Menü

2011.02.23.     Hozzászólás 0

(x)

Jobb lenne-e egy 29”-os MTB, mint egy 26”-os?

Érdemes-e összteleszkópos kerékpárt vennem? Jobb lenne-e egy 29”-os MTB, mint egy 26”-os?


A GIANT, a világ kedvenc prémium kategóriás kerékpárgyártója, szakszerűen tájékoztat a legújabb technológiájú kerékpárok felhasználói előnyeiről. Számos kerékpárunk szervezett túra keretében is tesztelhető.

81348-giantlogo.jpg

Várunk szeretettel a március 3-6 közötti BRINGAEXPO kiállítás GIANT standján:  HUNGEXPO B pavillon, 19. stand.

Magyar nyelvű honlap, szaküzletek elérhetősége: Klikk ide!

 


A 29”-os kerékpár előnyei

81348-giant01.jpg 

1. A nagyobb kerék könnyebben átjut az akadályokon
Nagyobb kerületüknek köszönhetően a 29 “-os kerekek könnyebben, puhábban és gyorsabban forognak egyenetlen talajon. A helyzet világos: minél nagyobb a kerék, annál kisebb az akadály.

 

81348-giant02.jpg

2. A nagyobb kerék nagyobb húzóerőt jelent
A nagyobb érintkezési felület következtében a nagyobb kerekek könnyebben átúsznak a sáros, ingoványos terepen, havon és homokon is. Emellett a bringa fordulékonyabb és nagyobb húszóerőt tud emelkedő szakaszokon kifejteni.

 

81348-giant03.jpg

3. A nagyobb kerekek gyorsítják a lejtmenetet
Ha egyszer lendületbe jössz, nincs megállás. Emellett kevesebb lendületet veszítesz kanyarokban és akadályok leküzdésénél.

 

81348-giant04.jpg

A Maestro felfüggesztésű összteleszkópos bringák előnyei
Hogy miért van szükségünk hepehupásabb talajon hátsó rugózásra is, könnyen belátjuk, ha például autónkra gondolunk. A biztonságos úttartás, a lehetőleg  folyamatos talajkapcsolat az egyik szempont.  A másik pedig a kényelmünk – hogy ne kelljen minden egyes rázkódást közvetlenül, csillapítás nélkül átélnünk.
A GIANT virtuális forgáspontú MAESTRO rendszere kulcsfontosságú előnyöket biztosít kerékpározás közben.

 

A MAESTRO lineáris rugógörbéje azt jelenti, hogy a hátsó felfüggesztés nagyon érzékeny a kis erőhatásokra is. A virtuális forgáspont pedig a felfüggesztést teljesen aktívan tartja fékezéskor is, ami által a hátsó kerék szinte folyamatos kapcsolatban marad a talajjal. Minél jobb a talajkontakt, annál hatékonyabban működik a hátsó fék. És minél érzékenyebb a felfüggesztés, annál megbízhatóbb a kerék úttartása.

A virtuális forgáspont javítja a pedálozás hatékonyságát is azáltal, hogy kiegyenlíti a pedálozási erőket. Ezáltal elkerüljük az energiaveszteséget, mely a felfüggesztés összenyomódása vagy a pedál visszarúgás által léphetne fel.

 

A GIANT, a világ kedvenc prémium kategóriás kerékpárgyártója, szakszerűen tájékoztat a legújabb technológiájú kerékpárok felhasználói előnyeiről. Számos kerékpárunk szervezett túra keretében is tesztelhető.

 

81348-stand.jpg

 

Várunk szeretettel a március 3-6 közötti BRINGAEXPO kiállítás GIANT standján: HUNGEXPO B pavillon, 19. stand.

Magyar nyelvű honlap, szaküzletek elérhetősége: Klikk ide!

Olvass többet a témáról: Giant