1200 új hős született - Mátra Maraton 2010 Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/08/30
Mintegy 1200-an vágtak neki a Mátrának, hogy legyőzzék a hegyeket és önmagukat.
Hirdetés
Sprintbefutó döntött Parti javára a maraton ob-n   Az utolsó augusztusi vasárnapon, a Mátrában rendezett maraton országos bajnokság talán legnagyobb csatáját a tavalyi és azelőtti bajnok Buruczki Szilárd és Parti András vívta; a férfiak hosszútávján, 89 kilométer és sprintbefutó után végül az olimpikon Parti került ki győztesen. A T-Mobile Top Maraton sorozat 4., záró állomásán, az 57 kilométeres női középtávon a címvédő Dósa Eszter volt a leggyorsabb. A Vuelta Sportiroda rendezvényén az 1392 nevezőből, a hosszú-, közép- és 29 km-es rövidtávon összesen, mintegy 1200-an rajtoltak el. A résztvevők közül szinte mindenki tisztességesen felkészült a versenyre, ám a Mozgásvilág.hu és a Bringáspár Kerékpárbolt és Szakszerviz  kihelyezett, ingyenes kerékpárszervizének tapasztalatai alapján voltak kivételek. Előfordult berozsdásodott bowden miatt működésképtelen fék, vagy váltó, de általában kisebb beállításokra volt szükség. Az már biztos, hogy legközelebb nagyobb pumpa-arzenállal készülünk, mert arra volt a legnagyobb igény :) Ezúton is köszönjük a Bringáspár Kerékpárbolt és Szakszerviz  segítségét!
 
80978-bringaszerviz.jpg
  - Nyár elején másfél hónapot kihagytam betegség miatt, majd az olimpiai-krossz bajnokságon győzelemmel tértem vissza. A mátrai volt az idei első maratonom, melyen pályafutásom tizedik bajnoki címét nyertem. A szezon utolsó heteiben az olimpiai pontgyűjtéshez hozzájárulva, külföldi versenyeken szeretnék részt venni – nyilatkozta Parti András . Blogjában részletesen kifejti a betegségével járó lemondásokat és a gyógyuláshoz vezető utat, aminek a végén ez a nagyszerű eredmény is megszületett.  A bloghoz klikk ide!
 
\"80978-_VAN3551.jpg\"
80978-_VAN3551.jpg   - Megnyertem a T-Mobile Top Maraton és a Magyar Kupasorozatot egyaránt, ezt a Mátrában még egy bajnoki címmel fűszereztem – nagyon boldog vagyok. Az őszi programomban nekem is az olimpiai-krossz szerepel, szeretnék a nemzet számára világranglista-pontokat gyűjteni – tette hozzá Dósa Eszter.   A versenyközpontnak helyt adó sástói Oxygen Adrenalin Parkból indult a T-Mobile Természetjáró Túra, melyen mintegy 30-an vettek részt; előző nap trial, illetve családi- és gyermekversenyekre is sor került. Az Adrenalin parkban a versenyzők kísérői sem unatkoztak. Bob, 360fokos hinta, kalandpark, óriáslecsúszás, jetski és egy sor más szórakozási lehetőség kínálta magát. Felnőttként igen jól szórakoztunk, bár gyerekesek számára hiányozhat például a kedvezményes gyermekjegy és két gyermekkel gondot okozott, hogy hol hagyja egyik gyermeket, amíg a másikkal bobozik. A verseny miatt megnövekedett látogatószámnak köszönhetően akadtak gondok a parkolással is, bár ez valószínűleg a kihelyezett parkolófelügyelők hibája volt.
 
\"80978-IX6I3820.jpg\" 80978-IX6I3820.jpg
 
A T-Mobile Top Maraton sorozatot négy állomás eredményei alapján a felnőtteknél a két tavalyi összetett győztes, Blazsó Márton és Dósa Eszter nyerte; az idén egyetlen maraton-viadalon rajthoz álló Parti nem szólhatott bele a végelszámolásba. Érdekességként, Dósa zsinórban a hetedik top maraton állomás-győzelmét szerezte, míg Blazsó idén futamgyőzelem nélkül zárt. A hazai hegyikerékpáros szövetség a Magyar Kupasorozatot illetően a mátrai verseny után hirdetett eredményt, a sorozatot – melybe a top-események mellett más események is beleszámítanak – szintén Blazsó és Dósa nyerte.   
 
\"80978-tt2.JPG\" 80978-_VAN3244.jpg
  T-Mobile TOP Maraton sorozat 4. állomás – IX. Mátra Maraton, eredmények (1392 nevező): Felnőtt férfi hosszútáv (89 km): 1. Parti András (SRM-Stevens Team), ideje 3:37:57, 2. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC), ideje 3:37:58, 3. Melts András (Corratec World Team), ideje 3:43:28.   Felnőtt női középtáv (57 km): 1. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), ideje 2:34:33, 2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), ideje 2:44:18, 3. Rozsnyai Mariann (Meditech SC-www.deviantmtb.hu), ideje 2:53:39.   Teljes eredménylista: http://www.temposport.hu/?menu=menu_eredmenyek     T-Mobile Top Maraton sorozat felnőtt összetett 1-3. helyezettjei (4 állomás alapján): 1. Blazsó Márton (Bringabanda SC-Haibike), 2. Buruczki Szilárd, 3. Horváth Attila Viktor (Cube Csömör). 1. Dósa Eszter, 2. Rozsnyai Mariann, 3. Módos Gabriella.   A Magyar Köztársaság maraton bajnokai 2010-ben: Parti András (SRM-Stevens Team), Vizdák János (Bringabanda SC), Böhm Lajos (KTM-Erste Leasing), Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), Füzy Anna (Trek SE), Cseh Veronika (KTM-Erste Leasing), Pintér Tamás (Cube Csömör), Pelikán János (Gödöllői SK), Bódán Zsófia (Ózdi KE).   A Maraton Magyar Kupasorozat összetett győztesei 2010-ben: Blazsó Márton, Dósa Eszter, Horváth Csaba (KTM-Erste Leasing), Horváth Ágnes (Meditech SC), Böhm Lajos, Cseh Veronika, Kovács Gergő (Cube Csömör), Pelikán János, Bódán Zsófia.
Hirdetés