Jobb lenne-e egy 29”-os MTB, mint egy 26”-os? Hír

(x) - Támogatott tartalom
2011/02/23
Érdemes-e összteleszkópos kerékpárt vennem? Jobb lenne-e egy 29”-os MTB, mint egy 26”-os?
A GIANT, a világ kedvenc prémium kategóriás kerékpárgyártója, szakszerűen tájékoztat a legújabb technológiájú kerékpárok felhasználói előnyeiről. Számos kerékpárunk szervezett túra keretében is tesztelhető.
81348-giantlogo.jpg
Várunk szeretettel a március 3-6 közötti BRINGAEXPO kiállítás GIANT standján:  HUNGEXPO B pavillon, 19. stand.
Magyar nyelvű honlap, szaküzletek elérhetősége: Klikk ide!
 
A 29”-os kerékpár előnyei
81348-giant01.jpg  
1. A nagyobb kerék könnyebben átjut az akadályokon Nagyobb kerületüknek köszönhetően a 29 “-os kerekek könnyebben, puhábban és gyorsabban forognak egyenetlen talajon. A helyzet világos: minél nagyobb a kerék, annál kisebb az akadály.
 
81348-giant02.jpg
2. A nagyobb kerék nagyobb húzóerőt jelent A nagyobb érintkezési felület következtében a nagyobb kerekek könnyebben átúsznak a sáros, ingoványos terepen, havon és homokon is. Emellett a bringa fordulékonyabb és nagyobb húszóerőt tud emelkedő szakaszokon kifejteni.
 
81348-giant03.jpg
3. A nagyobb kerekek gyorsítják a lejtmenetet Ha egyszer lendületbe jössz, nincs megállás. Emellett kevesebb lendületet veszítesz kanyarokban és akadályok leküzdésénél.
 
81348-giant04.jpg
A Maestro felfüggesztésű összteleszkópos bringák előnyei Hogy miért van szükségünk hepehupásabb talajon hátsó rugózásra is, könnyen belátjuk, ha például autónkra gondolunk. A biztonságos úttartás, a lehetőleg  folyamatos talajkapcsolat az egyik szempont.  A másik pedig a kényelmünk – hogy ne kelljen minden egyes rázkódást közvetlenül, csillapítás nélkül átélnünk. A GIANT virtuális forgáspontú MAESTRO rendszere kulcsfontosságú előnyöket biztosít kerékpározás közben.
 
A MAESTRO lineáris rugógörbéje azt jelenti, hogy a hátsó felfüggesztés nagyon érzékeny a kis erőhatásokra is. A virtuális forgáspont pedig a felfüggesztést teljesen aktívan tartja fékezéskor is, ami által a hátsó kerék szinte folyamatos kapcsolatban marad a talajjal. Minél jobb a talajkontakt, annál hatékonyabban működik a hátsó fék. És minél érzékenyebb a felfüggesztés, annál megbízhatóbb a kerék úttartása.
A virtuális forgáspont javítja a pedálozás hatékonyságát is azáltal, hogy kiegyenlíti a pedálozási erőket. Ezáltal elkerüljük az energiaveszteséget, mely a felfüggesztés összenyomódása vagy a pedál visszarúgás által léphetne fel.
 
A GIANT, a világ kedvenc prémium kategóriás kerékpárgyártója, szakszerűen tájékoztat a legújabb technológiájú kerékpárok felhasználói előnyeiről. Számos kerékpárunk szervezett túra keretében is tesztelhető.
 
81348-stand.jpg
 
Várunk szeretettel a március 3-6 közötti BRINGAEXPO kiállítás GIANT standján: HUNGEXPO B pavillon, 19. stand.
Magyar nyelvű honlap, szaküzletek elérhetősége: Klikk ide!