Ingyenes Bringaszerviz a Mátra Maratonon Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/08/27
A Mozgásvilág.hu - Bringáspár Kerékpárbolt és Szakszerviz  idén is ingyenes bringaszervizt biztosít a rajt-cél területén.
Hirdetés
A vasárnapi Kékes-hódítás ezúttal bajnoki trikót is ér   A vasárnapi, kilencedik Mátra Maraton alkalmával rendezik a hegyikerékpárosok maraton szakágának országos bajnokságát. A T-Mobile Top Maraton sorozat 4. állomását 29, 57, vagy 89 km-en lehet teljesíteni; eddig mintegy 1300 előnevezőt regisztráltak. A Vuelta Sportiroda kétnapos családi- és sportprogramokról gondoskodik; a természetvédelem idén is kiemelt szerepet kap.
  A rajt-cél területe a sástói Oxygen Adrenalin Park. A szombati Adrenalin Trophy családi verseny egyik legnagyobb eseménye, hogy át lehet kerekezni a hatalmas függőhídon. Kettőtől meghívásos duál triál versenyt, négytől gyermekversenyt szervez a Vuelta csapata; este hétkor indul a Mátra Party. Vasárnap fél tizenegytől kerül sor a 10 kilométeres Természetjáró Túrára , melyen ingyenes részvétel mellett kerékpár és bukósisak is kölcsönözhető. A hosszútávot 9.30-kor, a rövidet 9.45-kor, a közepet 10.00 órakor indítják. A verseny után a hazai szövetség a korábbi futamok alapján kihirdeti a maraton Magyar Kupasorozat végeredményét. A verseny Magyar Bajnokság is egyben, melyen várhatóan a két címvédő: Buruczki Szilárd és Dósa Eszter is rajthoz áll.
 
A rendezvény színvonalát emeli, hogy a tavalyi esztendőhöz hasonlóan a Mozgásvilág.hu - idén is bringaszervizt biztosít a rajt-cél területén, mely során kisebb javításokat ingyen végeznek a szakemberek, az alkatrészek pedig kedvezményes áron lesznek megvásárolhatóak.
  - Eddig közel 1300 előnevezőt regisztráltunk, ha az időjárás is engedi, akkor idén is átlépjük az 1400 fős határt.    Az elit női és férfi kategóriákban 300.000 Ft pénzdíjat osztunk ki, e mellett a szponzoroknak és a kiállítóknak köszönhetően idén is ajándékcsomagokat kapnak az egyes korosztályok helyezettjei. A Mátra Maraton résztvevőivel és szervezőivel szemben idén is fontos elvárás, hogy betartsák az erdő rendjét, ügyeljenek az ott élőkre, növényekre, állatokra. A szervezők a versenyt megelőzően a Bükki Nemzeti Park munkatársaival közös helyszíni bejárást végeznek, amely során a kétéltűek szaporodó helyeit – a nagyobb pocsolyákat – az unkák védelme érdekében körbekarózzák és kiszalagozzák. A kerékpárosok még a verseny esetleges feladása esetén sem térhetnek le a kijelölt erdei nyomvonalról. Az útvonalon több olyan útszakasz is található, amely erdei kerékpározásra egyébként nem kijelölt útvonal; ezeket a szakaszokat a bringások csak a rendezvény idején vehetik igénybe, ott edzeni, vagy más célból kerékpározni nem szabad. A fokozottan védett területek, átvezető szakaszok mentén nézők nem tartózkodhatnak, a kerékpárosoknak kijelölt nyomvonalat elhagyni nem szabad – mondta Eisenkrammer Károly főszervező.
 
Hirdetés