Karintiai látni- és tennivalók Hír

Karintiai látni- és tennivalók Hír

Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
2016/07/13
395 km hosszú Alpok-Adria kerékpárút, kerékpáros hotelek, e-bike töltőpontok, Villach és Klagenfurt megannyi programmal és csodálatos tájjal várja az aktív utazókat!
Hirdetés

Az Alpe-Adria Bike Fesztivál mellett nem csak kerékpározni volt lehetőségünk, hanem megismerni a Villach környékbeli programokat és látnivalókat, amiből aztán jó sok van. Azoknak, akik családdal szeretnének egy aktív nyaralást eltöteni úgy, hogy közben tényleg változatos programokat csinálnak, ez a hely egy igazi főnyeremény. Kezdjük azzal, hogy Karintia változatos domborzata rengeteg lehetőséget rejt.

Nockberge Forrás: (c) HeikoMANDL_KaerntenWerbung
Nockberge
Kép forrása: (c) HeikoMANDL_KaerntenWerbung
Galériáért katt a képre!


Ott 
vannak a hegyek, a Dráva folyó, és a környék tele van tavakkal, név szerint: az Ossiacher See, a Faaker See, a Silbersee, a Vassacher See, a Magdalensee, Wörthersee és a St. Leonharder See.


Gyakorlatilag mindenhol kiépített kerékpárutakat találunk

Ha csillagtúra szerűen szeretnénk kirándulni, csak a környéken több száz kilométernyi kerékpárutat találunk. A tavak persze fürdésre, hajózásra, és partmenti sétákra is igen kellemes alkalmat kínálnak.


Alpok-Adria kerékpárút

Apropó bringázás. Villachon keresztülmegy az Alpok-­Adria kerékpárút, amit 2012­ ben adtak át. Az útvonal Salzburgtól egészen az olasz tengerpartig, Gradoig vezet le. A hossza: 395 km, szintkülönbség: hegynek fel 900 m, hegynek le 1400 m, ami egészen baráti ekkora távolságra vetítve.

Miért is ajánlatos kipróbálni ezt a kerékpárutat?

Mert egy olyan kiépített bringás hálózat része, ahol az útvonal mellett végig vasút megy, így bárhol-bármikor leszállhatunk és felszállhatunk, így teljesítve a nekünk tetsző szakaszokat. Ha például Villachból akarunk indulni, akkor első nap pl. elvonatozhatunk északnak, leszállunk, visszatekerünk, majd második nap Villachból tovább mehetünk Olaszország felé, és elmehetünk például Tarvisioig. Innen tovább a tengerpartig, a bátrabbak meg kis kitérővel megmászhatnak pár keményebb szlovén hágót is.

Drauradweg Forrás: (c) Kärnten Werbung_Gert Steinthaler
Drauradweg
Kép forrása: (c) Kärnten Werbung_Gert Steinthaler
Galériáért katt a képre!


Kerékpáros hotelek

Az út mentén végig vannak olyan kiemelt szállodák, amelyek fogadják a bringásokat. Itt nem csak segítséget kaphatunk és akár a kerékpárunkat is megszerelik, hanem mindenhol fel vannak készülve az e-­bike-ok fogadására, amelynek következtében elérhető távolságokon belül, nagyjából minden 20­-40 kilométeren tudjuk az akkumulátorokat tölteni.

A másik fontos dolog, hogy a szállodákban általában nem lehet egy éjszakára foglalni, de azok a szolgáltatók, akik csatlakoztak a kiépített hálózathoz, a bringásoknak egy éjszakára is biztosítanak szobát. A teljes útvonalat 9 nap alatt, napi 50-­60 kilométeres távval, kényelmesen lehet teljesíteni és akár elektromos bringakölcsönzéssel, szinte bárhol, így azok is kényelmesen teljesíthetik a szakaszokat, vagy akár az egészet, akik amúgy csak ritkán pattannak kétkerekűre. Az Alpe-Adria kerékpárútról bővebb információ lelhető fel >> ITT <<, illetve a Dráva menti kerékpárútról >> <<.

Pyramidenkogel Forrás: (c) TineSTEINTHALER_KaerntenWerbung
Pyramidenkogel
Kép forrása: (c) TineSTEINTHALER_KaerntenWerbung
Galériáért katt a képre!

Villach, Klagenfurt és a Pyramidenkogel

Természetesen a bringázáson kívül rengeteg programlehetőséget találunk még Villachban és a környékén. Kultúrális programok közül érdemes megemlíteni a nyári fesztiválokat, ahol többek között a Finkenstein kastély arénájában szoktak komolyzeni koncerteket és színházi előadásokat is tartani.

Klagenfurt is elérhető közelségben van, ahol a Wörthersee partján egyszerre tehetünk sétát az Eiffel ­torony és a Taj Mahal lábánál Európa legnagyobb miniatűr­parkjában a Minimundus­ban.

Gyerekeknek kiváló program lehet még Klagenfurtban, közvetlenül a Minimundus szomszédságában található állatkert, ahol 60 különféle kígyó­, 20 teknős­ és 16 gyíkfaj várja a látogatókat. A rovarházban madárpókokat és skorpiókat, a kertben pedig dinókiállítást is berendeztek. Bővebb infó >> ITT <<

A Pyramidenkogel egy 851 méter magasan található kilátó a Wörthersee déli partján. Az 54 méter magas kilátó tetejére lifttel juthatunk fel, ahonnan gyakorlatilag egész Karintiát beláthatjuk. Mindenképpen vigyünk magunkkal fényképezőgépet, mert az összes természeti szépség a lábaink előtt hever majd. A kilátóról pedig csak annyit, hogy építészeti műremek. Még több infó a Pyramidenkogelről >> ITT! <<

 

Az információkat köszönjük a !

Hirdetés