1200 új hős született - Mátra Maraton 2010 Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/08/30
Mintegy 1200-an vágtak neki a Mátrának, hogy legyőzzék a hegyeket és önmagukat.
Hirdetés
Sprintbefutó döntött Parti javára a maraton ob-n   Az utolsó augusztusi vasárnapon, a Mátrában rendezett maraton országos bajnokság talán legnagyobb csatáját a tavalyi és azelőtti bajnok Buruczki Szilárd és Parti András vívta; a férfiak hosszútávján, 89 kilométer és sprintbefutó után végül az olimpikon Parti került ki győztesen. A T-Mobile Top Maraton sorozat 4., záró állomásán, az 57 kilométeres női középtávon a címvédő Dósa Eszter volt a leggyorsabb. A Vuelta Sportiroda rendezvényén az 1392 nevezőből, a hosszú-, közép- és 29 km-es rövidtávon összesen, mintegy 1200-an rajtoltak el. A résztvevők közül szinte mindenki tisztességesen felkészült a versenyre, ám a Mozgásvilág.hu és a  kihelyezett, ingyenes kerékpárszervizének tapasztalatai alapján voltak kivételek. Előfordult berozsdásodott bowden miatt működésképtelen fék, vagy váltó, de általában kisebb beállításokra volt szükség. Az már biztos, hogy legközelebb nagyobb pumpa-arzenállal készülünk, mert arra volt a legnagyobb igény :) Ezúton is köszönjük a Bringáspár Kerékpárbolt és Szakszerviz  segítségét!
 
80978-bringaszerviz.jpg
  - Nyár elején másfél hónapot kihagytam betegség miatt, majd az olimpiai-krossz bajnokságon győzelemmel tértem vissza. A mátrai volt az idei első maratonom, melyen pályafutásom tizedik bajnoki címét nyertem. A szezon utolsó heteiben az olimpiai pontgyűjtéshez hozzájárulva, külföldi versenyeken szeretnék részt venni – nyilatkozta Parti András . Blogjában részletesen kifejti a betegségével járó lemondásokat és a gyógyuláshoz vezető utat, aminek a végén ez a nagyszerű eredmény is megszületett.  A bloghoz klikk ide!
 
\"80978-_VAN3551.jpg\"
80978-_VAN3551.jpg   - Megnyertem a T-Mobile Top Maraton és a Magyar Kupasorozatot egyaránt, ezt a Mátrában még egy bajnoki címmel fűszereztem – nagyon boldog vagyok. Az őszi programomban nekem is az olimpiai-krossz szerepel, szeretnék a nemzet számára világranglista-pontokat gyűjteni – tette hozzá Dósa Eszter.   A versenyközpontnak helyt adó sástói Oxygen Adrenalin Parkból indult a T-Mobile Természetjáró Túra, melyen mintegy 30-an vettek részt; előző nap trial, illetve családi- és gyermekversenyekre is sor került. Az Adrenalin parkban a versenyzők kísérői sem unatkoztak. Bob, 360fokos hinta, kalandpark, óriáslecsúszás, jetski és egy sor más szórakozási lehetőség kínálta magát. Felnőttként igen jól szórakoztunk, bár gyerekesek számára hiányozhat például a kedvezményes gyermekjegy és két gyermekkel gondot okozott, hogy hol hagyja egyik gyermeket, amíg a másikkal bobozik. A verseny miatt megnövekedett látogatószámnak köszönhetően akadtak gondok a parkolással is, bár ez valószínűleg a kihelyezett parkolófelügyelők hibája volt.
 
\"80978-IX6I3820.jpg\" 80978-IX6I3820.jpg
 
A T-Mobile Top Maraton sorozatot négy állomás eredményei alapján a felnőtteknél a két tavalyi összetett győztes, Blazsó Márton és Dósa Eszter nyerte; az idén egyetlen maraton-viadalon rajthoz álló Parti nem szólhatott bele a végelszámolásba. Érdekességként, Dósa zsinórban a hetedik top maraton állomás-győzelmét szerezte, míg Blazsó idén futamgyőzelem nélkül zárt. A hazai hegyikerékpáros szövetség a Magyar Kupasorozatot illetően a mátrai verseny után hirdetett eredményt, a sorozatot – melybe a top-események mellett más események is beleszámítanak – szintén Blazsó és Dósa nyerte.   
 
\"80978-tt2.JPG\" 80978-_VAN3244.jpg
  T-Mobile TOP Maraton sorozat 4. állomás – IX. Mátra Maraton, eredmények (1392 nevező): Felnőtt férfi hosszútáv (89 km): 1. Parti András (SRM-Stevens Team), ideje 3:37:57, 2. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC), ideje 3:37:58, 3. Melts András (Corratec World Team), ideje 3:43:28.   Felnőtt női középtáv (57 km): 1. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), ideje 2:34:33, 2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), ideje 2:44:18, 3. Rozsnyai Mariann (Meditech SC-www.deviantmtb.hu), ideje 2:53:39.   Teljes eredménylista: http://www.temposport.hu/?menu=menu_eredmenyek     T-Mobile Top Maraton sorozat felnőtt összetett 1-3. helyezettjei (4 állomás alapján): 1. Blazsó Márton (Bringabanda SC-Haibike), 2. Buruczki Szilárd, 3. Horváth Attila Viktor (Cube Csömör). 1. Dósa Eszter, 2. Rozsnyai Mariann, 3. Módos Gabriella.   A Magyar Köztársaság maraton bajnokai 2010-ben: Parti András (SRM-Stevens Team), Vizdák János (Bringabanda SC), Böhm Lajos (KTM-Erste Leasing), Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), Füzy Anna (Trek SE), Cseh Veronika (KTM-Erste Leasing), Pintér Tamás (Cube Csömör), Pelikán János (Gödöllői SK), Bódán Zsófia (Ózdi KE).   A Maraton Magyar Kupasorozat összetett győztesei 2010-ben: Blazsó Márton, Dósa Eszter, Horváth Csaba (KTM-Erste Leasing), Horváth Ágnes (Meditech SC), Böhm Lajos, Cseh Veronika, Kovács Gergő (Cube Csömör), Pelikán János, Bódán Zsófia.
Hirdetés