvilágos ajánlat: A JELENTKEZÉS módja, az Altura oldalán lévő jelentkezési lapon az Üzenetbe be kell írnod a Mozgásvilág jeligét, és további 5000 Ft-al kevesebbet kell fizetned!


Ez egy különleges, és egyszeri lehetőség. Két hetes felejthetetlen kaland, életre szóló élmény!

Ne habozz, mert most a Mozgásvilág segítségével egyedülálló áron: 174.900
Ft-ért vehetsz részt életed egyik legnagyobb kalandján!
 
Olvass többet a témáról: akció, bicikli, kerékpár